12.12.14

A Merry Friggin' Christmas (2014)

Είδος : Κωμωδία

A Merry Friggin' Christmas
ΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Σκηνοθεσία:Tristram Shapeero
Σενάριο:Michael Brown
Παίζουν:Joel McHale,Lauren Graham,
Robin Williams
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπόιντ Μίτσλερ έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια πια και είναι ευτυχισμένος οικογενειάρχης και επιτυχημένος στη δουλειά του. Τα Χριστούγεννα όμως, ο Μπόιντ πρέπει να βρεθεί πίσω στο πατρικό του για να περάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα, κάτι που δεν τον ευχαριστεί, καθώς η σχέση με τον πατέρα του δεν ήταν ποτέ καλή. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο Μπόιντ συνειδητοποιεί ότι ξέχασε το δώρο του γιου του στο σπίτι. Έτσι ξεκινά ένα σύντομο ταξίδι μερικών ωρών με τον πατέρα του, προσπαθώντας να επιστρέψουν με το δώρο πριν το πρωί των Χριστουγέννων. 


ΑΠΟΨΗ: Το A Merry Friggin' Christmas έχει την τιμή να αποτελεί μια από τις τελευταίες ταινίες που γύρισε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Αν θα τη μνημονεύουμε για κάποιο λόγο, θεωρώ ότι θα είναι μόνο αυτός.

  Συμβατικό και άψυχο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο φιλμ, με καλούς συντελεστές αλλά χωρίς κέφι. Καμία διάθεση από κανέναν να παρουσιαστεί κάτι πάνω του μετρίου. Ο Τζόελ ΜακΧέηλ του τηλεοπτικού Community, εδώ είναι πραγματικά αδιάφορος, όπως το ίδιο και η Λορίν Γκράχαμ στο ρόλο της συζύγου του ΜακΧέηλ. Μια απ' τα ίδια και για το υπόλοιπο καστ (εξαιρώ "ελάχιστα" τον Γουίλιαμς και θα τα πούμε παρακάτω), για να οδηγηθούμε στην υποψία ότι μάλλον το μερίδιο ευθύνης πάει στον μαέστρο, Τρίστραμ Σαπίρο. Ο Σαπίρο, σκηνοθέτης πολλών επεισοδίων επιτυχημένων κωμικών σειρών όπως το Community, το New Girl αλλά και το Βρετανικό Green Wing, εδώ μοιάζει να βαριέται. Αυτό που περιμένεις από μια χριστουγεννιάτικη κωμωδία είναι να έχει γιορτινή ατμόσφαιρα και (φυσικά) να γελάσεις. Το γέλιο για το A Merry Friggin' Christmas είναι χαμένη υπόθεση. Δεν έρχεται ποτέ και δε μοιάζει να απασχολεί ιδιαίτερα τον Σαπίρο το συγκεκριμένο θέμα.
  Αυτό που μένει από το φιλμ είναι, όπως είπα αρχικά, η εμφάνιση του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Η μελαγχολία του Γουίλιαμς ταιριάζει με το συγκεκριμένο ρόλο και παρότι φανερά δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός, θα καταφέρει έστω και για λίγο να μας θυμίσει ότι έχει υπάρξει ένας από τους κορυφαίους κινηματογραφικούς ερμηνευτές. Μιλάω για μια σύντομη αλλά συγκινητική στιγμή απολογίας του Γουίλιαμς στους δυο γιους του, ίσως τη μόνη πραγματικά αξιόλογη σκηνή του φιλμ.
  Δεν προτείνω το A Merry Friggin' Christmas σαν επιλογή για τη Χριστουγεννιάτικη χαλάρωσή σας. Περισσότερο θα σας στεναχωρήσει σαν φιλμ, παρά θα σας μελαγχολήσει και θα σας βάλει στην ατμόσφαιρα τον γιορτών. Βαρετό στην εξέλιξή του και με τον κουρασμένο Ρόμπιν Γουίλιαμς να μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη, για το που αναγκάστηκε να χαραμίζει το ταλέντο του τα τελευταία χρόνια...




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Τα πιο τρελά Χριστούγεννα (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου