22.12.16

Spectral (2016),

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ, Δράσης

Σκηνοθεσία:Nic Mathieu
Σενάριο:George Nolfi, Nic Mathieu,
Ian Fried
Παίζουν:James Badge Dale,
Emily Mortimer,Bruce Greenwood
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ειδική ομάδα του στρατού των Η.Π.Α. κατά την εμπλοκή της στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στη Μολδαβία ανακαλύπτει περίεργα υπερφυσικά, φασματικά όντα, τα οποία δεν είναι ορατά στο γυμνό μάτι, επιτίθενται στους στρατιώτες και αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργείου Άμυνας, Δόκτορ Μαρκ Κλάιν, ο οποίος χάρη στις έρευνές του μπορεί να βρει τον τρόπο αντιμετώπισης των πλασμάτων.


ΑΠΟΨΗ: Όσο εντυπωσιακό είναι το τρέιλερ του Spectral, τόσο αδιάφορο είναι το ίδιο το έργο του Νικ Ματιέ, παρά το προσεγμένο οπτικά κομμάτι του.

  Σκηνοθέτης διαφημίσεων, ο Ματιέ, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία στο Spectral, θρίλερ υπερφυσικού περιεχόμενου, το οποίο είχε στη διάθεσή της η Universal αλλά τελικά κατέληξε στο Netflix. Οπτικά το φιλμ δείχνει προσεγμένο, με καλά ψηφιακά εφέ ενώ έχει αξιόλογους ηθοποιούς στους οποίους μπορεί να βασιστεί αλλά αυτά δυστυχώς δεν αρκούν. Τα καλά εφέ μοιάζουν να επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ταινίας (συγκρατείστε στην πρώτη σκηνή την πτώση του στρατιώτη και δείτε πόσες φορές θα δείτε την ίδια πτώση από διαφορετικό άτομο σε ολόκληρο το φιλμ) με αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζεσαι στην πορεία, ενώ και το σενάριο δεν βοηθά στην παρακολούθηση καθώς η πλοκή ποτέ δεν είναι ξεκάθαρη. Δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε, δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί η Μολδαβία βρίσκεται σε πόλεμο και τι συμβαίνει γενικά στον κόσμο, ενώ ούτε και η εξήγηση που δίνεται για τα πλάσματα είναι κατανοητή. Δεν είχα ανάγκη την εξήγηση αλλά αφού θέλεις να τη δώσεις, καν' τη κατανοητή.
  Γενικά το Spectral είναι ένα άψυχο, μουντό φιλμ. Δεν λειτουργούν οι χαρακτήρες, ρυθμό δε μπορεί να βρει και όλο το αποτέλεσμα μοιάζει στεγνό από οποιοδήποτε συναίσθημα. Κρίμα γιατί τόσο η κεντρική ιδέα, όσο και το τρέιλερ, έδειχναν στοιχεία που μας έκαναν να περιμένουμε μια ενδιαφέρουσα ταινία επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς, πέσαμε έξω.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου