25.8.24

The Union (2024) Netflix Review

 

Κωμωδία, Δράσης
Διάρκεια:107'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

   Το The Union μαζεύει ένα υπέροχο επιτελείο ηθοποιών και τους προμηθεύει με το πιο στάνταρ σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, τους ταξιδεύει στο Νιου Τζέρσι, στο Λονδίνο και στα πανέμορφα παράλια της Κροατίας, βάζει και μερικές-ανά διαστήματα- συμπαθητικές σκηνές δράσης και περιμένει αυτή η μίξη υλικών να δουλέψει. Δουλεύει άραγε;

 Παγκόσμιο δίκτυο μυστικών πρακτόρων που δουλεύει για να διατηρεί την ασφάλεια στην υφήλιο, βρίσκεται εκτεθειμένο. Μερικά από τους κορυφαίους πράκτορες βρίσκονται νεκροί και μια λίστα με όλα τα ονόματα των υπολοίπων συνεργατών βρίσκεται σε λάθος χέρια. Ποιος θα σώσει την κατάσταση; Φυσικά, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ένας εργάτης από το Νιου Τζέρσι, ένας "κανένας" που κάποτε είχε δυνατότητες να κάνει κάτι παραπάνω στη ζωή του αλλά διάλεξε την πόλη του, τις νύχτες στα μπαρ με τους φίλους και το σεξ με την πρώην καθηγήτριά του. Ο μεγάλος του έρωτας μετά το λύκειο, με τη μορφή της Χάλι Μπέρι, επιστρέφει για να τον βάλει στον κόσμο της παγκόσμιας κατασκοπίας, καθώς είναι μια από τους κορυφαίους πράκτορες του σωματείου, που προσπαθεί να λύσει την υπόθεση.
 Ένα σεναριακό μπάχαλο επικρατεί στο The Union, το οποίο για αρκετά λεπτά σώζεται χάρη στη χαλαρή ατμόσφαιρα και διάθεση για πλάκα. Ο Γουόλμπεργκ, η Χάλι Μπέρι, ο Τζ. Κ. Σίμονς και αρκετοί ακόμα καλοί ηθοποιοί δίνουν λίγη από τη λάμψη τους και η ώρα περνά. Από ένα σημείο και μετά όμως (και ιδιαίτερα στην τρίτη πράξη του) η ταινία γίνεται ένα ξεκάθαρο διαφημιστικό σποτ του Λονδίνου, της Ιταλίας και των παραλίων της Κροατίας.

 Μερικές καλές σκηνές δράσης και λίγη διάθεση για πλάκα δεν σώζουν τελικά την ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζούλιαν Φαρίνο. Χιλιοειπωμένοι διάλογοι, πλοκή που θυμίζει άλλες παλιότερες μεγάλες παραγωγές και μια εντελώς διεκπεραιωτική σκηνοθεσία, δεν καταφέρνουν να κάνουν την ταινία κάτι αξιόλογο αλλά ούτε και κάτι αρκούντως διασκεδαστικό, όπως για παράδειγμα το Axel F, που είδαμε λίγο καιρό πριν, ξανά στο Netflix.

 


 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
Filmy.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου