7.6.17

Wonder Woman (2009)

Είδος: Κινουμένων Σχεδίων, Φαντασίας, Κόμικ
© 2009 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved

"Η Μοντγκόμερι φτιάχνει ένα δυναμικό και αρκετά βίαιο animation και μας διηγείται με ωραίο τρόπο την ιστορία των Αμαζόνων."


Σκηνοθεσία:Lauren Montgomery
Σενάριο:Michael Jelenic
Παίζουν:Keri Russell,
Nathan Fillion,Alfred Molina
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Το 2009 ήταν η χρονιά που η DC και η Warner Bros έδωσαν στη Wonder Woman την πρώτη μεγάλου μηκούς προσωπική ταινία της. Το φιλμ ανήκει στη σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων που εξακολουθεί να βγάζει η DC και όπως οι περισσότερες αποτελεί μια πολύ καλή δουλειά και μια αξιόλογη ιστορία προέλευσης της διάσημης Αμαζόνας.
© 2009 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved
  Ο ψυχολόγος Γουίλιαμ Μόλτον Μάρστον ήταν αυτός που εμπνεύστηκε τη Wonder Woman, μαζί με τη βοήθεια της συζύγου του, Ελίζαμπεθ Χόλογουεϊ, ενώ σαν έμπνευση λέγεται ότι υπήρξε η σύντροφος της Ελίζαμπεθ, Όλιβ Μπερν! Μη ρωτήσετε τίποτα περισσότερο. Ο καθένας στο σπίτι του... όπως νομίζει! Αυτό συνέβη το 1941 και η Wonder Woman κατάφερε έτσι να γίνει η πρώτη θηλυκή υπερήρωας, συμπληρώντας έτσι την δυναμική τριάδα της DC (Superman-Batman-Wonder Woman). Σύντομα η Αμαζόνα αποκτά το δικό της τίτλο κόμικ και δίνει τη μάχη της για τη γυναικεία ισότητα μέσα από τις σελίδες των περιπετειών της. Γύρω από αυτή την ιδέα περιστρέφεται και το φιλμ κινουμένων σχεδίων του 2009, το οποίο σημειωτέον σκηνοθετήθηκε κι αυτό από μια γυναίκα, τη Λόρεν Μοντγκόμερι. Η Μοντγκόμερι φτιάχνει ένα δυναμικό και αρκετά βίαιο animation και μας διηγείται με ωραίο τρόπο την ιστορία των Αμαζόνων. Ξεκινάμε από τη μάχη των Αμαζόνων με διάφορα μυθικά τέρατα, τα οποία υπακούνε τις διαταγές του Άρη, Θεού του πολέμου. Μετά τη νίκη των Αμαζόνων, επεμβαίνει η Ήρα, ζητώντας τους να κρατήσουν φυλακισμένο τον Άρη για πάντα, δίνοντας τους τη Θεμισκύρα, το νησί του παραδείσου, εκεί όπου θα ζουν γαλήνια και ειρηνικά μακρυά από τον κόσμο. Η Ιππολύτη, βασίλισα των Αμαζόνων δέχεται τη συμφωνία, ζητά όμως ένα παιδί από τη Θεά και τότε έρχεται στον κόσμο η Νταϊάνα. Τα χρόνια περνούν, η Νταϊάνα μεγαλώνει και γίνεται μια όμορφη πριγκίπησσα και μια δυναμική πολεμίστρια, η οποία όμως θέλει να ανακαλύψει τον έξω κόσμο. Η αφορμή δίνεται με την πτώση ενός μαχητικού αεροσκάφους στο νησί της Θεμισκύρας. Η Νταϊάνα κερδίζει τη μονομαχία με τις υπόλοιπες Αμαζόνες και είναι αυτή που πρέπει να επιστρέψει τον Αμερικανό πιλότο στον κόσμο του αλλά και να κυνηγήσει τον Άρη, ο οποίος δραπέτευσε με τη βοήθεια μιας Αμαζόνας. Έτσι βρισκόμαστε στην Αμερική, όπου γίνεται το έδαφος για τη μεγάλη μάχη Αμαζόνων και των στρατιών του Άρη, σε ένα βίαιο και αιματηρό φινάλε, από αυτά που δε μας είχε συνηθίσει τόσο η DC παραγωγές κινουμένων σχεδίων της.
© 2009 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved
  Πριν την τελική κόπια της ταινίας υπήρξε μία ακόμα, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και οι υπεύθυνοι έπρεπε να ρίξουν λίγο τις εντάσεις που προέκυπταν από την υπερβολική χρήση βίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ενδιαφέρον φιλμ κινουμένων σχεδίων, που μπορεί να το παρακολουθήσει κι ένας ενήλικας αρκετά εύκολα. Οι περισσότεροι χαρακτήρες αποδίδονται ικανοποιητικά, με το βάρος να πέφτει στη Νταϊάνα, την Ιππολύτη, την Άρτεμις, τον Άρη και εν τέλει τον Στιβ Τρέβορ, τον άνδρα που ερωτεύεται η πριγκίπισσα και αναθεωρεί την άποψη που είχε για τους άνδρες, ούσα μεγαλωμένη σε ένα άκρως φεμινιστικό περιβάλλον.
  Οι φωνητικές ερμηνείες είναι ως συνήθως πάρα πολύ καλές και σε αυτό το φιλμ της DC. Εξαιρετικό το επιτελείο ηθοποιών που συγκέντρωσε αυτή τη φορά η Άντρεα Ρομάνο. Κέρι Ράσελ, ως Γουόντερ Γούμαν, Νέιθαν Φίλιον,,ως Στιβ Τρέβορ, ο Άλφρεντ Μολίνα, ως Άρης, η Ροζάριο Ντόσον, Άρτεμις και η Βιρτζίνια Μάντσεν στο ρόλο της Ιππολύτης! Μεγάλα ονόματα για μια παραγωγή που οδηγείται κατευθείαν στην αγορά του DVD!
  Άλλη μια καλή προσθήκη λοιπόν στο animation σύμπαν της DC και μια ευκαιρία για ανανέωση του μύθου της Αμαζόνας πριγκίπισσας, που έγινε με προσεκτικό τρόπο πίσω στο 2009. Έχει θεματάκια στο ρυθμό του και προσπερνάει πραγματάκια στο σενάριο αλλά το σύνολο σέβεται την ιστορία της θρυλικής υπερηρωίδας και αποτελεί πρώτης τάξεως ορεκτικό για την αυριανή πρεμιέρα της ζωντανής εκδοχής της Wonder Woman!






Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων

IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου