8.4.15

Night at The Museum: Secret of The Tomb (2014)

Είδος : Κωμωδία, Φαντασίας

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
Σκηνοθεσία:Shawn Levy
Σενάριο:David Guion,
Michael Handelman,Mark Friedman
Παίζουν:Ben Stiller,Robin Williams,
Owen Wilson
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η μαγεία της αρχαίας πλάκας που δίνει ζωή στα εκθέματα του Μουσείου της Νέας Υόρκης αρχίζει να εξασθενεί. Ο μόνος που γνωρίζει τα μυστικά της πλάκας και μπορεί να ανατρέψει το επερχόμενο κακό είναι ένας Φαραώ που βρίσκεται στα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου. Ο Λάρι Ντέηλι θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να σώσει τους φίλους που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, όμως εκεί τον περιμένει μια νέα μεγάλη περιπέτεια. 

ΑΠΟΨΗ: Το πρώτο φιλμ του franchise το είχα βρει αδιάφορο, το δεύτερο αδιάφορο, το τρίτο όμως κατάφερε να μου αρέσει και να με διασκεδάσει! Αν ήμουν δε είκοσι χρόνια νεότερος, τότε σίγουρα θα περνούσα εξαιρετικά!
  Όπως καταλάβατε, το Night at The Museum: Secret of The Tomb είναι μια ταινία για παιδιά αλλά και ενηλίκους με πιο χαλαρή διάθεση. Αυτό που οι φίλοι μας οι Αμερικανοί ονομάζουν family movie στην ουσία. Δεν είναι υπόδειγμα του είδους αλλά έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την κάνουν εύκολα αρεστή στο κοινό. Έχει χιούμορ, όχι πάντα επιτυχημένο αλλά τουλάχιστον έχει. Έχει κέφι από τους πρωταγωνιστές της και χαλαρές ερμηνείες. Έχει τα απαραίτητα ψηφιακά εφέ που μπορούν να ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια αλλά έχει και κάτι ακόμα, το οποίο βρήκα ενδιαφέρον. Παίζει με τα διάφορα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου με έξυπνο τρόπο, δίνοντας πληροφορίες στα παιδιά είτε άμεσα είτε έμμεσα. Λέγοντα "έμμεσα" έρχεται στο μυαλό μου η σκηνή που ο Λάρι, ο Ρούσβελτ και ο Λάνσελοτ "μπαίνουν" στον πίνακα του Έσερ και αρχίζουν ένα ανορθόδοξο κυνηγητό μέσα στον πίνακα της παραδοξολογικής κατασκευής του Έσερ, κάτι που βάζει και τα ίδια τα παιδιά μέσα στο έργο τέχνης. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα περί παραδοξολογικής κατασκευής του Έσερ, ρίξτε μια ματιά στην αφίσα από πάνω και θα καταλάβετε (ή απλά γουκλάρετε το όνομα του ζωγράφου!).
  Σεναριακά το φιλμ δεν λέει κάτι καινούριο ή ιδιαίτερο. Πολλές φορές κάνει κι εδώ έξυπνες ιστορικές αναφορές ενώ όλα είναι απλά και κατανοητά στο ζήτημα της πλοκής του. Μοιάζει στην ουσία κάπου εδώ να επιθυμούν οι συντελεστές να κλείσουν τον κύκλο ταινιών ή ίσως να αλλάξουν πρωταγωνιστή καθώς ο Στίλερ φαίνεται από τις τελευταίες σκηνές ότι μάλλον αποφασίζει να αποσυρθεί. Υπάρχει επίσης μια συγκινητική στιγμή με μια αποχαιρετιστήρια ατάκα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος μας είχε αφήσει μερικούς μήνες πριν την πρεμιέρα της ταινίας.
  Καλή λύση θεωρώ το Secret of The Tomb για μια οικογενειακή βραδιά ή ένα χαλαρό απογευματάκι με τα παιδιά σας, τα ανίψια ή τα εγγόνια σας. Υπάρχουν ένα δύο αστεία τα οποία θα μπορούσαν να λείπουν γιατί απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες και αν είχε δουλέψει περισσότερο η φαντασία των σεναριογράφων, επιθυμώντας να μας δώσει σκηνές όπως αυτή στον πίνακα του Έσερ που ανέφερα παραπάνω, τότε θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική οικογενειακή ταινία που ταξιδεύει τα παιδιά με έξυπνο τρόπο στον κόσμο της τέχνης και της ιστορίας. Την ταινία αυτή την έχουμε κάποιες στιγμές αλλά στο σύνολο της είναι απλώς μια συμπαθητική ταινία φαντασίας για παιδιά.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου