5.6.17

Becoming Bond (2017)

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφία, Κωμωδία
"Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, η κινηματογραφική ιστορία τοποθετεί το φιλμ που πρωταγωνίστησε ο Λέιζενμπι μέσα στα καλύτερα Μποντ φιλμς και ο σκηνοθέτης του Becoming Bond, Τζος Γκρινμπομ, μας αποκαλύπτει έναν ενδιαφέροντα τύπο, ασυμβίβαστο και αποφασισμένο να ζήσει τη ζωή του όπως αυτός την ήθελε."

Σκηνοθεσία:Josh Greenbaum
Σενάριο:Josh Greenbaum
Παίζουν:George Lazenby,
James Walsh,Jason Maybaum
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Μετά τον Κόνερι και πριν τον Ρότζερ Μουρ υπήρξε ένας ακόμα Μποντ, που οι περισσότεροι με δυσκολία θυμούνται το όνομά του, γιατί ενσάρκωσε τον υπερκατάσκοπο μόνο μια φορά και μετά εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος για τον πρώην μηχανικό αυτοκινήτων, πωλητή και αργότερα μοντέλο, κύριο Τζορτζ Λέιζενμπι, τον άνθρωπο που σε μια νύχτα έγινε παγκόσμια γνωστός και σε μια νύχτα απαρνήθηκε τα πάντα!
  Στο Becoming Bond βλέπουμε τον ίδιο τον Λέιζενμπι να διηγείται τη ζωή του ενώ παράλληλα παρακολουθούμε δραματοποιημένα τα γεγονότα, με αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς να υποδύονται πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην πορεία του πρωταγωνιστή. Η δραματοποίηση έχει μορφή κωμωδίας κυρίως και η αφήγηση του Λέιζενμπι συνάδει με όλο αυτό το στήσιμο, με το αποτέλεσμα να είναι και ενδιαφέρον και απολαυστικό. Η ιστορία επικρντρώνεται κυρίως στη γνωριμία του Λέιζενμπι με την κόρη του Βρετανού πρέσβη στο Σίδνεϊ, που ήταν και ο λόγος που έφυγε από την Αυστραλία και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όταν αυτή μετακόμισε και ο Τζορτζ έφυγε να την αναζητήσει μετά από κάποιους μήνες. Εκεί βλέπουμε τον Τζορτζ να εργάζεται ξανά ως πωλητής και στην πορεία να ξεκινά τυχαία η καριέρα του ως μοντέλο. Το μόντελινγκ φέρνει προβλήματα στη σχέση του και σε εκείνο το σημείο ξεκινά μια ζωή που θυμίζει αρκετά τον Μποντ, με ταξίδια, πολυτελή ξενοδοχεία και γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες. Όταν λοιπόν ο Κόνερι παρατά το ρόλο του Μποντ και αναζητείται αντικαταστάτης του, ο Λέιζενμπι, με την παρότρυνση της ατζέντισάς του (την υποδύεται το πρώην κορίτσι του Μποντ από το Live and Let Die, Τζέιν Σέιμουρ) εισβάλει στις ακροάσεις και χωρίς να έχει ασχοληθεί ποτέ στη ζωή του με την υποκριτική κλέβει τον πολυπόθητο ρόλο.
  Όλα αυτά εξιστορούνται και παρουσιάζονται με πολύ έξυπνο τρόπο. Το χιούμορ είναι πάντα εκεί και οι ερμηνείες, η σκηνοθεσία, το σενάριο και τα σκηνικά είναι στημένα ιδανικά και δένουν απόλυτα με τη χαλαρή και ειλικρινή αφήγηση του Λέιζενμπι.
  Το φιλμ που έπαιξε τον Μποντ ο Λέιζενμπι (On Her Majesty's Secret Service) θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα Μποντ, ενώ ο ίδιος μπορεί να μην έιχε το χάρισμα του Κόνερι στην οθόνη, έβγαζε όμως μια άλλη δυναμική, πιο σκληρή, η οποία ήταν ακόμα πιο ταιριαστή με τον Μποντ των βιβλίων του Φλέμινγκ. Αυτό το διέκρινε ο σκηνοθέτης, Πίτερ Χαντ, και πίστεψε ότι ο Λέιζενμπι θα ήταν σύντομα ένας καταπληκτικός Μποντ. Εδώ είναι το καλύτερο κομμάτι αυτής της ιστορίας και είναι αυτό που σε κάνει να δεις με άλλα μάτια τον Λέιζενμπι αλλά και τον κόσμο του Χόλιγουντ και όλου αυτού του συστήματος που ονομάζουμε "showbiz". Ο Λέιζενμπι αρνείται να υπογράψει ένα συμβόλαιο που θα του εξασφάλιζε μεν δόξα και χρήμα για αρκετά χρόνια, τον καθιστούσε όμως δέσμιο των διαταγών του στούντιο ακόμα και στην καθημερινή του ζωή. Τι θα φορέσει, πως θα κυκλοφορεί, αν θα ξυρίζεται ή όχι, με ποιους θα συναναστρέφεται, πως θα μιλάει, όλα θα είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες των παραγωγών του Μποντ. Ο Αυστραλός λοιπόν προτιμά να απαρνηθεί τον πολυπόθητο ρόλο και να απομακρυνθεί, κίνηση που κάνει τους πάντες εκείνη την εποχή να θεωρήσουν ότι ο Λέιζενμπι απολύθηκε, καθώς το φιλμ είχε μικρότερη επιτυχία σε σχέση με τα προηγούμενα Μποντ και οι κριτικές για τον ίδιο δεν ήταν καλές.
  Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, η κινηματογραφική ιστορία τοποθετεί το φιλμ που πρωταγωνίστησε ο Λέιζενμπι μέσα στα καλύτερα Μποντ φιλμς και ο σκηνοθέτης του Becoming Bond, Τζος Γκρινμπομ, μας αποκαλύπτει έναν ενδιαφέροντα τύπο, ασυμβίβαστο και αποφασισμένο να ζήσει τη ζωή του όπως αυτός την ήθελε. Δεν ξέρω αν κάπου μέσα του μετάνιωσε για όλο αυτό, όμως, από τα λεγόμενα του με κέρδισε και με έπεισε ότι πιστεύει όσα λέει. Ρίξτε μια ματιά οι φίλοι του Μποντ σε αυτό το δραματοποιημένο βιογραφικό ντοκιμαντέρ, το οποίο μπορείτε να βρείτε online στο Hulu για την ώρα. Θα το βρείτε σίγουρα ενδιαφέρον.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου