28.11.15

Close Range (2015)

Είδος : Περιπέτεια, Δράση

Σκηνοθεσία:Isaac Florentine
Σενάριο:Chad Law,Shane Dax Taylor
Παίζουν:Scott Adkins,
Nick Chinlund,Caitlin Keats
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Κόλτον Μακρίντι, πρώην παρασημοφορημένος στρατιωτικός, εισβάλει στο άντρο καρτέλ ναρκωτικών και παίρνει πίσω την ανιψιά του που έχει απαχθεί. Μαζί με το κορίτσι, όμως, παίρνει εν αγνοία του και ένα USB στικάκι, το οποίο περιέχει πληροφορίες που μπορούν να εκθέσουν το καρτέλ. Σύντομα οι άντρες του καρτέλ θα φθάσουν στη φάρμα της αδερφής του και ο Κόλτον θα πρέπει να παλέψει για τη ζωή της αδερφής του, της ανιψιάς του και τη δική του, έχοντας να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους κακοποιούς αλλά και τον διεφθαρμένο ντόπιο σερίφη. 


ΑΠΟΨΗ: Έρχονται κάποιες νύχτες που θέλεις απλώς να αράξεις μπροστά από την τηλεόραση και να δεις κάτι χαλαρό. Μια περιπέτεια όπως εκείνες που γυρίζονταν παλιότερα, με λίγα λόγια, απλή πλοκή, χωρίς να νοιάζεσαι για εκπλήξεις, ανατροπές και μπερδεμένα σενάρια, αλλά μόνο για ικανοποιητική δράση. Το Close Range είναι ακριβώς αυτή η ταινία, στα χνάρια των προηγούμενων ταινιών που γύρισε ο Ισαάκ Φλορεντάιν, με πρωταγωνιστή πάντα τον πολύ καλό στο συγκεκριμένο είδος, Σκοτ Άντκινς.

  Ο Φλορεντάιν είναι ένας σκηνοθέτης ικανός για καλή δουλειά σε ταινίες δράσης με χαμηλούς προϋπολογισμούς, κατηγορία στην οποία ανήκει και το Close Range. Αγνή, καθαρή δράση, μάχες σώμα με σώμα και πολεμικές τέχνες, παρουσιάζονται με μαεστρία μέσα από την κάμερα του Φλορεντάιν. Μια ματιά σε ταινίες όπως το Ninja, Ninja: Shadow of A Tear και Undisputed III: Redemption θα σας πείσει για την ικανότητά του να σκηνοθετεί τη δράση. Αυτό είναι το δυνατό του χαρτί και το χρησιμοποιεί εξαιρετικά, διαλέγοντας σενάρια που δεν έχουν απαίτηση εμβάθυνσης σε χαρακτήρες και καταστάσεις αλλά τα πολύ βασικά για το χτίσιμο της δράσης. Από τη στιγμή που μπορείς να δεχτείς αυτό και δεν περιμένεις από το φιλμ πολυδιάστατους χαρακτήρες και πρωτότυπο σενάριο αλλά αρκείσαι στις θεμελιώδεις αρχές μιας ταινίας δράσης παλιάς κοπής, τότε με το Close Range μπορείς να διασκεδάσεις.
  Βασικός παράγοντας της δυναμικής του φιλμ είναι και ο πρωταγωνιστής του, ο αεικίνητος Σκοτ Άντκινς. Ιδανικός action hero ο Άντκινς, δε φοβάται να μπει ο ίδιος στη μάχη, απαραίτητο προσόν για τους πρωταγωνιστές ταινιών δράσης και πολεμικών τεχνών. Αθλητής και ο ίδιος, γνώστης των πολεμικών τεχνών, με μαύρη ζώνη στο κικ-μπόξινγκ, μπορεί να γυρίζει τις δύσκολες σκηνές μόνος του και να είναι παράλληλα αρκετά θεαματικές. Στα περισσότερα φιλμ που έχει πρωταγωνιστήσει ο Άντκινς μέχρι στιγμής φέρεται έξυπνα, τόσο αυτός όσο και ο εκάστοτε σκηνοθέτης, διαλέγοντας λιγομίλητους χαρακτήρες, καθώς τα πολλά λόγια δεν είναι το δυνατό σημείο του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όσο κανείς γνωρίζει τις δυνατότητες του και είναι ειλικρινής απέναντι στο κοινό που τον ακολουθεί και ο συγκεκριμένος σε αυτό που κάνει είναι αρκετά ξεκάθαρος.
  Το Close Range, όπως και ο πρωταγωνιστής του, είναι μια ειλικρινής ταινία δράσης. Γρήγορη, μικρή σε διάρκεια, χωρίς διάθεση να δημιουργήσει κάτι το ιδιαίτερο, μπαίνει κατευθείαν στο ψητό. Λίγο πολεμικές τέχνες, λίγο γουέστερν, πάντα με αφέλειες σεναριακές και χωρίς ενδιαφέροντες δεύτερους χαρακτήρες, αλλά με καλά χορογραφημένες μάχες σώμα με σώμα, καλά σταντς και μερικά θεαματικά πλάνα, σήμα κατατεθέν του Φλορεντάιν.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Close Range (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου