18.9.15

Ant-Man (2015)

Είδος : Επιστημονικής Φαντασίας, Κόμικ

Ant-Man
Σκηνοθεσία:Peyton Reed
Σενάριο:Edgar Wright,Joe Cornish,
Adam McKay,Paul Rudd
Παίζουν:Paul Rudd,Michael Douglas,
Corey Stoll
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Σκοτ Λανγκ έχει μόλις αποφυλακιστεί καθώς εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε για διάρρηξη. Η αναζήτηση δουλειάς για τον Σκοτ είναι κάτι πραγματικά δύσκολο καθώς κανείς δεν προσλαμβάνει έναν πρώην κρατούμενο. Έχοντας ανάγκη χρήματα τόσο για τον ίδιο όσο και για τη διατροφή της κόρης του, ο Σκοτ παρασύρεται και κανονίζει να κάνει μια ακόμα διάρρηξη, στο σπίτι ενός αρκετά πλούσιου τύπου, όπως τον έχει ενημερώσει ο κολλητός του Λούις. Ο Σκοτ πρέπει να διαρρήξει έναν αρκετά παλιό τύπο χρηματοκιβωτίου και να πάρει το περιεχόμενό του. Το μόνο που θα βρει όμως εκεί ο Σκοτ είναι μια παράξενη δερμάτινη στολή κι ένα μεταλλικό κράνος. Από περιέργεια ο Σκοτ δοκιμάζει τη στολή και ανακαλύπτει ότι έχει την ιδιότητα να συρρικνώνει αυτόν που τη φορά. Σύντομα θα μάθει ότι όλο το κόλπο της διάρρηξης είχε στηθεί από τον ιδιοκτήτη της στολής, επιστήμονα και τον πρώτο Ant-Man, Χανκ Πιμ, ο οποίος προορίζει τον Σκοτ να γίνει ο διάδοχός του, λόγω των ικανοτήτων που βλέπει σε αυτόν. Σκοπός του είναι να στείλει τον Σκοτ να κλέψει μια στολή συρρίκνωσης που έχει δημιουργήσει ο μέχρι πριν λίγο καιρό προστατευόμενός του, Ντάρεν Κρος, ο οποίος θέλει να την πουλήσει στον στρατό. 


ΑΠΟΨΗ: "Μικρέ! Μπαίνεις!" Κάπως έτσι οι ιθύνοντες της Marvel έριξαν στο παιχνίδι το μικρότερο αλλά καθόλου αδύναμο χαρτί τους, το ιδρυτικό στέλεχος των Εκδικητών στα κόμιξ, Ant-Man!


