20.8.21

The Suicide Squad (2021) Review

 

The Suicide Squad
Δράσης, Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας, Κόμικ

Σκηνοθεσία:James Gunn
Σενάριο:James Gunn

Πρωταγωνιστούν:Margot Robie,Idris Elba,John Cena,
Joel Kinnaman,Daniela Melchior,David Dastmalchian,Sylvester Stallone

Διάρκεια: 132'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Το The Suicide Squad έρχεται με φόρα να πάρει τη θέση του ανάμεσα στις καλύτερες και πιο αντισυμβατικές ταινίες βασισμένες σε κόμικ. Ο Τζέιμς Γκαν απολαμβάνει την ελευθερία που του δίνει η Γουόρνερ Μπρος (καιρός ήταν...) και κάνει άνω κάτω την οθόνη, αξιοποιώντας κάθε πτυχή του ταλέντου του στο έπακρο.

 Η ιστορία μας απλή. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. συγκεντρώνει ένα μάτσο φυλακισμένους υπερ-κακοποιούς και τους υπόσχεται ανταλλάγματα αν φέρουν σε πέρας μια αποστολή. Πρέπει να βρεθούν στο υπό στρατιωτική κατοχή νησί του Κόρτο Μαλτέζε και να διαλύσουν το μυστικό εξωγήινο όπλο που ακούει στο όνομα  Στάρφις (Αστερίας). Η ομάδα αποτελείται από τους Μπλόντσπορτ, Χάρλεϊ Κουίν, Πίσμεϊκερ, Πόλκα Ντοτ Μαν, Κινγκ Σαρκ, Ράτκατσερ 2 και τον συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ.

 Από την εναρκτήρια σκηνή, ο Γκαν δείχνει τις ορέξεις του, παίζοντας μαζί μας. Στη συνέχεια ακολουθούν ένα σωρό σκηνές δράσης, γεμάτες σαρκασμό, χιούμορ, ειρωνεία, βία και μπόλικο αίμα. Δεν φοβάται να παίξει με τους κανόνες των ταινιών του είδους και να δώσει ένα τόσο άναρχο έργο, επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες ως προς την αφήγηση αλλά και ως προς την διατήρηση συνοχής μιας ταινίας που αποτελείται από τόσες τρελές ιδέες και σκηνές. Η απόδραση της Χάρλεϊ Κουίν, το ψυχολογικό τραύμα του Πόλκα Ντοτ Μαν που παντού βλέπει τη μητέρα του, η επίθεση στη βάση των ανταρτών και το απολύτως σουρεαλιστικό φινάλε είναι μερικά μόνο από τα λουκούμια που θα μας κεράσει το φιλμ.

 Πολύ καλός ο Ίντρις Έλμπα, απόλυτα δοσμένη στο ρόλο της η Μάργκο Ρόμπι, χρήσιμη η παρουσία της Βαϊόλα Ντέιβις, σημαντική στο ρόλο της Ράτκατσερ 2 η Ντανιέλα Μέλχιορ αλλά κάθε φορά που ο Κινγκ Σαρκ- με τη φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε-  και ο Πισμέικερ του Τζον Σίνα εμφανίζονται, κλέβουν τις σκηνές.

 Πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες ταινίες του σύμπαντος της DC, το The Suicide Squad, καταφέρνει να συνδυάσει στοιχεία πολεμικής ταινίας, κωμωδίας και b-movie από περασμένες δεκαετίες. Όλα αυτά συμβαίνουν στην οθόνη χωρίς το αποτέλεσμα να μοιάζει ποτέ κιτς αλλά απολύτως εναρμονισμένο με τους ήρωες και την ιστορία που παρακολουθούμε. Δεν ξέρω ποιος άλλος θα μπορούσε να φέρει στην οθόνη κόμικ χαρακτήρες όπως ο Πόλκα Ντοτ Μαν ή ο Στάρο, με την άνεση που το κάνει ο Γκαν. Το συμπέρασμα μέσα από όλα αυτά είναι ότι τελικά πρέπει με κάποιο τρόπο τα στούντιο να δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στους δημιουργούς. Ειδικά η Γουόρνερ Μπρος πρέπει να εξετάσει καλύτερα το ζήτημα καθώς μέχρι τώρα μόνο κακό έχει κάνει στο πολύτιμο "προϊόν" της με τις παρεμβάσεις στο έργο κυρίως του Σνάιντερ αλλά ακόμα και του ίσως δικαιολογημένα παραπονούμενου Ντέιβιντ Άγερ, που εξακολουθεί να φωνάζει για τη σφαγή που υπέστη η δική του Suicide Squad. Η νέα Squad πάντως είναι ένας θρίαμβος!


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου