17.8.16

Thirst (2015)

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου

Σκηνοθεσία:Greg Kiefer
Σενάριο:Elizabeth Hansen,
Greg Kiefer,Daryn Tufts
Παίζουν:John Redlinger,
Jes Macallan,Karl Makinen
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ομάδα ατίθασων νεαρών βρίσκεται σε μια κατασκήνωση "δεύτερης ευκαιρίας". Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης πρέπει να δείξουν τις δυσκολίες της ζωής στη φύση στα παιδιά, ώστε να τα μάθουν να συνεργάζονται, όμως η φύση έχει φροντίσει να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, φέρνοντας στο διάβα τους έναν πεινασμένο επισκέπτη από άλλο πλανήτη.


ΑΠΟΨΗ: Υβρίδιο μεταξύ Alien και Κυνηγού, το φιλμ του Κρεγκ Κίφερ παραλίγο να με ξεγελάσει και να με κάνει να διασκεδάσω αλλά εκεί που πήγαινε να κάνει το καλό, το έχανε αμέσως.
  Ένας επισκέπτης από το διάστημα που βρίσκεται στη Γη και καθαρίζει κόσμο και κοσμάκη στο διάβα του, προφανώς και παραπέμπει στον περίφημο Κυνηγό του Τζον ΜακΤίρναν, αλλά, επίσης προφανώς, δεν καταφέρνει να φτάσει σε τίποτα το κλασικό φιλμ από τη δεκαετία του 1980. Αντί για ζούγκλα έχουμε τα δάση και τα βουνά της Αμερικανικής(;) υπαίθρου και αντί για τον καλοσχεδιασμένο Κυνηγό, έχουμε ένα πλάσμα μισό μηχανικό μισό οργανικό, που θυμίζει αρκετά τον εξωγήινο του Alien. Κάπου εκεί σταματούν οι ομοιότητες με τα δύο κλασικά φιλμ καθώς ούτε ο σκηνοθέτης είναι Ρίντλεϊ Σκοτ, ούτε και ιδιαίτερα ταλαντούχους πρωταγωνιστές έχουμε. Στα πλαίσια των b movies θα μπορούσαμε να έχουμε ένα χαλαρό, διασκεδαστικό ταινιάκι, ικανό να σε συντροφεύσει ένα βράδυ που δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, με την προϋπόθεση πάντα ότι είσαι φίλος των ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού και γνωρίζεις τι να περιμένεις. Τοποθετώντας λοιπόν το Thirst μέσα σε αυτό το πλαίσιο και χαμηλώνοντας τον πήχη και πάλι δεν υπάρχει κάτι αρκούντως ικανοποιητικό εδώ. Μετριότατες οι ερμηνείες ( είμαι ευγενικός...), όχι πειστικός ο πιτσιρικάς που θέλει να πετάξει τις σκληρές (bad ass που λέγαμε και στο χωριό μου) ατάκες, όχι καλή ατμόσφαιρα- πέρα από μια σκηνή ίσως (λάθος σε ταινία που δεν έχει λεφτά στο μπάτζετ της και δε μπορεί να στηρίξει τα εφέ της, να προβάλει το τέρας της στο φως της μέρας...) - και κανένα ίχνος διασκέδασης στο τέλος.
  Έχουν δει τα ματάκια μας πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο είδος της επιστημονικής φαντασίας/ τρόμου, τόσο σε μεγάλες παραγωγές, όσο και σε δεύτερης διαλογής φιλμάκια. Οπότε, ακόμα κι αν δεν παρακολουθήσετε ποτέ το Thirst δε θα έχετε χάσει καμιά σημαντική προσθήκη του είδους.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Thirst (2015) on IMDb



Το τρέιλερ κατευθείαν στο Vimeo, πατώντας κάποιον από τους παρακάτω συνδέσμους, γιατί έχει περιορισμούς λόγω πνευματικών δικαιωμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου