26.5.20

The Lovebirds (2020) Review

Είδος: Κωμωδία, Μυστηρίου

"Ενενήντα λεπτά διάρκεια, μερικά καλά αστεία και χιούμορ που δεν προσβάλει κανέναν, εγγυώνται την ασφαλή διασκέδαση του θεατή."

ΤΑ ΠΙΤΣΟΥΝΑΚΙΑ
Σκηνοθεσία:Michael Showalter
Σενάριο:Aaron Abrams,Brendan Gall
Παίζουν:Issa Rae,Kumail Nanjiani,
Paul Sparks
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Απ' όταν άρχισα να γράφω κείμενα / κριτικές για ταινίες, παρατήρησα ότι αυτά που θεωρούσα πιο ενδιαφέροντα [κείμενα] μετά το τέλος του γραψίματος ήταν αυτά που είτε βασίζονταν σε ταινίες που α) είχα αγαπήσει και είχα άπειρα πράγματα να πω, όχι απαραίτητα μόνο για την ταινία, β) με είχαν σοκάρει (θετικά ή αρνητικά) κατά την προβολή και προκάλεσαν δεκάδες σκέψεις αργότερα γ) ήταν πάρα πολύ κακές και τις καταδιασκέδασα! Τα πιο αδιάφορα κείμενα, αυτά που αν αφαιρέσεις τον τίτλο της ταινίας θα μπορούσε να επικολληθεί το ίδιο κείμενο σε μια άλλη ταινία, ήταν για ταινίες που ναι μεν δεν μπορούσα και δε μπορώ να τις χαρακτηρίσω κακές αλλά που ακολουθούσαν την πεπατημένη. Τέτοιες ταινίες έχουμε σε όλα τα είδη και είναι ένας ασφαλής δρόμος για όσους εμπλέκονται στην παραγωγή μιας ταινίας αλλά και για τους θεατές, ειδικά όταν θέλουν να δουν μια ταινία στο σπίτι τους και όχι στην κινηματογραφική αίθουσα, απλώς για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Μια τέτοια ταινία είναι το The Lovebirds! Ρομαντική κωμωδία δράσης που ακολουθεί τους κανόνες κι έχει την τύχη να έχει δύο πρωταγωνιστές με πολύ καλή χημεία.
 Η Ίσσα Ρέι και ο Κουμάιλ Ναντζιάνι υποδύονται τη Λεϊλάνι και τον Τζιμπράν. Τους βλέπουμε στην αρχή της γνωριμίας τους και γινόμαστε μάρτυρες ενός μεγάλου έρωτα και αμέσως μεταφερόμαστε δύο χρόνια μετά, όπου το ζευγάρι πλέον δεν τα πάει και τόσο καλά. Ετοιμάζονται για την έξοδό τους, καλεσμένοι σε ένα φιλικό σπίτι, αλλά στη διαδρομή ξεσπά λογομαχία που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να χωρίσουν. Έλα όμως που χτυπούν ένα ποδηλάτη, τον οποίο κυνηγά ένας άλλος τύπος που τους παρουσιάζεται σαν αστυνομικός και οι αποφάσεις για τη σχέση τους μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ο ποδηλάτης δολοφονείται από τον υποτιθέμενο αστυνομικό, αφού όμως έχει αφήσει στα χέρια της Λεϊλάνι το κινητό του, που φαίνεται να είναι ο λόγος της δολοφονίας του. Το ζευγάρι καταφέρνει να ξεφύγει αλλά το αυτοκίνητό τους βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος, κάτι που τους ενοχοποιεί, κι έτσι βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα μυστήριο, που προσπαθούν και οι ίδιοι να ξεδιαλύνουν για να καταφέρουν να αθωωθούν.
 Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχετε ξαναδεί σε αυτή την ταινία. Γνωρίζεις ποιο θα είναι το φινάλε και μπορείς εύκολα να προβλέψεις και μερικές σκηνές της ταινίας. Είπαμε όμως ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά όταν μιλάμε για διασκέδαση στο σπίτι. Ενενήντα λεπτά διάρκεια, μερικά καλά αστεία και χιούμορ που δεν προσβάλει κανέναν, εγγυώνται την ασφαλή διασκέδαση του θεατή.  
 Αυτό που μπορεί να ξεχωρίσει λίγο την ταινία από τις δεκάδες παρόμοιες που κυκλοφορούν εκεί έξω, είναι η χημεία Ρέι και Ναντζιάνι. Το ζευγάρι που φτιάχνουν στην οθόνη έχει ενδιαφέρον και οπτικά, πέρα από το κωμικό τους ταλέντο. Όταν κατηγορείσαι για έγκλημα στην Αμερική του σήμερα και είσαι Πακιστανός και Αφροαμερικανίδα, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα για σένα, όπως καταλαβαίνουμε στις αρχές της ταινίας.
 Κατά τα άλλα, είπαμε ασφαλής διασκέδαση. Ταινία για όλους. Έχει τα αστειάκια της, έχει τη δράση της, έχει όλα τα αναμενόμενα υλικά. Δε θα σου ξινίσει, δε θα σε φέρει προ εκπλήξεως, ούτε αρνητικής ούτε θετικής.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου