11.4.21

Thunder Force (2021) Review

Thunder Force
Κωμωδία, Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Ben Falcone
Σενάριο:Ben Falcone
Πρωταγωνιστούν:Melissa McCarthy,Octavia Spencer,Jason Bateman

Διάρκεια: 106'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

Πίσω στη δεκαετία του 1980 κοσμικές ακτίνες πέρασαν πάνω από τη Γη, χαρίζοντας υπερδυνάμεις σε μερικούς από του κατοίκους του πλανήτη μας. Το πρόβλημα είναι ότι όσοι απέκτησαν υπερδυνάμεις δεν τις χρησιμοποίησαν για το καλό της ανθρωπότητας. Αντιθέτως, μετατράπηκαν σε ομάδες υπερ-κακών, γνωστοί ως Αχρείοι. Η Έμιλι Στάντον που έχασε τους γονείς της μετά από επίθεση των Αχρείων, γίνεται λαμπρή επιστήμονας, η οποία έχει ανακαλύψει φόρμουλα που θα δώσει υπερδυνάμεις σε θνητούς, με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο των γονιών της και να εξουδετερώσει τους Αχρείους. Ο ορός είναι έτοιμος για χορήγηση στην ίδια την Έμιλι αλλά κατά λάθος η πρώτη δόση πάει στην κάποτε καλή της φίλη, Λίντια. Η Λίντια αποκτά σιγά σιγά υπερδυνάμεις, η Έμιλι παίρνει τη δεύτερη δόση του ορού, που της δίνει τη δυνατότητα να γίνεται αόρατη και μαζί φτιάχνουν την πρώτη υπερηρωική ομάδα, την Thunder Force.

Συμπαθητικό ακούστηκε. Αστείο φάνηκε στο τρέιλερ. Κάτι ενδιάμεσο ήταν τελικά.

Η Μελίσα ΜακΚάρθι και η Οκτάβια Σπένσερ πρωταγωνιστούν, πλαισιωμένες από καλούς ηθοποιούς, όπως ο Τζέισον Μπέιτμαν και ο Μπόμπι Καναβάλε. Δεν είναι όμως στα καλύτερά τους οι δύο πρωταγωνίστριες. Η Σπένσερ φαίνεται να μην βρίσκει κωμικό τάιμινγκ ενώ η ΜακΚάρθι, που ξέρει να κάνει κωμωδία, κάνει ξανά μια από τα ίδια. Υπάρχουν αστείες σκηνές, χάρη στην αλληλεπίδραση των δύο κυριών αλλά και της ΜακΚάρθι με τον Μπέιτμαν όμως δεν μπορείς να μην ζητάς παραπάνω από ταλαντούχους ανθρώπους. Δεν αρκούν μερικά χαμόγελα για να σωθεί μια κωμωδία.

Η ευθύνη μάλλον βαραίνει τον δημιουργό της ταινίας και σύζυγο της ΜακΚάρθι, Μπεν Φαλκόνε. Καλός κωμικός και ο ίδιος, που τελευταία το έχει ρίξει στη σκηνοθεσία, με μέτρια αποτελέσματα όμως μέχρι στιγμής. Εδώ έφτιαξε μια υπερηρωική κωμωδία, χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα και να σκεφτεί κάτι που θα έκανε τη διαφορά, σε μια εποχή που κι αν δεν υπάρχουν υπερηρωικές ταινίες με σαρκαστική διάθεση.

Το Netflix μάλλον γεμίζει το πρόγραμμά του με κάτι το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις το βράδυ, επιστρέφοντας από τη δουλειά. Εκείνη την ώρα που το κεφάλι σου είναι καζάνι και χρειάζεσαι απλώς κάτι να χαζέψεις. Κάτι τέτοιο είναι στην καλύτερη περίπτωση το Thunder Force.


 

 

 

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου