7.11.19

Scary Movie 4 (2006)

Είδος: Κωμωδία, Παρωδία

"Ο Ντέιβιντ Ζάκερ σκηνοθετεί ξανά κι ενώ στο σενάριο βοηθά και ο Τζιμ Άμπρααμς και περιμένεις ότι τα πράγματα μάλλον θα είναι καλύτερα για την ταινία, δεν λειτουργούν όλα όπως θα έπρεπε. Υπάρχει ενέργεια και ελάχιστος νεκρός χρόνος ενώ το γνωστό χιούμορ των Ζάκερ και Άμπρααμς υπάρχει διάχυτο σε όλη την ταινία. Υπάρχει όμως και μια έντονη αίσθηση επανάληψης, με την ταινία να μην φαίνεται "φρέσκια"."

Σκηνοθεσία:David Zucker
Σενάριο:Craig Mazin,
Jim Abrahams,Pat Proft
Παίζουν:Anna Faris,
Regina Hall,Craig Bierko
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Μεγάλη στιγμή σήμερα για το Δες και Πες! Το ιστολόγιο αυτό βρίσκεται στη συγκινητική θέση να δηλώσει ότι πλέον και οι πέντε ταινίες της μεγάλης αυτής σειράς ταινιών, που ακούει στο όνομα Scary Movie, βρίσκονται στη διάθεση των αναγνωστών του. Το έργο ήταν μακρύ και δύσκολο και τόνοι ιδρώτα και φαιάς ουσίας δαπανήθηκαν, τόσο κατά την προβολή των ταινιών όσο και κατά τη γραφή των κριτικών. Το Scary Movie 4 λοιπόν ήταν αυτό που έλειπε και με αυτό ολοκληρώνουμε και αποχαιρετούμε τη σειρά ταινιών που δημιούργησαν τα αδέρφια Γουέιανς.
  Άννα Φάρις και Ρεγκίνα Χολ επιστρέφουν στους ίδιους ρόλους, ενώ σε πιο σύντομης διάρκειας ρόλους επιστρέφουν από την τρίτη ταινία οι Τσάρλι Σιν, Λέσλι Νίλσεν, Κέβιν Χαρτ και Άντονι Άντερσον. Στόχος της παρωδίας εδώ είναι κυρίως τα The Crudge, Ο Πόλεμος Των Κόσμων και το Σκοτεινό Χωριό.
  Η Σίντι αναλαμβάνει τη φύλαξη μιας ηλικιωμένης κυρίας, της οποίας όμως το σπίτι είναι στοιχειωμένο με το φάντασμα ενός μικρού παιδιού. Η κοπέλα πρέπει να ανακαλύψει ποιος σκότωσε το παιδί για να απαλλαγεί από το πνεύμα του και όλα αυτά τη στιγμή που η Γη δέχεται επίθεση από εξωγήινους.
  Ο Ντέιβιντ Ζάκερ σκηνοθετεί ξανά κι ενώ στο σενάριο βοηθά και ο Τζιμ Άμπρααμς και περιμένεις ότι τα πράγματα μάλλον θα είναι καλύτερα για την ταινία, δεν λειτουργούν όλα όπως θα έπρεπε. Υπάρχει ενέργεια και ελάχιστος νεκρός χρόνος ενώ το γνωστό χιούμορ των Ζάκερ και Άμπρααμς υπάρχει διάχυτο σε όλη την ταινία. Υπάρχει όμως και μια έντονη αίσθηση επανάληψης, με την ταινία να μην φαίνεται "φρέσκια". Άσε που για κάποιο λόγο αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν λίγα παραπάνω σεξιστικά αστεία και χιούμορ τουαλέτας, που παραπέμπει περισσότερο στα δύο πρώτα φιλμς, των οποίων δεν είμαι και μεγάλος υποστηρικτής.
  Σαν σύνολο δεν είναι κακό αυτό το τέταρτο φιλμ. Έχει μερικές πολύ αστείες σκηνές, όπως η σκηνή των τραυματισμών στον αγώνα πυγμαχίας. Σατιρίζει ελαφρά και την πολιτική του Μπους, τότε Προέδρου της Αμερικής, με τον Νίλσεν πάντα στο ρόλο του Προέδρου, να αγωνιά για την κατάληξη του παραμυθιού που διάβαζε στα πιτσιρίκια τη στιγμή που τον διακόπτει ο σωματοφύλακάς του για να τον ενημερώσει για την εισβολή των εξωγήινων. Για τους νεότερους, που ίσως δεν θυμάστε, υπάρχει καταγεγραμμένο βίντεο με τον Πρόεδρο Μπους, να ενημερώνεται από τον υπεύθυνο ασφαλείας του για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ενώ διαβάζει παραμύθια στους μαθητές ενός νηπιαγωγείου και αυτό προσπαθούν να σατιρίσουν εδώ. Η σάτιρα όμως δεν ήταν πάντα δυνατό σημείο του Scary Movie.
  Δε θα έλεγα ότι είναι προς αποφυγή αυτή η τέταρτη ταινία της σειράς. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι η δεύτερη καλύτερη, με το τρίτο μέρος να μπαίνει εύκολα στην πρώτη θέση και το πέμπτο να παίρνει εύκολα την τελευταία. Λίγο χειρότερο το τέταρτο μέρος από το τρίτο αλλά μια ματιά μπορείτε να τη ρίξετε καθώς υπάρχουν στιγμές που φανερώνεται η κωμική ευφυΐα των Ζάκερ, Άμπρααμς και Προφτ.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου