29.12.14

The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006) Review

The Santa Clause 3: The Escape Clause
Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥ 3
Σκηνοθεσία:Michael Lembeck
Σενάριο:Ed Decter,John J. Strauss
Παίζουν:Tim Allen,Martin Short,
Elizabeth Mitchell
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Σκοτ Κάλβιν, ο Άγιος Βασίλης, πρέπει να φιλοξενήσει τα πεθερικά του στο Βόρειο Πόλο χωρίς να αποκαλυφθεί το μυστικό του. Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσει τον μοχθηρό Τζακ Φροστ που προσπαθεί να γίνει Άγιος στη θέση του Αγίου! Μόνος τρόπος να το καταφέρει είναι να αναγκάσει τον Σκοτ να ευχηθεί να μην είχε γίνει ποτέ Άγιος Βασίλης.

ΑΠΟΨΗ: Αφού καταπιάστηκα με τις δύο προηγούμενες ταινίες του Άγιου Βασίλη της Ντίσνεϊ είπα να κάνω τον κόπο να δώσω ογδόντα λεπτά και στην τρίτη και τελευταία ταινία του franchise.
  Μην περιμένετε πολλά από αυτό το τρίτο μέρος, καθώς πάνω κάτω κινείται στα ίδια πλαίσια με τοδεύτερο, με τη διαφορά ότι μοιάζει λίγο πιο φτωχό σε σκηνικά και σε ιδέες. Κατά τα άλλα, επικρατεί το ίδιο σχεδόν χιούμορ, το οποίο βασίζεται κατά το ήμισυ στην προσπάθεια του Σκοτ να κρατήσει μυστική την ταυτότητα του Άη Βασίλη από τα πεθερικά του και κατά το άλλο μισό στη διακωμώδηση των μυθικών φιγούρων και κυρίως του Τζακ Φροστ.
  Επιστρατεύονται δύο καλοί κωμικοί ηθοποιοί, ο Άλαν Άρκιν και ο Μάρτιν Σορτ, στους ρόλους του πεθερού και του Τζακ Φροστ αντίστοιχα αλλά δε μπορούν να κάνουν και πάρα πολλά καθώς το σενάριο δε βοηθά ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, για να δικαιολογήσει ο Σκοτ το χωριό του Άη Βασίλη και την εμφάνιση των ξωτικών, λέει στα πεθερικά του πως βρίσκονται στον Καναδά και ότι αυτό είναι το μέσο ύψος των Καναδών! ΟΚ! Πάμε παρακάτω...
  Δεν έχω να πω πολλά για το The Santa Clause 3. Υπάρχει ακόμα αυτή η γιορτινή ατμόσφαιρα, ελαφρώς ξεθωριασμένη βέβαια, ωστόσο τα πιτσιρίκια μπορούν να το χαζέψουν. Οι ενήλικες με δυσκολία. Αν πρέπει να επιλέξετε κάποια από τις ταινίες της τριλογίας του The Santa Clause θα σας προέτρεπα να πάτε στηνπρώτη. Πολύ πιο έξυπνη και πιο οικογενειακή ταινία.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn

The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006) on IMDb




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου