24.8.17

Πριν Το Τέλος...: Superstar (1999)

Είδος: Κωμωδία

"Τσάμπα οι αναφορές στην Κάρι, το θρυλικό φιλμ του Μπράιαν Ντε Πάλμα, και κρίμα το ταλέντο τόσο της Σάνον όσο και του συμπρωταγωνιστή της Γουίλ Φέρελ."

ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ
Σκηνοθεσία:Bruce McCulloch
Σενάριο:Steve Koren
Παίζουν:Molly Shannon,
Will Ferrell,Elaine Hendrix
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Η Μόλι Σάνον υπήρξε μέλος της κωμικής ομάδας ηθοποιών του Saturday Night Live κατά τη δεκαετία του 1990. Ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας που δημιούργησε η ηθοποιός ήταν η Μαίρη Κάθριν Γκάλαχερ, ένα όχι ιδιαίτερης ευφυίας καθολικής κατήχησης κορίτσι, το οποίο μπλέκονταν κυρίως σε οπτικά γκακγς και γκάφες. Η Σάνον έπαιζε με το κορμί της και , υποδυόμενη τη Μαίρη, μπλέκονταν σε καταστάσεις αμήχανες χρησιμοποιώντας αρκετά το χρονικό "άπλωμα" του αστείου, το οποίο συνήθως είχε να κάνει με την απροσεξία την ηρωίδας, η οποία ήταν αρκετά ατσούμπαλη και ντροπαλή. Τα σκετσάκια λοιπόν που είχαν πρωταγωνίστρια τη Μαίρη Κάθριν Γκάλαχερ ήταν συνήθως επιτυχημένα και το κοινό αγάπησε το χαρακτήρα.
  Το αμέσως επόμενο βήμα που ακολουθούσαν οι δημοφιλείς κωμικοί του SNL ήταν το πέρασμα στον κινηματογράφο. Από τον Μπιλ Μάρεϊ, τον Νταν Ακρόιντ και τον Έντι Μέρφι, μέχρι τον Άνταμ Σάντλερ και τον Γουίλ Φέρελ, τα παραδείγματα είναι αρκετά. Για τη Μόλι Σάνον όμως δε λειτούργησε επιτυχημένα αυτό το πέρασμα καθώς αποδείχτηκε λάθος η απόφαση να βασιστεί ένα ολόκληρο φιλμ στο χαρακτήρα της Μαίρη Κάθριν Γκάλαχερ.
  Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ένας σκηνοθέτης που εργάζονταν εκείνη την εποχή στο SNL, ο Μπρους ΜακΚάλοχ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Στιβ Κόρεν, άλλο ένα μέλος της κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής. Τα παράγματα όμως φαίνεται από την αρχή ότι δε θα πάνε καλά. Ούτε ο χαρακτήρας της Μαίρη λειτουργεί, ούτε τα διάφορα αστεία που σκαρφίζονται οι δημιουργοί, με αποτέλεσμα όλο το δημιούργημα να απογοητεύει. Ενοχλητικό, προσβλητικό και με αρκετές αμήχανες στιγμές καθώς το αστείο μπλέκεται με την "επίθεση" σε ομάδες ανθρώπων που ναι μεν δε θεωρώ ότι δεν πρέπει να σατιρίζονται ή να διακωμωδούνται αλλά πρέπει να υπάρχει προσεκτική προσέγγιση, έτσι ώστε να μη φτάνουμε σε καταστάσεις όπως αυτή εδώ. Το παν είναι ο τρόπος. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα αστείο με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο χαμηλής ευφυίας, πρέπει να φτιάξεις ένα αστείο γύρω από αυτόν και όχι να κάνεις πλάκα μαζί του, ξευτελίζοντας τον ίδιο.
  Τσάμπα οι αναφορές στην Κάρι, το θρυλικό φιλμ του Μπράιαν Ντε Πάλμα, και κρίμα το ταλέντο τόσο της Σάνον όσο και του συμπρωταγωνιστή της Γουίλ Φέρελ. Δυστυχώς παραπάνω από είκοσι λεπτά δεν άντεξα στο φιλμ. Απαράδεκτη αντιμετώπιση ανθρώπων και κακή σάτιρα θρησκευτικών,πολιτικών και κοινωνικών προεκτάσεων. Ένα από τα χειρότερα φιλμ που προσπάθησα να δω.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου