17.8.20

Goosebumps 2 : Haunted Halloween (2018) Review

Είδος: Φαντασίας, Κωμωδία

Κι όμως, ενώ η ταινία δεν αυτό που λες εύκολα καλή ταινία, δεν είναι απογοητευτική. Οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν την βλέπουν το ίδιο ευχάριστα, όπως συνέβαινε με το προηγούμενο φιλμ, αλλά μπορούν να το παλέψουν παρέα με τα παιδιά τους.


ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ 2 :
ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΧΑΛΟΟΥΙΝ

Σκηνοθεσία:Ari Sandel
Σενάριο:Rob Lieber,
Darren Lemke

Πρωταγωνιστούν:Wendi McLendon-Covey,
Madison Iseman,
Jeremy Ray Taylor
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Λίγο η θετική μου άποψη για την πρώτη ταινία (Goosebumps ), λίγο το καλοκαιράκι και η μεσημεριανή χαλάρωση που σε βρίσκει με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, αναζητώντας στην τηλεόραση κάτι που θα μπορέσει να σε παρασύρει περισσότερο προς το πρώτο, είπα να πατήσω το Play σε αυτή εδώ την επιλογή του Netflix, έστω κι αν δε μου γέμιζε ιδιαίτερα το μάτι. Κι εγώ μπορεί να μην αποκοιμήθηκα γλυκά εν τέλει, όπως ήλπιζα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήταν τέτοια η δύναμη της ταινίας που με κράτησε από το να πέσω στην αγκαλιά του Μορφέα. Απλώς δεν ήμουν τόσο κουρασμένος μάλλον!
 Αυτή η δεύτερη ταινία του φιλόδοξου franchise, που ελέω αυτής της ταινίας δεν βλέπω να τα καταφέρνει να γίνει franchise, κινηματογραφικό τουλάχιστον, βρίσκεται ένα δύο σκαλοπάτια κάτω από την πρώτη ταινία. Μικρότερος προϋπολογισμός σίγουρα, λίγο χειρότερα ψηφιακά εφέ, αναμάσημα ιδεών και διαφορετικοί συντελεστές (σχεδόν ...αλλά μη με πιέσετε να σας πω ποιος επιστρέφει για σύντομο χρονικό διάστημα, προς το τέλος της ταινίας..),το χιούμορ λίγο πιο παιδικό και ίσως ένα "τσακ" πιο τρομακτικό σε μερικά σημεία, κυρίως λόγω του Σλάπι, της ζωντανής κούκλας, που επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση. 
 Ο Σλάπι λοιπόν ζωντανεύει γιατί δυο πιτσιρίκια βρίσκουν ένα ημιτελές βιβλίο του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων τρόμου, Ρ.Λ. Στάιν, κρυμμένο σε ένα σπίτι της γειτονιάς τους, όπου έμενε ο συγγραφέας πριν πάρα πολλά χρόνια. Τα παιδιά ανοίγουν το βιβλίο και ο Σλάπι ξεπηδά από τις σελίδες του. Τώρα θέλει μια καινούρια οικογένεια και θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει. Κι αν τα πιτσιρίκια προσπαθούν να σταματήσουν τα σχέδιά του, ο Σλάπι έχει τη δύναμη να ζωντανέψει ένα σωρό μυθικά τέρατα και να προκαλέσει πανικό στην πόλη. Μόνος τρόπος να σταματήσει όλο αυτό, να γραφτεί το τέλος του βιβλίου.
 Κι όμως, ενώ η ταινία δεν αυτό που λες εύκολα καλή ταινία, δεν είναι απογοητευτική. Οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν την βλέπουν το ίδιο ευχάριστα, όπως συνέβαινε με το προηγούμενο φιλμ, αλλά μπορούν να το παλέψουν παρέα με τα παιδιά τους. Ιδανικές ηλικίες για την ταινία θεωρώ τα 7 με 14, εκεί που δεν δίνεις και τρελή βάση στο σενάριο και τους χαρακτήρες αλλά που μπορείς να ταυτιστείς με τα πιτσιρίκια της ταινίας και να περάσεις καλά.
 Είναι φανερή η βιασύνη να γυριστεί ένα ακόμα φιλμ από τη Sony με θέμα της Ανατριχίλες, μετά την καλή πορεία της ταινίας του 2015. Χάνεται όμως η κινηματογραφική αίσθηση και η όλη προσπάθεια έχει σημάδια παραγωγής που πάει κατευθείαν στο Home Cinema, παρά την θέληση του σκηνοθέτη, Άρι Σαντέλ, του μοντέρ του και του διευθυντή φωτογραφίας του, να το καλύψουν με φιλότιμους τρόπους. Στο φινάλε μου έδωσε την εντύπωση ότι αφήνει ανοιχτό παράθυρο για μια ακόμα ταινία αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα είναι εφικτό παρότι, εδώ που τα λέμε, τα λεφτά του τα έφερε πίσω επί τρία. Η ιδέα που έπεσε πάντως στο τραπέζι δεν είναι άσχημη αλλά παραπέμπει πολύ στο Jumanji...





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου