14.1.14

The East (2013)

Είδος: Θρίλερ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
THE EAST
Σκηνοθεσία:Zal Batmanglij
Σενάριο:Zal Batmanglij,
Brit Marling
Παίζουν:Brit Marling, 
Alexander Skarsgård, 
Ellen Page
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ :Η Σάρα Μος είναι ένα λαμπρό στέλεχος μιας ελιτίστικης ιδιωτικής οργάνωσης κατασκοπίας, με σκοπό την προστασίας των συμφερόντων των πρωτοκλασάτων πελατών τους. Τωρινή της αποστολή να εισχωρήσει σε μια αναρχική ομάδα που κάνει μεγάλη ζημιά σε γιγάντιες εταιρίες. Προσπαθώντας να έρθει πιο κοντά με τα μέλη της ομάδας, η Σάρα κάνει το λάθος να ερωτευτεί τον χαρισματικό ηγέτη και να διχαστεί ανάμεσα στο καθήκον και τις μέχρι πρότινος εχθρικές ιδέες. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Το The East ανήκει στις ταινίες που πέρασαν απαρατήρητες τη χρονιά που έφυγε, ειδικά στην Ελλάδα. Διανομή κατευθείαν στο DVD γιατί μάλλον δεν είχε μεγάλα ονόματα στους συντελεστές της και πρόκειται για ένα περίεργο οικολογικό θρίλερ, το οποίο δύσκολα θα έβρισκε μεγάλο κοινό στη χώρα μας. Τέλος πάντων.
  Έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη ταινία, την οποία μπορείς να τη χωρίσεις σε δύο ή και τρία μέρη. Το πρώτο κομμάτι της φανερώνει σύντομα ότι πρόκειται να παρακολουθήσεις ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, για να δώσει όμως γρήγορα τη θέση του στο δεύτερο μέρος, που αποτελεί το πιο λυρικό, ποιητικό κομμάτι του φιλμ, το οποίο και διαρκεί περισσότερο. Στο τελευταίο κομμάτι, τη σκυτάλη παίρνει πάλι το θρίλερ και οι ρυθμοί ανεβαίνουν εμφανώς.
  Όποιο κομμάτι του φιλμ κι αν προτιμήσεις, θα διακρίνεις την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Batmanglij. Δημιουργεί ένα οικολογικών προεκτάσεων θρίλερ, χρησιμοποιώντας όμως έντονα το δεύτερο κομμάτι της ταινίας, το πιο λυρικό, για να μας ευαισθητοποιήσει. Η ζωή αυτής της παράξενης ομάδας που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση και η σχέση της με τη φύση και την ανθρώπινη επαφή, σωματική και ψυχική, καθιστούν το κομμάτι αυτό της ταινίας ονειρικό. Αυτό βέβαια έχει και τα μειονεκτήματά του, ειδικά απ' τη στιγμή που η διάρκεια αυτού του κομματιού είναι αρκετά μεγάλη και δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά σε ειδικούς θεατές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το πιο επικίνδυνο σημείο "απώλειας κοινού". Αν ξεπεραστεί αυτό το σημείο, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, καθώς το θρίλερ παίρνει πάλι μπροστά και μας οδηγεί στο φινάλε, το οποίο ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους και φανερώνει καλή πίστη και ελπίδα στον άνθρωπο και την επιθυμία του για έναν καλύτερο κόσμο.
  Αν το The East πέσει στα χέρια σας, δώστε του την ευκαιρία μιας προβολής. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσει, καθώς είπαμε πως έχει ιδιαίτερη κινηματογράφηση, αλλά ελπίζω ότι τουλάχιστον θα σας ευαισθητοποιήσει και θα σας δώσει τροφή για σκέψη.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:
The East (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου