28.12.18

The Christmas Chronicles (2018)

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Οικογενειακή
THE CHRISTMAS CHRONICLES

"Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Κλέι Κέιτις καταφέρνει χωρίς να φέρνει καμία πρωτοτυπία να είναι αρκούντως ψυχαγωγική. Υπάρχει η ατμόσφαιρα που θέλεις από αυτές τις ταινίες, με τις αναμενόμενες δόσεις χιούμορ και οικογενειακού δράματος, που όμως θα οδηγηθεί στο αναμενόμενο ευτυχισμένο φινάλε."

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Σκηνοθεσία:Clay Kaytis
Σενάριο:Matt Lieberman
Παίζουν:Kurt Russell,
Darby Camp,Judah Lewis
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Ποιός δε θα ήταν περίεργος να δει τον Κερτ Ράσελ ως Άγιο Βασίλη; Δε νομίζω ότι ποτέ θα περνούσε από κάποιον η ιδέα ότι μια μέρα ο Κερτ Ράσελ θα μπορούσε να παίξει τον αγαπημένο άγιο των παιδιών. Πάντως, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε αυτόν που τελικά αποφάσισε να ντύσει τον Ράσελ στα κόκκινα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Netflix, Τα Χρονικά Των Χριστουγέννων, καθώς ο ηθοποιός είναι το καλύτερο κομμάτι της ταινίας, αφού φαίνεται να το διασκεδάζει με την ψυχή του.
THE CHRISTMAS CHRONICLES  Η ιστορία μας δεν έχει κάτι πρωτότυπο αλλά την κλασική ιστορία της σωτηρίας των Χριστουγέννων από δυο πιτσιρίκια. Ο μεγάλος αδερφός, που ιδιαίτερα μετά το θάνατο του μπαμπά, δεν πιστεύει πια στον Άγιο Βασίλη, και η μικρή πιστή ακόμα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, πείθει τον αδερφό της να στήσουν την κάμερα την παραμονή των Χριστουγέννων για να συλλάβουν τον Άγιο επί τω έργω. Αφορμή στέκεται μια παλιά βιντεοκασέτα, από κάποια παραμονή χρόνια πριν. Εκεί φαίνεται ότι κάποιος ξέχασε ανοιχτή την κάμερα και κατέγραφε το βράδυ της Παραμονής, με αποτέλεσμα να φαίνεται ένα κόκκινο μανίκι με μαύρα γάντια να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται πολύ γρήγορα στην άκρη της εικόνας, πείθοντας τη μικρή ότι είναι σίγουρα ο Άγιος Βασίλης. Μετά από χρόνια λοιπόν τα δύο αδέρφια στήνουν την κάμερα και προς μεγάλη τους έκπληξη ο Άγιος Βασίλης εμφανίζεται. Ενόσω αυτός συνεχίζει να μοιράζει δώρα στη γειτονιά, τα πιτσιρίκια μπαίνουν στο έλκηθρό του και όταν ο Άγιος επιστρέφει και συνεχίζει το ταξίδι του, τρομοκρατείται από την εμφάνιση των παιδιών, χάνει τον έλεγχο του έλκηθρου και συντρίβεται, με αποτέλεσμα οι τάρανδοι να σκορπίσουν στους δρόμους του Σικάγο. Ο Άγιος πρέπει να βρει ξανά τα ζώα για να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του και να μην κινδυνεύσουν τα Χριστούγεννα.
 
THE CHRISTMAS CHRONICLES
Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Κλέι Κέιτις καταφέρνει χωρίς να φέρνει καμία πρωτοτυπία να είναι αρκούντως ψυχαγωγική. Υπάρχει η ατμόσφαιρα που θέλεις από αυτές τις ταινίες, με τις αναμενόμενες δόσεις χιούμορ και οικογενειακού δράματος, που όμως θα οδηγηθεί στο αναμενόμενο ευτυχισμένο φινάλε. Έχω την αίσθηση ότι όλα τα έχω ξαναδεί σε διάφορα Χριστουγεννιάτικα φιλμς του παρελθόντος, όχι όλα απαραίτητα καλύτερα απ' ότι εδώ, αλλά όπως και να έχει δεν υπάρχει κάτι πρωτότυπο, πέρα από την ιδέα να πάρει το ρόλο του Άγιου Βασίλη ο Κερτ Ράσελ. Ο Ράσελ τον χαίρεται το ρόλο του και τον προσεγγίζει με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά φέρνοντας και μια μαγκιά που και που στην επιφάνεια.
  Μια χαρά για οικογενειακή διασκέδαση στο σπίτι είναι Τα Χρονικά Των Χριστουγέννων. Δεν είναι από τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα παρακολουθεί κανείς μετά από χρόνια. Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που περιμένεις, μιλά για την οικογένεια και το νόημα των γιορτών, χρησιμοποιεί κωμωδία και ελάχιστο δράμα, για να πετύχει το στόχο του και αν με ρωτάτε αν τα καταφέρνει, θα έλεγα ότι τα καταφέρνει περνώντας την τελευταία στιγμή την πόρτα της τάξης των αποδεκτών Χριστουγεννιάτικων ταινιών!



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου