21.8.21

F9 : The Fast Saga (2021) Review

 

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 9

Δράσης

Σκηνοθεσία:Justin Lin
Σενάριο:Justin Lin,
Daniel Casey
Πρωταγωνιστούν:Vin Diesel ,Michelle Rodriguez,Jordana Brewster,Tyrese Gibson,Ludacris,John Cena


Διάρκεια: 143'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Πολύ γκρίνια βρε παιδάκι για αυτό το νέο κεφάλαιο του Fast & Furious. "Το χειρότερο", "έχουν ξεφύγει τελείως", "εντελώς χάρτινοι πια χαρακτήρες", "υπερβολή στην υπερβολή" και άλλα τέτοια σχόλια, τα οποία προφανώς και στέκουν απόλυτα. Αυτό που δεν "στέκει" εδώ και αρκετές ταινίες είναι αυτή η σειρά ταινιών. Οποιαδήποτε τάση για αληθοφάνεια άρχισε να πηγαίνει περίπατο από το πέμπτο μέρος της σειράς (και καλύτερο για τους περισσότερους) και κάθε ένα κεφάλαιο μετά τα πράγματα γίνονταν ακόμα χειρότερα ή καλύτερα, ανάλογα από ποια πλευρά το βλέπεις. Προσωπικά ομολογώ ότι το διασκέδασα πολύ περισσότερο στην έκτη ταινία και από εκεί κι έπειτα το ενδιαφέρον μου άρχισε να ατονεί. Ωστόσο και στην έβδομη και στην όγδοη και σε αυτήν εδώ, την ένατη, μια χαρά πέρασα, αν και ομολογουμένως οι Στέιθαμ και Τζόνσον "έλειπαν".

 Ο Τορέτο και η ομάδα του μαζεύονται ξανά για να κυνηγήσουν ένα διεθνή τρομοκράτη, που επιτέθηκε στον κύριο Κανένα. Αυτό που δίνει περισσότερο ζουμί εδώ, είναι ότι αυτός που κυνηγά η ομάδα δεν είναι άλλος από τον χρόνια χαμένο αδερφό του Ντόμινικ Τορέτο. Μετά το θάνατο του πατέρα τους, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ταχύτητας, ο Ντόμινικ σκοτώνει τον οδηγό που θεωρεί υπεύθυνο για αυτό που συνέβη και φυλακίζεται, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει μετά από λίγο καιρό ότι κύριος υπεύθυνος για τη σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο πατέρας τους, ήταν ο αδερφός του Τζέικ. Από τότε, ο Τζέικ ζει μακρυά από την οικογένεια και τώρα να που εμφανίζεται ξανά ως τρομοκράτης.

 Στη σκηνοθεσία της ταινίας επιστρέφει ο Τζάστιν Λιν και επιχειρεί να φτάσει τα πάντα στα όρια. Όταν πριν λίγα χρόνια κάποιος ξεκίνησε διαδικτυακά το αστείο που ήθελε τα αυτοκίνητα του Fast & Furious, στην επόμενη ταινία να πηγαίνουν στο διάστημα, μάλλον δεν πίστευε ότι θα συνέβαινε αυτό. Ο Λιν όμως το επιχείρησε, φροντίζοντας σε όλη τη διάρκεια της ταινίας να διακωμωδεί (όχι πάντα πετυχημένα) δια στόματος Ταϊρέζ Γκίμπσον, το ότι όλα τα μέλη της ομάδας μοιάζουν άτρωτα και ότι καιρό τώρα θα έπρεπε φυσιολογικά να έχουν σκοτωθεί με όλα αυτά τα ακροβατικά που επιδίδονται. Όχι όμως μόνο δεν σκοτώνονται αλλά το φτάνουν ακόμα παραπέρα σε κάθε σκηνή της ταινίας, επιδίδονται σε ακόμα πιο υπερηρωικές πράξεις και μερικοί μάλιστα ... ανασταίνονται ( βλέπε #JusticeForHan ).

 Παντελώς καρτουνίστικης και κομιξικής υφής πια ταινία, το F9 δεν βάζει φρένο σε κανένα σημείο. Δεν το απασχολεί η λογική και οι κανόνες της φυσικής. Το απασχολεί να ακουστεί η λέξη "οικογένεια" μερικές δεκάδες φορές ακόμα, το απασχολεί να βάλει τα οχήματα να κάνουν οτιδήποτε πιο κουλό και αδύνατο να κάνει ένα αυτοκίνητο. Αγαπάει τους χαρακτήρες του, τους δίνει χώρο να κάνουν τα δικά τους και προσθέτει και μερικά νέα μέλη, με προφανώς σημαντικότερο αυτό του Τζον Σίνα, που θεωρώ ότι θα ξαναδούμε. Επόμενο κεφάλαιο θα υπάρξει σίγουρα, καθώς μας το προετοιμάζει η σκηνή ενδιάμεσα στους τίτλους τέλους. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει αυτή η πορεία που έχει πάρει η σειρά και προσωπικά δεν βλέπω και λόγο καθώς όπως είπα και στην αρχή, παρότι "ψημένος" να δω και αυτή τη συνέχεια δεν ήμουν, αλλά και πάλι όταν ξεκίνησε η προβολή και είδα προς τα που πάμε, άφησα τον πιτσιρικά που μεγάλωνε με τα καρτούν των G.I.Joe, των M.A.S.K, των Transformers, να βγει για λίγο στην επιφάνεια και όλα καλά.

 
 
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου