25.6.20

Balle Perdue [Lost Bullet] 2020 Review

Είδος: Δράσης

"Καλός ρυθμός στην αρχή και στο τέλος, γρήγορες καταδιώξεις, θεαματικά πλάνα, σασπένς αλλά κι ένα δεύτερο μέρος σχετικά αδιάφορο, όχι από πλευράς γεγονότων αλλά από πλευράς απόδοσης των γεγονότων."

Σκηνοθεσία:Guillaume Pierret
Σενάριο:Guillaume Pierret
Παίζουν:Alban Lenoir,
Nicolas Duvauchelle,Ramzy Bedia
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Όταν ο Γαλλικός κινηματογράφος δεν προσπαθεί να μιμηθεί τον Αμερικανικό αλλά ακολουθεί τα δικά του πρότυπα τότε συνήθως δεν με απογοητεύει. Δεν μιλάω για τις σινεφιλικές στιγμές του Γαλλικού κινηματογράφου αλλά για αυτόν που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, όποιο κι αν είναι το είδος της ταινίας. Τόσο στις κωμωδίες του, στις ταινίες φαντασίας αλλά και στις περιπέτειές του, ο κινηματογράφος των Γάλλων έχει προσφέρει αρκετά εξαιρετικά δείγματα. Έτσι λοιπόν, δεν λέω εύκολα όχι σε μια Γαλλική παραγωγή.
 Είπα το "ναι" στο Balle Perdue χωρίς να το πολυσκεφτώ και δεν το μετάνιωσα παρότι δεν είναι μια από αυτές τις ταινίες που θα θυμάμαι για χρόνια αλλά που είχε αρκετά στοιχεία τα οποία την έκαναν ενδιαφέρουσα περίπτωση έστω κι αν για μεγάλο διάστημα χάνει τον ρυθμό της.
 Ιδιοφυής μηχανικός αυτοκινήτων με δεύτερη καριέρα ως ληστής μικρού βεληνεκούς, συλλαμβάνεται και στη συνέχεια χρησιμοποιείται από ένα ειδικό σώμα, το οποίο χρειάζεται γρήγορα αυτοκίνητα. Η ειδικότητα λοιπόν του φίλου μας τον βοηθά να περάσει ανώδυνα τα λίγα χρόνια του στην φυλακή και να αναπτύξει καλές σχέσεις με τον αρχηγό της ομάδας. Ο αρχηγός όμως δολοφονείται από δεφθαρμένα μέλη της ομάδας και ο μηχανικός κατηγορείται για το φόνο. Μόνο αποδεικτικό στοιχείο της αθωότητάς του, μια σφαίρα καρφωμένη στο καντράν του αυτοκινήτου του αρχηγού. Οι πάντες όμως τον κυνηγούν και η αλήθεια είναι ότι η φωνή ενός φυλακισμένου δεν έχει την ίδια δύναμη με τη φωνή ενός αστυνομικού, οπότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα γι αυτόν.
 Καλός ρυθμός στην αρχή και στο τέλος, γρήγορες καταδιώξεις, θεαματικά πλάνα, σασπένς αλλά κι ένα δεύτερο μέρος σχετικά αδιάφορο, όχι από πλευράς γεγονότων αλλά από πλευράς απόδοσης των γεγονότων. Θα ήθελα κι έναν πιο χαρισματικό πρωταγωνιστή, γιατί ο Αλμπάν Λενουάρ έχει μεν την παλιόφατσα, έχει και το κασκαντεριλίκι, οπότε σε όλες τις σκηνές καταδιώξεων φαίνεται να είναι αυτός πίσω από το τιμόνι, αλλά του λείπει αυτό το "κάτι".
 Καθόλου κακή επιλογή πάντως για μια βραδιά στην τηλεόραση, ειδικά για τους φίλους των Γάλλων. Δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές αλλά έχει τις στιγμές του.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου