25.6.17

L'étudiante et Monsieur Henri (2015)

Είδος: Κωμωδία, Δραματική
"Μπορεί το χιούμορ να μην είναι πάντα εύστοχο και το φιλμ να κάνει μια μικρή "κοιλιά" στη δεύτερη πράξη του αλλά με την ολοκλήρωσή του και το συγκινητικό τελευταίο μήνυμα, κερδίζει πίσω μερικούς χαμένους πόντους. Το μάθημα ζωής του ηλικιωμένου στη νεαρή βρίσκει κι εμάς πρόθυμους αποδέκτες. Η ζωή δεν είναι επιτυχίες και αποτυχίες, είναι προσπάθεια. Μια συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο."

Σκηνοθεσία:Ivan Calbérac
Σενάριο:Ivan Calbérac
Παίζουν:Claude Brasseur,
Guillaume de Tonquédec,Noémie Schmidt
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Η Κονστάνς θέλει να φύγει από την επαρχία και το σπίτι της και να σπουδάσει στην πόλη, για να ξεφύγει από τη δουλειά στο μανάβικο και τη δυσπιστία του πατέρα της στις ικανότητές της. Φτάνοντας στο Παρίσι βρίσκει ένα δωμάτιο κοντά στα οικονομικά της δεδομένα αλλά ο κύριος Ανρί, ο γκρινιάρης και μίζερος ιδιοκτήτης του σπιτιού, της εξηγεί ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να νοικιάσει το δωμάτιο αλλά ο γιος του έβαλε την αγγελία πιστεύοντας ότι θα έκανε καλό στον ηλικιωμένο λίγη συντροφιά. Παρ' ολ' αυτά ο κύριος Ανρί δέχεται να νοικιάσει το δωμάτιο χωρίς χρέωση τους πρώτους μήνες αλλά με αντάλλαγμα η Κονστάνς να ξελογιάσει το γιο του, ελπίζοντας έτσι να διαλύσει τον γάμο του, που θεωρεί αποτυχημένο. Η μικρή, αφού δεν καταφέρνει να βρει κάτι άλλο που να μπορεί να "σηκώσει" οικονομικά, αποδέχεται την πρόταση του Ανρί και ξεκινά έτσι να αναπτύσσεται μια πολύ δυνατή σχέση ανάμεσα σε αυτή και τον ηλικιωμένο.
  Αυτή είναι μέσες άκρες η υπόθεση αυτού του συμπαθητικού Γαλλικού φιλμ που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ίβαν Καλμπεράκ, μεταφέροντας στον κινηματογράφο το δικό του θεατρικό. Μπορεί το χιούμορ να μην είναι πάντα εύστοχο και το φιλμ να κάνει μια μικρή "κοιλιά" στη δεύτερη πράξη του, στο διάστημα που η Κονστάνς προσπαθεί να αποπλανήσει τον γιο του Ανρί, αλλά με την ολοκλήρωσή του και το συγκινητικό τελευταίο μήνυμα, κερδίζει πίσω μερικούς χαμένους πόντους. Το μάθημα ζωής του ηλικιωμένου στη νεαρή βρίσκει κι εμάς πρόθυμους αποδέκτες. Η ζωή δεν είναι επιτυχίες και αποτυχίες, είναι προσπάθεια. Μια συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο.
  Προβλέψιμο, όχι κάτι έξω από τα συνηθισμένα, αλλά ευχάριστο και με καλές ερμηνείες το φιλμ του Καλμπεράκ αποτελεί μια καλή πρόταση, ειδικά για τους φίλους του Γαλλικού κινηματογράφου.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου