16.4.18

Unlocked (2017)

Είδος: Περιπέτεια, Θρίλερ, Κατασκοπική

"Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι όλα μοιάζουν ξανά ιδωμένα στο πρόσφατο αλλά και στο παλιότερο κινηματογραφικό παρελθόν"

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
Σκηνοθεσία: Michael Apted
Σενάριο: Peter O'Brien
Παίζουν:Noomi Rapace,
Orlando Bloom,Toni Collette
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Η Άλις Ρέισιν, πρώην ανακρίτρια της ΣΙΑ, κάνει πια δουλειά γραφείου στο Λονδίνο, μετά την παραίτηση της λόγω μιας αποτυχημένης ανάκρισης υπόπτου, που γνώριζε στοιχεία για τρομοκρατική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Η ΣΙΑ την χρειάζεται ξανά και την επαναφέρει για να ανακρίνει κρατούμενο που φαίνεται να γνωρίζει για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια αλλά η Άλις ανακαλύπτει σύντομα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη συνωμοσία πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα που πρόκειται να γίνει.
  Ενδιαφέρον αν και στο μεγαλύτερο μέρος του προβλέψιμο σενάριο, με έναν καλό σκηνοθέτη να καθοδηγεί και καλούς ηθοποιούς στους βασικούς ρόλους. Υπάρχουν δύο ανατροπές, η μία νωρίς και άλλη κοντά στο φινάλε του έργου, υπάρχει δράση καλά σκηνοθετημένη και γρήγορος ρυθμός γενικά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.
  Πού υστερεί λοιπόν το φιλμ του Μάικλ Άπτεντ; Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι όλα μοιάζουν ξανά ιδωμένα στο πρόσφατο αλλά και στο παλιότερο κινηματογραφικό παρελθόν. Ο πράκτορας που βρίσκεται παγιδευμένος και δεν ξέρει ποιους να εμπιστευθεί, τα κυνηγητά και οι σκηνές δράσης, οι ανατροπές που μάλλον τις βλέπεις να έρχονται αν είσαι υποψιασμένος θεατής κατασκοπευτικών θρίλερ. Δεν υπάρχει τίποτα που θα έκανε το φιλμ να περάσει το σκαλοπάτι της "καλής ταινίας δράσης με ενδιαφέροντα στοιχεία πολιτικού θρίλερ" και να ανέβει σε αυτό του "πολύ καλή ταινία δράσης με ενδιαφέροντα και ανατρεπτικά στοιχεία πολιτικού θρίλερ".
  Επίσης, εδώ συναντάμε μια ξεκάθαρη περίπτωση ρόλου που ακόμα κι αν δεν υπήρχε στο σενάριο δε θα άλλαζε τίποτα. Ο λόγος είναι για το χαρακτήρα που υποδύεται ο Ορλάντο Μπλουμ, ο οποίος δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην εξέλιξη της ταινίας. Έρχεται και φεύγει σε ανύποπτο χρόνο!
  Γενικά το Unlocked ή Συνωμοσία, όπως είναι ο Ελληνικός τίτλος του, δεν είναι μια κακή ταινία. Είναι όμως μια ταινία που δεν προσφέρεται για κινηματογραφική έξοδο, γιατί είπαμε ότι όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί και τα έχουμε δει πρόσφατα με καλύτερα δοσμένο τρόπο, οπότε τα λεφτά σου μάλλον δεν αξίζει να τα δώσεις για την αγορά εισιτηρίου για το εν λόγω φιλμ. Για την ενοικίαση dvd ή blu-ray, το συζητάμε.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου