17.5.22

The Takedown (2022) Mini Review

 

ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 2

The Takedown Review
Αστυνομική,Κωμωδία, Δράσης
Διάρκεια: 119'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ο Όμαρ Σι και ο Λοράν Λαφίτ, ο πρώτος ίσως λίγο πιο αναγνωρίσιμος παγκοσμίως, επιστρέφουν σε ρόλους που υποδύθηκαν το 2012, στην ταινία Οι Αταίριαστοι. Αστυνομική κωμωδία, όπου σας δίνω λίγο χρόνο να μαντέψετε την υπόθεσή της... Για να δούμε τώρα πόσοι μάντεψαν σωστά! Ο Σι και ο Λαφίτ υποδύονται δύο αταίριαστους αστυνομικούς που συνεργάζονται για να λύσουν μια υπόθεση! Δέκα χρόνια μετά λοιπόν, το Νέτφλιξ χρηματοδοτεί τη συνέχεια αυτής της ταινίας, την οποία δεν χρειάζεται να έχετε παρακολουθήσει για να δείτε και τη συνέχειά της.

 Οι αστυνομικοί Ντιακιτέ και Μονζ συνεργάζονται αναγκαστικά σε μια υπόθεση φόνου, που τους οδηγεί σε μια Γαλλική κωμόπολη. Κάτι που αρχικά φαίνεται σαν εμπόριο ναρκωτικών εξελίσσεται σε κάτι που αν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για ολόκληρη τη χώρα.

 Η ταινία γυρίστηκε την περίοδο της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, στην οποία θυμίζουμε ότι κύριοι αντίπαλοι ήταν ο Μακρόν και η ΛεΠεν, εκπρόσωπος της ακροδεξιάς. Η ταινία λοιπόν μέσα στο χαλαρό της πλαίσιο θίγει το θέμα των ακροδεξιών στοιχείων που φαίνεται να εξαπλώνονται στη χώρα και στήνει μια ιστορία γύρω από αυτό το θέμα.

 Γενικά είναι ευχάριστη η ταινία που σκηνοθετεί ο έμπειρος στο σινεμά δράσης Λουί Λετεριέ (The Incredible Hulk). Κυνηγητά, μάχες σώμα με σώμα αλλά και πολλές δόσεις χιούμορ, το οποίο βασίζεται στη χημεία των δύο πρωταγωνιστών αλλά και στην κωμική φλέβα που φαίνεται να διαθέτει έκαστος. Μιλάμε κοινώς για ένα κλασικό buddy movie, που ναι μεν δεν προσφέρει κάτι καινούριο, δεν δείχνει όμως σε καμιά περίπτωση να γυρίστηκε χωρίς καλή διάθεση. Αρκετή ενέργεια λοιπόν στην οθόνη και μπόνους μερικά ωραία πλάνα της Γαλλικής επαρχίας!



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου