4.11.19

Scary Movie 3 (2003)

Είδος: Κωμωδία, Παρωδία

"Η διαφορά αισθητή σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλμς και ειδικά με το δεύτερο. Οι ατάκες είναι γρήγορες και τα αστεία στο φόντο έρχονται με τον τρόπο που μας είχε μάθει ο Ζάκερ από τις προηγούμενες ταινίες του."

Σκηνοθεσία:David Zucker
Σενάριο:Craig Mazin,Pat Proft
Παίζουν:Anna Faris,
Charlie Sheen,Regina Hall
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Σήμερα θα γράψουμε δυο λόγια για το τρίτο μέρος του Scary Movie, το μέρος που προσωπικά διασκέδασα και γέλασα περισσότερο. Ο κύριος λόγος που η ταινία μοιάζει πιο διασκεδαστική στα μάτια μου, είναι ο Ντέβιντ Ζάκερ, ο οποίος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και φέρνει έναν αέρα από τις δικές του κλασικές παρωδίες, κάτι που προσπαθούσαν τα αδέλφια Γουέιανς να κάνουν στα δύο πρώτα φιλμς αλλά ο τρόπος τους δεν κατάφερε να με κερδίσει ποτέ. Εδώ ο Ζάκερ φέρνει μαζί του και τον Πατ Προφτ, σεναριογράφο που συνεργάστηκαν αρκετές φορές στο παρελθόν (Police Squad!, Τρελές Σφαίρες, Τρέλες Σφαίρες 2½, Τρέλες Σφαίρες 33 1/3) ενώ ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του αρκετές ακόμα επιτυχημένες κωμωδίες, όπως το πρώτο Police Academy (Η Μεγάλη Των Μπάτσων Σχολή) και το Στραβοί Πιλότοι σε F-16 (πρώτο και δεύτερο μέρος). Ο Προφτ βέβαια είχε στο ενεργητικό του κι αρκετές τρανταχτές αποτυχίες λίγο πριν το Scary Movie 3 αλλά φαίνεται ότι με τον Ζάκερ υπάρχει καλή χημεία.
  Η Άννα Φάρις επιστρέφει στο ρόλο της Σίντι Κάμπελ, η οποία είναι πλέον δημοσιογράφος. Η Σίντι λοιπόν ερευνά μια υπόθεση με περιέργα σχήματα που εμφανίζονται στους αγρούς και παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει μια φονική βιντεοκασέτα που όποιος την παρακολουθήσει, μετά από μια εβδομάδα βρίσκεται νεκρός.
© 2003 Dimension Films. All Rights Reserved.
  Όπως καταλάβατε, στο επίκεντρο της παρωδίας βρίσκονται δύο ταινίες. Ο Οιωνός, του Σιάμαλαν, και το The Ring, που είχε κυκλοφορήσει λίγους μήνες πριν στην Αμερική. Από τη μία επιστημονική φαντασία και από την άλλη τρόμος, όπως συνηθίζει αυτή η σειρά ταινιών, χωρίς βέβαια να σταματά εκεί, αφού ασχολείται και με άλλες επιτυχημένες ταινίες της περιόδου. Η διαφορά αισθητή σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλμς και ειδικά με το δεύτερο. Οι ατάκες είναι γρήγορες και τα αστεία στο φόντο έρχονται με τον τρόπο που μας είχε μάθει ο Ζάκερ από τις προηγούμενες ταινίες του. Δεν υπάρχει "νεκρός χρόνος" σχεδόν σε κανένα σημείο του φιλμ εκτός από το τελευταίο τέταρτο. Εκεί μοιάζουν όλα λίγο πιο πρόχειρα και βιαστικά και δυστυχώς η αίσθηση που μένει στο τέλος δεν είναι αυτή που περιμένεις όση ώρα παρακολουθείς το φιλμ. 
  Παρ'όλα αυτά η ταινία είναι διασκεδαστική. Η προσθήκη του Τσάρλι Σιν, που παρωδεί του Μελ Γκίμπσον στον Οιωνό, δίνει πόντους αφού ο Σιν είναι ένας ηθοποιός που ξέρει πως να αποδώσει την κωμωδία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον αγαπημένο Λέσλι Νίλσεν, που βλέπουμε στο ρόλο του Προέδρου της Αμερικής. Ο Νίλσεν δεν χρειάζεται να κάνει σχεδόν τίποτα στην οθόνη για να σε κάνει γελάσεις.
  Το Scary Movie 3 είναι λοιπόν μια από τις ταινίες της σειράς που κατάφερε να με κάνει να γελάσω αβίαστα. Δεν είναι από τις κορυφαίες στιγμές των συντελεστών της αλλά νιώθω ότι αισθητικά τουλάχιστον είναι καλύτερο από τις προηγούμενες δύο ταινίες της σειράς καθώς και από την πέμπτη. Την τέταρτη ομολογώ ότι δεν τη θυμάμαι καθόλου αλλά σύντομα θα την ξαναδώ και θα μιλήσουμε και γι αυτή.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου