20.8.21

The Forever Purge (2021) Review

 

Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ

Δράσης, Τρόμου, Θρίλερ

Σκηνοθεσία:Everardo Gout
Σενάριο:James DeMonaco

Πρωταγωνιστούν:Ana De La Reguera,Tenoch Huerta,Josh Lucas,
Leven Rambin,Cassidy Freeman,Alejandro Edda

Διάρκεια: 103'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Κι όμως η Κάθαρση συνεχίζεται! Ξεκίνησε το 2013 με μια αρκετά μέτρια ταινία και για καλή της τύχη βρέθηκε με δύο αρκετά καλύτερες συνέχειες (Purge: Anarchy και Purge: Election Year) τα επόμενα χρόνια, που έδωσαν ώθηση στη σειρά, χρησιμοποιώντας όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί για κοινωνικά και πολιτικά σχόλια. Για την επόμενη ταινία, το The First Purge, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη καθώς δεν την έχω παρακολουθήσει, οπότε πάμε κατευθείαν στην τελευταία της σειράς, το The Forever Purge.

 Τι συμβαίνει σε αυτό το τελευταίο μέρος της Κάθαρσης; Γίνεται αυτό που ήταν αναμενόμενο να συμβεί. Η κατάσταση ξεφεύγει και εκεί που όλοι ξεκινούν τη μέρα τους το επόμενο πρωινό της Ετήσιας Κάθαρσης με τη λογική του όλα είναι ξανά ελεγχόμενα, βλέπουν ότι η Κάθαρση συνεχίζεται. Αναρχία επικρατεί παντού και ορδές Αμερικανών προσπαθούν να βρουν τρόπο να βγουν από τη χώρα, κινούμενοι προς τα σύνορα με Μεξικό και Καναδά, για να σωθούν. Εμείς ακολουθούμε μια οικογένεια από το Τέξας και τους Μεξικανούς που δουλεύουν για λογαριασμό τους στο οικογενειακό ράντσο.

 Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις που βάσισε το σενάριο του σε αυτό το φιλμ, ο δημιουργός της σειράς ταινιών, Τζέιμς Ντε Μόνακο. Λίγο τα χρόνια θέματα με το Μεξικό και τους ανθρώπους που ζητούσαν άσυλο στα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, λίγο η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία και ο έντονα πατριωτικός λόγος του και η αναφορές του στο χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, έδωσαν τροφή στον Ντε Μόνακο να γράψει ένα σενάριο που επικεντρώνεται σε αυτά κυρίως τα θέματα. Αντιστρέφει την κατάσταση και βάζει στη θέση των απελπισμένων και κυνηγημένων τους Αμερικανούς και στη θέση των σωτήρων τους γείτονες, Μεξικανούς. Από μόνο του αυτό έχει ενδιαφέρον και μιας και υπάρχει και μια σχετικά καλή ροή στην ταινία, σε ότι αφορά τη δράση και την εξέλιξη της πλοκής, τα πράγματα δεν πάνε άσχημα και για αυτό το μέρος της Κάθαρσης.

 Οι ηθοποιοί στέκονται αξιοπρεπώς μέσα σε αυτό το μείγμα πολιτικού σχολίου και βίαιης, αιματηρής b-movie, χωρίς ωστόσο να μπορείς να κάνεις κάποια ειδικά μνεία σε κάποιον, εκτός ίσως από το ζευγάρι των Μεξικανών, που υποδύονται η Άνα Ντε Λα Ρεγκουέρα (την είδαμε στο Army Of The Dead πρόσφατα) και ο Τενόχ Χουέρτα. Οι υπόλοιποι δίνουν όσο πρέπει και όπου πρέπει, ώστε να μην προκληθεί αρνητικό σχόλιο.

 Από τα μέσα και μετά, η ταινία γίνεται όλο και πιο βίαιη και προχωρά σε ένα σχετικά αναμενόμενο φινάλε. Προφανώς δεν έχουμε μια ταινία που σκάβει σε βάθος το πολιτικό ζήτημα που σχολιάζει και σαφώς βρίσκουμε έναν προβλεπόμενο χειρισμό του σεναρίου και των χαρακτήρων αλλά θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σημείο που μπορείς να πεις "οκ" και να παρακολουθήσεις ανώδυνα τα 90 λεπτά της ταινίας.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου