2.3.16

Daddy's Home (2015)

Είδος: Κωμωδία
ΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ
Σκηνοθεσία:Sean Anders
Σενάριο:Brian Burns,Sean Anders,
John Morris
Παίζουν:Will Ferrell,Mark Wahlberg,
Linda Cardellini
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπραντ είναι παντρεμένος με τη Σάρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθεί να βρει το κλειδί για να ξεκλειδώσει τη σχέση του με τα δύο ανήλικα παιδιά που έχει αποκτήσει η Σάρα από τον προηγούμενο γάμο της. Εκεί που ο Μπραντ φαίνεται να τα καταφέρνει και να κατακτά την εμπιστοσύνη των παιδιών, κάνει την εμφάνισή του ο "αληθινός" μπαμπάς τους και ξεκινά ένα παιχνίδι ανταγωνισμού ανάμεσα στους δύο.

ΑΠΟΨΗ: Το δίδυμο Γουίλ Φερέλ- Μαρκ Γουόλμπεργκ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο The Other Guys! Η χημεία τους είναι κι εδώ φανερή, όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο αστείο.

  Ο Φερέλ είναι ένας από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς του και καταφέρνει να βγάλει γέλιο ακόμα και από μέτριες ή κακές κωμωδίες. Το πρόβλημα είναι ότι τελευταία δε μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα των σεναρίων που επιλέγει, με αποτέλεσμα ο ίδιος να είναι το πιο αστείο "πράγμα" μέσα στις ταινίες του, όχι λόγω του σεναρίου που του δίνεται αλλά λόγω της κωμικής του ευφυίας. Το ίδιο συνέβη και στο προηγούμενο φιλμ του, το Get Hard, αλλά ακόμα και στο προ δύο ετών σίκουελ του Παρουσιαστή, η κωμωδία του Φερέλ δε μπόρεσε να πιάσει τα επίπεδα προηγούμενων δουλειών του. Το Daddy's Home δεν αποτελεί εξαίρεση δυστυχώς αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το Get Hard. Μιλάμε ωστόσο για μια συμβατική, προβλέψιμης εξέλιξης Αμερικανική κωμωδία, που δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο πέρα από πέντε με έξι στιγμές καλού γέλιου.
  Η χημεία του Φερέλ με τον Γουόλμπεργκ είναι το καλύτερο συστατικό της ταινίας του Σον Άντερς. Ο ανταγωνισμός τους και οι συνεχόμενες αντιπαραθέσεις κρατούν την κωμική φλόγα αναμμένη, έστω και σε χαμηλή φωτιά, ενώ αστείες είναι και οι σουρεαλιστικές συζητήσεις του Φερέλ με τον Χέιντεν Τσερτς, ο οποίος υποδύεται το αφεντικό του στο ραδιοφωνικό σταθμό.
  Χωρίς τον Άνταμ ΜακΚέη να τον σκηνοθετεί, ο Φερέλ μοιάζει να μη μπορεί να βρει τη διέξοδο, το φως στο τούνελ που θα τον οδηγήσει στην καλύτερη κωμωδία από αυτές που γυρίζει τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν το Daddy's Home έχει τις στιγμές του αλλά το κωμικό ταλέντο του Φερέλ δεν αξιοποιείται κατάλληλα ούτε εδώ. Μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα από τις συμβατικές Αμερικανικές κωμωδίες και είναι κρίμα να τον βλέπεις να σπαταλάει το χάρισμά του συνεχώς σε παρόμοια φιλμ.
  Αν θέλετε να δείτε ένα φιλμ προβλέψιμο μεν, χαλαρό και με κάποιες αστείες στιγμές δε, χωρίς να περιμένετε κάτι παραπάνω, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το Daddy's Home πολύ εύκολα. Αν αναμένατε περισσότερα από την συνεργασία Φερέλ-Γουόλμπεργκ τότε μάλλον θα απογοητευθείτε. Προσωπικά, θα περίμενα την κυκλοφορία σε DVD ή Blu-Ray ούτως ώστε να περάσω ένα χαλαρό απόγευμα Σαββάτου στο σπίτι. Για κινηματογραφική έξοδο, θα σας συμβούλευα να διαλέξετε κάτι άλλο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Γύρισε ο μπαμπάς (2015) on IMDb



2 σχόλια:

  1. Κρίμα, δεν το έχω δει ακόμα αλλά σε πιστεύω. Γουστάρω πολύ Φέρελ αλλά έχεις δίκιο για τις ταινίες των τελευταίων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερο από το προηγούμενο με τον Hart αλλά και πάλι δε γελάς όπως με παλιότερα φιλμ του...

      Διαγραφή