  Ο χαρακτήρας του Ant-Man πρωτοεμφανίστηκε στα κόμιξ της Marvel το 1962, σε μια ιστορία φαντασίας. Για να ακριβολογούμε, αυτός που εμφανίστηκε πρώτος ήταν ο Χανκ Πιμ, ο άνθρωπος που έγινε στην πορεία ο Ant-Man, καθώς η απήχηση της ιστορίας που κυκλοφόρησε το 1962 στο τεύχος 27 της σειράς Tale to Astonish, ήταν τεράστια. Έτσι, οι άνθρωποι που δημιούργησαν το χαρακτήρα, που δεν είναι άλλοι από τους Τζακ Κέρμπι, Λάρι Λίμπερ και φυσικά τον Σταν Λι, επανέφεραν τον Πιμ στα κόμιξ, δίνοντας του την απαραίτητη στολή και κάνοντάς τον υπερήρωα. Στην πορεία ο Πιμ θα παίξει σημαντικό ρόλο στα κόμιξ της Marvel, καθώς είναι αυτός που θα φτιάξει την υπερηρωική ομάδα των Εκδικητών, ενώ τη στολή του Ant-Man θα φορέσουν με το πέρασμα των χρόνων τρεις ακόμα χαρακτήρες, με σημαντικότερο τον Σκοτ Λανγκ, το 1979. Με αυτόν, αλλά και με τον Πιμ ως μέντορα, αποφασίζει να ασχοληθεί η νέα ταινία της Marvel, δείχνοντας μας ξεκάθαρα ότι έρχεται ένας ακόμα Εκδικητής να προστεθεί στο ρόστερ!
  Αρχικώς σχεδιασμένο να καθοδηγηθεί από τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Έντγκαρ Ράιτ, το νέο αυτό σχέδιο είχε ενθουσιάσει μεγάλη μερίδα του κόσμου, όχι μόνο φίλων των κόμιξ. Στην πορεία ο Ράιτ φεύγει ή απολύεται (δεν είμαι σίγουρος) από το project, γιατί προφανώς ήθελε να κάνει πράγματα που δεν ταιριάζουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, καθώς ο Ant-Man βρίσκεται στον ίδιο κόσμο με αυτόν των Εκδικητών. Πρέπει, λοιπόν, όπως έχουμε δει μέχρι τώρα να ακολουθείται από τους δημιουργούς μια συγκεκριμένη γραμμή, που δεν αφήνει πολλές δυνατότητες απόκλισης από το σχέδιο. Έτσι, ο Ράιτ φεύγει, αφήνοντας μόνο κάποια δικά του στοιχεία στο σενάριο αλλά και στις σκηνές δράσης, και ο Πέιτον Ριντ έρχεται, ως μια πιο ασφαλής λύση. Όσο κι αν αρχικά το άκουσμα του ονόματος του Ριντ με γέμισε αμφιβολίες για το το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που δημιουργήθηκε ήταν αρκετά συμπαθητικό. Μπορεί να μην ξεφεύγει ιδιαίτερα από τα πλαίσια της οικογενειακής διασκέδασης, έχει όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σε κάνουν να περάσεις καλά. Έχει έναν νέο ήρωα που δε μοιάζει με τους προηγούμενους, έχει χιούμορ, έχει καλά σκηνοθετημένη δράση και μερικές ευφάνταστες "μικροσκοπικές" σκηνές, που σίγουρα δε θα μπορούσαμε να δούμε σε άλλη ταινία. Εκτός και μπορείτε να θυμηθείτε άλλο φιλμ που ο ήρωας καβαλά ένα ιπτάμενο μυρμήγκι!
  Ο Πολ Ραντ, στο ρόλο του Σκοτ Λανγκ, είναι ο άνθρωπος που με την παρουσία του σε κάνει να χαλαρώσεις αμέσως μπροστά στην οθόνη. Η φυσιογνωμία "καθημερινού τύπου" του Ραντ και το ευγενικό παρουσιαστικό του σε συνδυασμό με το χιούμορ αλλά και την ικανότητα να δίνει δραματικό τόνο όταν χρειάζεται, όλα χωρίς υπερβολή, δίνουν πόντους στο φιλμ. Η εμφάνιση του Μάικλ Ντάγκλας στο ρόλο του μέντορα χαρίζει, αδιαμφισβήτητα, κύρος στην παραγωγή ενώ και ο αρκετά πιο κωμικός χαρακτήρας του Μάικλ Πένια βρίσκεται εκεί όταν χρειάζεται. Οι δύο χαρακτήρες που χρησιμοποιήθηκαν με πιο κλισέ τρόπο είναι αυτοί που υποδύονται η Εβάντζελιν Λίλι και ο Κόρεϊ Στολ. Η Λίλι στο ρόλο της κόρης του Πιμ βρίσκεται εκεί κυρίως για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, ενώ ο Στολ ενώ είναι καλός ηθοποιός, εδώ ο κακός του είναι μονοδιάστατος. Ο Στολ κάνει ό,τι μπορεί αλλά νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα σεναρίου.
  Είμαι σίγουρος ότι γενικά ο Ant-Man θα ικανοποιήσει τους περισσότερους από εσάς. Είναι ένα από τα φιλμ της Marvel που κινείται σε πιο κωμικά μονοπάτια (βλέπε την περίπτωση του Guardians of  The Galaxy) και υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση οικογενειακής ατμόσφαιρας. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, όπου όλα κινούνται γύρω από τους Εκδικητές, καθώς οι αναφορές αλλά και οι γκεστ εμφανίσεις δεν λείπουν. και πολλές φορές καταλαβαίνεις ότι είναι στην ουσία μια ταινία "προετοιμασίας" για την ένταξη του An-Man στην ομάδα των Εκδικητών. Έχει όμως τις στιγμές του, τόσο σε επίπεδο χιουμοριστικό όσο και σε επίπεδο φαντασίας γύρω από τις σκηνές δράσης. Μια καλή επιλογή γενικά. Δείτε το, αρκεί να μην περιμένετε κάτι πολύ διαφορετικό.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
ALLMOVIE
Ant-Man (2015) on IMDb



1 σχόλιο:

  1. We love our superhero he has different power .kids loves it but one thing i dont like in this movie that mostly work done by ant

    ΑπάντησηΔιαγραφή