15.4.16

4Got10 (2015)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Θρίλερ, Γουέστερν

Σκηνοθεσία:Timothy Woodward Jr.
Σενάριο:Sean Ryan
Παίζουν:Johnny Messner,
Dolph Lundgren,Danny Trejo
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας τύπος που ξυπνάει στη μέση του πουθενά, περιτριγυρισμένος από πτώματα, χωρίς να θυμάται ποιός είναι και τί κάνει εκεί. Ένας διεφθαρμένος σερίφης, που προσπαθεί να καλύψει τις παρανομίες του. Ένας έμπορος ναρκωτικών που ζητά εκδίκηση και τα λεφτά του πίσω. Ένας πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών που ψάχνει την άκρη του νήματος. Όλοι συνδέονται και όλοι κυνηγούν ο ένας τον άλλο, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

ΑΠΟΨΗ: Λίγο γουέστερν, λίγο θρίλερ, λίγο δράση, το 4Got10 ενώ μοιάζει αρχικά να βαδίζει σε καλά μονοπάτια, χάνει πολύ γρήγορα το δρόμο και καταλήγει άλλο ένα βαρετό, γυρισμένο χωρίς μεράκι, b movie, παρά τα δυνατά ονόματα που έχει στους τίτλους του.

  Ντολφ Λούντγκρεν και Ντάνι Τρέχο είναι οι δύο φυσιογνωμίες που σίγουρα όλοι γνωρίζετε! Ο Λούντγκρεν μια χαρά τα πάει, σε ρόλο που τον θέλει πιο απαθή και ανενεργό απ' ότι συνήθως και με γυαλί που θυμίζει τον Μάικλ Ντάγκλας στο Falling Down του Σουμάχερ. Λίγο σοφιστικέ, λίγο...ανώμαλο. Α, εκτός από αυτούς τους δύο έχουμε και τον κάποτε παραλίγο σταρ, Μάικλ Παρέ, που κατέληξε κι αυτός να παίζει σε βιντεοπεριπέτειες της σειράς.
  Σε γενικές γραμμές το φιλμ είναι "κατηφορικό"! Τι εννοώ μ' αυτό. Όσο περνάει η ώρα παίρνει την κατηφόρα, γίνεται όλο και χειρότερο. Παρότι το πρώτο τέταρτο δείχνει καλά στοιχεία, με συμπαθητική πλοκή, με ύφος αλά σπαγγέτι γουέστερν, με κακούς και διεφθαρμένους καλούς, καταφέρνει να γίνει βαρετό στην πορεία. Καθόλου καλή σκηνοθεσία από τον Τίμοθι Γούντγουορντ, που δεν τα πάει καλά ούτε στην καθοδήγηση των ηθοποιών, ούτε στην ατμόσφαιρα αλλά ούτε και στη δράση. Χρησιμοποιεί με τόσο λάθος τρόπο το slow motion και ένα συγκεκριμένο εφέ την ώρα των πυροβολισμών, που καταφέρνει, εκτός από βαρετό, να κάνει το φιλμ κωμικό. Φυσικά δεν γίνεται κωμικό εσκεμμένα, κάτι το οποίο θα ήταν θεμιτό, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη σκηνή μεταξύ Τρέχο και Παρέ, περίπου στη μία ώρα ταινίας, η οποία θυμίζει Τρελές Σφαίρες!
  Όχι και ό,τι καλύτερο για να σκοτώσετε την ώρα σας, το 4Got10. Ούτε διασκεδαστικό είναι, ούτε όλη αυτή η μανούρα με το ποιός είναι καλός, ποιός κακός, ποιός κρύβει πράγματα, ποιός όχι, αποδίδει τελικά καρπούς, γιατί ακόμα και η υποτιθέμενη αποκάλυψη προς το τέλος γίνεται με πολύ αδιάφορο τρόπο και λίγο μετά πέφτουν οι τίτλοι τέλους εντελώς απρόσμενα και μένεις ... μαλάκας!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
4Got10 (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου