5.4.15

Last Knights (2015)

Είδος: Περιπέτεια, Εποχής

Last Knights
Σκηνοθεσία:Kazuaki Kiriya
Σενάριο:Michael Konyves,
Dove Sussman
Παίζουν:Clive Owen,Morgan Freeman,
Aksel Hennie
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Την εποχή των μεγάλων πολέμων ένας άρχοντας υψώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο σύμβουλο του βασιλιά. Ο ίδιος θα καταδικασθεί σε θάνατο από το χέρι του πιστού πρώτου ιππότη του ενώ οι άνθρωποί του θα εκδιωχθούν από τα εδάφη τους και η φρουρά των ιπποτών του θα διαλυθεί. Η εκδίκηση είναι αυτό που στοιχειώνει πια τα μυαλά των ιπποτών.

ΑΠΟΨΗ: Το Last Knights μας μεταφέρει στο ... κάποτε, γνωστό ως η εποχή των Μεγάλων Πολέμων και τοποθετεί τη δράση του στο ... κάπου... Εκτός από αυτές τις δύο πολύ συγκεκριμένες και ξεκάθαρες πληροφορίες, μας δείχνει και ένα μείγμα εθνικοτήτων μοιρασμένο σε διάφορες κοινωνικές θέσεις και κάπου εκεί μας αφήνει να κολυμπήσουμε στα περίεργα και θολά νερά του, μισοσαστισμένοι.
  Η σκιά του Game of Thrones πλανάται πάνω από το Last Knights απειλητικά. Η διαφορά όμως είναι ότι το πρώτο έχει αρκετό χρόνο στη διάθεση του να γνωρίσει τους χαρακτήρες στο κοινό και να τους δώσει βάθος ενώ το Last Knights δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Στην ουσία μοιάζει να αδιαφορεί για την εμβάθυνση στους χαρακτήρες των ηρώων ή να μην μπορεί να τους προσεγγίσει κατάλληλα (καμπανάκι για τον σκηνοθέτη Kazuaki Kiriya) καθώς όταν για περίπου μία ώρα, που δε συμβαίνει τίποτα στο φιλμ, θα μπορούσε να έχει ασχοληθεί περισσότερο με τους χαρακτήρες του, αυτό τους περιφέρει άσκοπα εδώ κι εκεί αφήνοντας τα πάντα να υπονοηθούν. 
  Δυστυχώς είναι πολύ κακά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο όλο το πλάνο του Last Knights που χάνονται ακόμα και κάποια καλά στοιχεία. Η ενδιαφέρουσα μερικές στιγμές φωτογραφία και κάποιες εμπνευσμένες σκηνές δράσης προς το τέλος του φιλμ δεν αρκούν για κανένα λόγο στο "πεινασμένο μάτι" του θεατή. Το ίδιο συμβαίνει και με την ερμηνεία του Κλάιβ Όουεν, ο οποίος όντας καλός ηθοποιός προσπαθεί να δώσει υπόσταση στον ήρωά του αλλά δεν έχει την κατάλληλη στήριξη.
Καλοί ηθοποιοί υπάρχουν κι άλλοι εδώ, όπως φυσικά ο Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος μας αφήνει νωρίς (spoiler αλλά καλύτερα να το γνωρίζετε), o Άξελ Χένι, γνωστός από τους Κυνηγούς Κεφαλών και ο Κλιφ Κέρτις, ικανός καρατερίστας. Αν εξαιρέσεις τον Φρίμαν που είπαμε ότι έχει σύντομη εμφάνιση, οι άλλοι δύο δεν πιάνουν υψηλά στάνταρ αλλά δε νομίζω ότι ευθύνονται οι ίδιοι για την απόδοσή τους. Ο Χένι είναι υπερβολικός και ο Κέρτις αδιάφορος. 
  Γενικά το Last Knights είναι ένα φιλμ που μπερδεύει τους πάντες. Από τους συντελεστές του μέχρι το θεατή. Ακόμα και στο είδος του φιλμ θα μπορούσε να υπάρξει διαφωνία. Κινείται στα πλαίσια της περιπέτειας εποχής αλλά όλο το σκηνικό είναι φανταστικό οπότε με ευκολία θα μπορούσε κάποιος να το κατατάξει στο είδος της περιπέτειας φαντασίας, όπως το Game of Thrones. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ωστόσο αυτό που μετράει και αν το αποτέλεσμα αυτό ήταν κάτι ενδιαφέρον ποσώς θα μας ένοιαζε το είδος του φιλμ και θα ασχολούμασταν με τα λειψά στοιχεία που μας δίνει. Δυστυχώς όμως το πιάτο που μας σερβίρεται είναι άνοστο και ελάχιστα προσεγμένο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Last Knights (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου