14.4.16

Πριν το Τέλος... : Chain of Command (2015)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

Σκηνοθεσία:Kevin Carraway
Σενάριο:Kevin Carraway,Lawrence Sara
Παίζουν:Michael Jai White,
Max Ryan,Steve Austin
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζέιμς Γουέμπστερ είναι μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού κι έχει επιστρέψει σπίτι του μετά από μια μεγάλη αποστολή. Το ίδιο βράδυ βρίσκεται δολοφονημένος ο αδερφός του και ο Τζέιμς αρχίζει να αναζητά τους δράστες. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν σε μια συνωμοσία που φτάνει μέχρι την Αμερικανική κυβέρνηση.



ΑΠΟΨΗ: Οι μυημένοι στις μοντέρνες περιπέτειες δεύτερης διαλογής, γνωρίζουν σίγουρα τα δύο ονόματα που πρωταγωνιστούν στο Chain of Command. Ο παλιός, Μάικλ Τζέι Γουάιτ, και ο πρώην παλαιστής και πιο νέος στο επάγγελμα της ηθοποιίας (λέμε τώρα...), Στιβ Όστιν, είναι γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε ματσό περιπέτειες, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην υποκριτική. Ο Όστιν έχει μεγάλη συμμετοχή σε σκουπίδια αλλά ο Γουάιτ παίζει που και που και σε κάτι λίγο πιο ενδιαφέρον, πάντα, όμως, σε παρόμοιου τύπου ταινίες που απαιτούν και τα κατάλληλα σωματικά προσόντα και που έστω κι αν σε επίπεδο ερμηνευτικό και καλλιτεχνικό δεν έχουν πολλά να πουν, στο επίπεδο της δράσης τα πάνε συνήθως καλά.

  Είναι λοιπόν το Chain of Command ένα από αυτά τα φιλμ, που σου δίνει τουλάχιστον μερικές καλές σκηνές δράσεις; Όχι! Ούτε καν! Αν ήταν κάτι τέτοιο δε θα βρίσκονταν στη στήλη του Πριν το Τέλος, όπως καταλαβαίνετε. Από το άθλιο μοντάζ πάμε στην άθλια μουσική που ντύνει τις σκηνές της ταινίας και από εκεί στις κάκιστες προσπάθειες των ηθοποιών να παίξουν κάτι, έστω και για να δικαιολογήσουν τις πληρωμές τους, βρε αδερφέ! Τίποτα, όμως! Ο ένας χειρότερος από τον άλλο και το σενάριο κάνει ότι μπορεί για να χειροτερέψει τα πράγματα. Ατάκες που σου προκαλούν πονοκέφαλο και καμία συνοχή, καμία λογική σκέψη σε κανένα σημείο, μέχρι τουλάχιστον το 32΄ και κάτι που κατάφερα να παρακολουθήσω. Όταν έρχεται δε, η ώρα για δράση και περιμένεις κανένα ικανοποιητικό ακροβατικό από τον Γουάιτ, που τα 'χει βούτυρο στο ψωμί του αυτά, βλέπεις μερικές από τις χειρότερα χορογραφημένες σκηνές πάλης, που έχεις δει σε παραγωγή από το 2000 και μετά. Λες και όλα γίνονται σε αργή κίνηση!
  Μάπα το καρπούζι λοιπόν αγαπητοί... Αναπολείστε τις στιγμές του Στίβεν Σιγκάλ και του Βαν Νταμ στα '90s καλύτερα, γιατί εδώ δεν υπάρχει τίποτα να σας κρατήσει. Δεύτερης διαλογής ταινία δράσης με ανύπαρκτη δράση. Ποιός ο λόγος ύπαρξής της; Χίλιες φορές οι βιντεοπεριπέτειες του Λούντγκρεν από την περασμένη δεκαετία παρά αυτό το χάλι!

(Οι ταινίες της στήλης Πριν το τέλος... δεν βαθμολογούνται)



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Echo Effect (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου