29.5.15

After (2012)

Είδος : Τρόμου, Μυστηρίου

After
Σκηνοθεσία:Ryan Smith
Σενάριο:Ryan Smith,Jason Parish
Παίζουν:Steven Strait,Karolina Wydra,
Madison Lintz
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Άννα και ο Φρέντι επιστρέφουν στην πόλη τους με το λεωφορείο και γνωρίζονται, όντας οι μοναδικοί επιβάτες. Λίγο αργότερα το λεωφορείο τρακάρει και οι δύο νέοι ξυπνούν στην πόλη τους, οι οποία φαίνεται να έχει ερημώσει.

ΑΠΟΨΗ: Το After είναι από εκείνες τις ταινίες που τις κατατάσσω στα σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν κάνει ένα καλό επεισόδιο της Ζώνης Του Λυκόφωτος. Σε είκοσι ή σαράντα λεπτά μπορείς να πεις αυτά που θέλεις, να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα και μυστήριο, βοηθώντας το θεατή να μη βαρεθεί, αφού το δημιούργημά σου δε θα προλάβει να κάνει "κοιλιά". 


  Στο φιλμ του Ράιαν Σμιθ τα πράγματα πάνε καλά για είκοσι λεπτά. Μετά έχουμε διαστήματα που οι ρυθμοί πέφτουν υπερβολικά και από εκεί και πέρα έχουμε το επαναλαμβανόμενο μοτίβο "ενδιαφέρον-βαρετό" μέχρι να φτάσουμε στο μάλλον προβλέψιμο για τους υποψιασμένους θεατές φινάλε.
  Οι ερμηνείες στο After είναι συμπαθητικές, τα εφέ αρκετά καλά για χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγή και ο σκηνοθέτης δείχνει ότι προσπαθεί να κάνει κάτι καλό με το υλικό του. Τα ενενήντα λεπτά διάρκειας, όμως, φαντάζουν πάρα πολλά για μια ιστορία που θυμίζει πολλές παλιότερες και αρκετές μεταγενέστερες και που οι μυημένοι στον τρόμο και τη φαντασία μπορούν εύκολα να δουν που το πάει. Όταν δεν έχεις να πεις κάτι καινούριο, προσπάθησε να το κάνεις τουλάχιστον με στιλ. 




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
After (2012) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου