13.2.18

Accident Man (2018)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Μαύρη Κωμωδία, Κόμικ

"Το Accident Man έχει αρκετές στιγμές έντονης βίας αλλά πάντα τις ντύνει με μαύρο χιούμορ. Τόσο ο Άντκινς όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί μοιάζει να ανταπεξέρχονται και σε αυτό το ζητούμενο."

Σκηνοθεσία:Jesse V. Johnson
Σενάριο: Stu Small,Scott Adkins
Παίζουν:Scott Adkins,
Ray Stevenson,Ashley Greene
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Ως γνήσιο παιδί της δεκαετίας του 1980 δε μπορώ να αντισταθώ στις ταινίες δράσης και ειδικά σε αυτές που έχουν να κάνουν με πολεμικές τέχνες. Ως εκ τούτου, η ακόρεστη πείνα μου είτε για πρωτοκλασάτες περιπέτειες αλλά ακόμα περισσότερο για τις λεγόμενες δεύτερες παραγωγές, χαμηλότερου κόστους, ήταν κι ένας από τους λόγους που δημιούργησα το Δες και Πες. Ήθελα να γράφω δύο λόγια κυρίως για τις ταινίες που για τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων κριτικών (επαγγελματιών και μη) περνούσαν απαρατήρητες, κυρίως γιατί δεν έχουν κινηματογραφική διανομή στη χώρα μας. Και τι θα γινόταν με άμοιρους τύπους σαν εμένα που πάσχιζαν να βρουν ένα κείμενο γραμμένο στα Ελληνικά για αυτές τις ταινίες δράσης που μόνο στα ράφια των dvd clubs μπορείς να βρεις ή στον παράνομο, σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου; Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του ιστολογίου αυτού. Ένας από τους ηθοποιούς των ταινιών του είδους που απασχολεί συχνά πυκνά το Δες και Πες, είναι ο Σκοτ Άντκινς, ο άνθρωπος που, όπως έχω ξαναγράψει, είναι ο πιο χαρισματικός ηθοποιός ταινιών δράσης του σήμερα. Ο Άντκινς γράφει στην κάμερα, χρησιμοποιεί κατάλληλα τις δεξιότητές του και όσο περνούν τα χρόνια γίνεται και καλύτερος στο υποκριτικό κομμάτι. Στο νέο φιλμ που πρωταγωνιστεί, το Accident Man, αποδεικνύει όλα αυτά ενώ έχει και την πρώτη συμμετοχή του στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον Στου Σμολ.
 Το Accident Man είναι μεταφορά ενός Αγγλικού κόμικ, δημιούργημα του Πατ Μιλς. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία του Μάικ Φάλον, επαγγελματία εκτελεστή, με σήμα κατατεθέν του, την ικανότητα να παρουσιάζει τις δολοφονίες του σαν ατυχήματα των θυμάτων. Ο Μάικ ανήκει σε ένα "σωματείο" εκτελεστών που τελεί υπό την καθοδήγηση του Μεγάλου Ρέι, του ανθρώπου που μύησε στο επάγγελμα τον Μάικ. Η στιγμή που η ζωή του Μάικ αλλάζει είναι αυτή που πληροφορείται τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του, ενεργής ακτιβίστριας. Ο Μάικ ψάχνει και ανακαλύπτει ότι τη δολοφονία είχε αναλάβει το σωματείο του κι έτσι αρχίζει ένας πόλεμος μεταξύ εκτελεστών.
  Το προηγούμενο φιλμ που πρωταγωνιστούσε ο Άντκινς (Savage Dog) με είχε αφήσει αδιάφορο. Όταν λοιπόν είδα το όνομα του ίδιου σκηνοθέτη κι εδώ, του Τζέσι Β. Τζόνσον, δεν ξεκίνησα να παρακολουθώ την ταινία έχοντας υψηλές προσδοκίες. Κι όμως ο Τζόνσον φτιάχνει ένα πολύ πιο ζωντανό φιλμ, μια μαύρη κωμωδία στα πρότυπα του σινεμά του Γκάι Ρίτσι, με καλό ρυθμό, αρκετές καλές ατάκες και φυσικά μονομαχίες και τα απαραίτητα ακροβατικά από τον Άντκινς, ο οποίος είναι πολύ πιο άνετος στο ρόλο του, σε σχέση με αρκετές από τις προηγούμενες εμφανίσεις του.
  Το Accident Man έχει αρκετές στιγμές έντονης βίας αλλά πάντα τις ντύνει με μαύρο χιούμορ. Τόσο ο Άντκινς όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί μοιάζει να ανταπεξέρχονται και σε αυτό το ζητούμενο. Ο Ρέι Στίβενσον είναι ο αρχηγός του "σωματείου" και μέντορας του Μάικ και κάποιες στιγμές φαίνεται να το διασκεδάζει υπερβολικά, ενώ ένα ρόλο εκτελεστή κρατά κι ο έμπειρος Μάικλ Τζέι Γουάιτ, άλλος ένας από τους υποτιμημένους action heroes της προηγούμενης γενιάς.
  Αυτό που περιμένεις, το παίρνεις από το Accident Man. Μετά το πρώτο ημίωρο και μια αχρείαστη φλυαρία γύρω από την ομάδα των εκτελεστών, μέσα από μια αδικαιολόγητα μακρόσυρτη σκηνή στο μπαρ, που είναι η έδρα του "σωματείου", όλα κυλάνε πολύ πιο γρήγορα και ικανοποιούμαστε με μερικές καλογυρισμένες σκηνές μονομαχιών. Η ταινία δράσης της χρονιάς δεν είναι αλλά είναι κάτι που θα ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου