11.11.22

Balle Perdue 2 [Lost Bullet 2] (2022) Review


ΧΑΜΕΝΗ ΣΦΑΙΡΑ 2

Lost Bullet 2 Review
Δράσης, Αστυνομική
Διάρκεια: 98'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Σίκουελ από το πουθενά μας ήρθε στο Νέτφλιξ! Πόσοι θυμάστε το Lost Bullet που κυκλοφόρησε το 2020; Όχι πολλοί φαντάζομαι και δικαιολογημένα μπορώ να πω. Ήταν μια συμπαθητική μεν , μέτρια δε αστυνομική ταινία δράσης, Γαλλικής παραγωγής, που απ' ότι φαίνεται πρέπει να έφερε κάποια έσοδα στην εταιρεία και για αυτό αποφάσιστηκε να προχωρήσουν στη συνέχεια της ιστορίας.

 Η ταινία συνεχίζει την ιστορία, αρχικά έξι μήνες και στην πορεία ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Λίνο, ο ιδιοφυής μηχανικός αυτοκινήτων, εργάζεται για την αστυνομία πια και έχει καταλαγιάσει πλέον μέσα του το πάθος της εκδίκησης για το φόνο του αδερφού του. Μια στημένη όμως δουλειά μέσα από την αστυνομία, φέρνει τον Λίνο αντιμέτωπο με ένα μυστικό, που γνώριζαν ελάχιστοι στο σώμα. Ο δολοφόνος του αδερφού του είναι ζωντανός και βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Η αστυνομία παίρνει πληροφορίες από αυτόν για διακινητές ναρκωτικών με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ο Λίνο θα βρεθεί ξανά στο δρόμο, κυνηγός αλλά και κυνηγημένος.

 Αυτό που έκανε πολύ καλά η πρώτη ταινία ήταν η απεικόνιση της δράσης. Μιλώντας για δράση, αναφέρομαι σε μάχες σώμα με σώμα και κυρίως στα κυνηγητά με αυτοκίνητα. Εδώ λοιπόν φροντίζει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη δράση και τα πάει περίφημα. Δεν αναλλώνεται ιδιαίτερα στο δραματικό κομμάτι αλλά δίνει χώρο στον πρωταγωνιστή της να δείξει το ταλέντο του τόσο πίσω από το τιμόνι όσο και πίσω από τις γροθιές του.

 Οι συντελεστές παραμένουν ίδιοι, με μόνη διαφορά ότι το σενάριο εδώ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο σκηνοθέτης, Γκιγιόμ Πιερέ, ο οποίος δίνει ρέστα με την κινηματογράφηση των κυνηγητών. Δεν κάνει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αλλά η κίνηση της κάμερας και η συμμετοχή της στα κυνηγητά δίνει πολύ ενέργεια. Το σενάριο του Πιερέ, όταν κάνει μικρές παύσεις στη δράση, έχει τα θεματάκια του αλλά ευτυχώς δεν επικεντρώνεται εκεί η ταινία του. Είναι μια ταινία εκδίκησης που δεν πατάει σχεδόν καθόλου φρένο και παρότι στις περισσότερες ταινίες αυτό κουράζει, εδώ δούλεψε πολύ καλά και πέρασε η ώρα πολύ εύκολα.

 Αν δεν έχετε δει την πρώτη ταινία, μην σας απασχολεί. Μπορείς να καταλάβεις πολύ γρήγορα τι συμβαίνει, μπορείς να κατανοήσεις τους (περισσότερους) χαρακτήρες. Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης που θα βρεις στην πλατφόρμα του Νέτφλιξ και αν είσαι φίλος του είδους και δεν έχεις πρόβλημα με τον Γαλλικό κινηματογράφο τότε το Lost Bullet 2 είναι για σένα!

 


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου