25.11.19

Let It Snow (2019)

Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική

"Παρόλα τα κλισέ του και παρά το εφηβικό κόνσεπτ, το Let It Snow κατάφερε να κρατήσει (έστω κι αν όχι απόλυτα προσηλωμένο εκεί...) έναν άνθρωπο που σε λίγα χρόνια θα σαρανταρίσει. Οι πολύ συμπαθητικές ερμηνείες των νεαρών, το ανάλαφρο κλίμα, ο καλός ρυθμός που διατηρείται συνεχώς ήταν οι βασικοί λόγοι."

Κάνε να Χιονίσει
Σκηνοθεσία:Luke Snellin
Σενάριο:Laura Solon,
Victoria Strouse,Kay Cannon
Παίζουν:Isabela Merced,
Shameik Moore,Odeya Rush
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
"Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αμερικής, την Παραμονή των Χριστουγέννων μια χιονοθύελλα, γίνεται η αφορμή για να έρθει κοντά μια παρέα ανθρώπων." 
 Και κάπως έτσι έχεις περιγράψει το 80% των Χριστουγεννιάτικων ταινιών. Αν ρίξεις και λίγο από τα συστατικά του Love Actually μέσα και αντικαταστήσεις τους ηθοποιούς με νεαρότερους, σχεδόν έφηβους, συναδέλφους τους, τότε έχεις περίπου μια ιδέα για το τι θα δεις στο Let It Snow.
   Οι φιλίες δοκιμάζονται και η αγάπη θριαμβεύει σε αυτή τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου, του συγγραφέα Τζον Γκριν, που διαπρέπει στον τομέα της εφηβικής λογοτεχνίας. Το Λάθος Αστέρι είναι ίσως η πιο γνωστή και η πιο επιτυχημένη ταινία βασισμένη σε έργο του Γκριν. Εκείνη μέσα στο ανάλαφρο κλίμα της πραγματεύεται ένα αρκετά δύσκολο και βαρύ θέμα. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για όλους. Και για τους θεατές και για τους πρωταγωνιστές. Κανείς δεν θα χτυπηθεί από ανίατη ασθένεια, εκτός και ο έρωτας είναι μια από αυτές! Ασχολούμαστε λοιπόν με ένα μάτσο πιτσιρίκια που παραμονή Χριστουγέννων κινούν το καθένα για κάπου αλλά αλλού καταλήγουν. Ένας διάσημος αστέρας της ποπ που θέλει να περάσει μια φυσιολογική μέρα, ένα κορίτσι που μόλις πέρασε στο Κολούμπια και πρέπει να αφήσει την πόλη και τη μαμά της, μια ομοφυλόφιλη έφηβη που πρέπει να ασχοληθεί και με την ανόητη κολλητή της -που δε λέει να ξεκολλήσει από τον ανεπαρκή φίλο της -αλλά και με το κορίτσι που είναι ερωτευμένη και που δε μπορεί ακόμα να εκδηλωθεί ως ομοφυλόφιλη στον περίγυρό της. Δεν τελειώσαμε εδώ! Έχουμε και δυο παιδικούς φίλους, αγόρι και κορίτσι, με το αγόρι να προσπαθεί να εκδηλώσει τον έρωτά του απέναντι στην παιδική του φίλη κι έχουμε και τον τυπά που προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει το Χριστουγεννιάτικο πάρτι του ως DJ αλλά δεν του κάθεται με τίποτα. Όλοι αυτοί καταλήγουν στο Wafle House της πόλης που από το μοναδικό και ξεπερασμένο εστιατόριο γίνεται το μέρος που τα πάντα θα πραγματοποιηθούν. Μη μου πείτε ότι σας το χαλάω, αφού είναι τέτοια η φόρμα της ταινίας που ξέρεις από την αρχή που θα καταλήξει.
 Παρόλα τα κλισέ του και παρά το εφηβικό κόνσεπτ, το Let It Snow κατάφερε να κρατήσει (έστω κι αν όχι απόλυτα προσηλωμένο εκεί...) έναν άνθρωπο που σε λίγα χρόνια θα σαρανταρίσει. Οι πολύ συμπαθητικές ερμηνείες των νεαρών, το ανάλαφρο κλίμα, ο καλός ρυθμός που διατηρείται συνεχώς ήταν οι βασικοί λόγοι. Δεν προσπαθεί να κάνει τίποτα παραπάνω, δεν εκβιάζει δηλαδή, αλλά δεν δίνει κι ένα τυπικό Χριστουγεννιάτικο ρομάντζο, που το μόνο που το νοιάζει είναι το χιόνι, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι ατυχείς συγκυρίες που οδηγούν τους ερωτευμένους χωριστά για να τα βρουν στο τέλος της βραδιάς, δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά τη δύναμη της αγάπης. Εντάξει, δεν απέχει πολύ από όλο αυτό αλλά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής σαν δημιουργία.Του χρόνου τα Χριστούγεννα δεν θα τη θυμάστε αλλά για μια χαλαρή προβολή δεν θα έλεγα ότι δεν αξίζει. Ειδικά για τους νεαρότερους (15-25 ετών), μια χαρά θα είναι.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου