20.4.15

Batman Vs Robin (2015)

Είδος : Animation, Περιπέτεια

Batman Vs Robin
Σκηνοθεσία:Jay Oliva
Σενάριο:J.M. DeMatteis,
Grant Morrison & Scott Snyder(comic book)
Παίζουν:Jason O'Mara,Stuart Allan,
Troy Baker
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ντάμιαν Γουέην, ο γιος του Μπρους Γουέην και της Ταλία Αλ Γκουλ, ως Ρόμπιν δυσκολεύεται να συμμορφωθεί με τους κανόνες που του επιβάλλει ο πατέρας και κυρίως με τον απαράβατο κανόνα του Μπάτμαν : Δεν σκοτώνουμε τους αντιπάλους μας. Τότε μια μυστική οργάνωση θα προσεγγίσει τον νεαρό Ντάμιαν και θα προσπαθήσει να τον βάλει στους κόλπους της με απώτερο σκοπό να φτάσουν τελικά στον Μπάτμαν και να τον εξοντώσουν.


ΑΠΟΨΗ: Το Batman Vs Robin επαναφέρει τα υψηλά στάνταρ που έθετε η DC στις animation ταινίες της. Τα πρόσφατα Justice League: War και Throne of Atlantis, καθώς και το Son of Batman ήταν μέτρια σε σχέση με προηγούμενες δουλειές της DC. Δουλειές όπως τα Batman: Under The Red Hood και τα δύο μέρη του Dark Knight Returns.
  Εδώ γίνεται συνολικά πολύ καλή δουλειά. Ο Jay Oliva δίνει καλό ρυθμό στην ταινία του και καταφέρνει να δημιουργήσει ένα φιλμ που μπορεί να παρακολουθήσει εύκολα και το μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό, όπως καλή ώρα και ο άνθρωπος που γράφει αυτές τις γραμμές που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Το μυστικό εδώ βρίσκεται στο καλογραμμένο σενάριο του DeMatteis, το οποίο βασίστηκε σε ιστορίες των Morrison και Snyder. Το Batman Vs Robin παρουσιάζεται σαν σίκουελ του Son of Batman και στην ουσία το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του έφηβου γιου(Ντάμιαν) με τον πατέρα (Μπρους-Μπάτμαν). Τα ξεσπάσματα της εφηβείας, η αμφισβήτηση του μεγαλύτερου και η βιασύνη που μας διακρίνει στο να κάνουμε τις δικές μας επιλογές στην προσπάθεια απλώς και μόνο να έρθουμε σε κόντρα με τους γονείς μας, είναι μερικά από τα ευδιάκριτα σχόλια της ταινίας. Από εκεί και πέρα έχουμε μια αρκετά καλά σχεδιασμένη πλοκή, με αναφορά στις μυστικές οργανώσεις που καθορίζουν τη μοίρα μιας κοινωνίας, έχουμε μερικές πιο βίαιες σκηνές (δεν το προτείνω για παιδιά κάτω των 14-15 ετών) κάτι που συνηθίζει τελευταία η DC στην προσπάθεια της να δώσει έναν πιο "ενήλικο" τόνο στα animation που παράγει, και έχουμε επίσης την καλύτερη σκηνή με κυνηγητό αυτοκινήτων που έχω δει σε animation!
  Οι φωνητικές ερμηνείες εδώ παραμένουν σε πολύ καλό επίπεδο με τον Jason O'Mara να ερμηνεύει ξανά τον Μπάτμαν και το Jeremy Sisto να κρατάει το ρόλο του Τάλον, του πρωτοπαλίκαρου του τάγματος των Κουκουβάγιων και να είναι ο κύριος αντίπαλος του Μπάτμαν. Έχουμε επίσης και το guest πέρασμα του καλύτερου ερμηνευτή του Μπάτμαν, του Κέβιν Κονρόι, του ανθρώπου που από το 1992 μέχρι σήμερα έχει δανείσει τη φωνή του πάμπολλες φορές στο σκοτεινό ιππότη. Ο Κονρόι έγινε πρώτη φορά Μπάτμαν για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Batman The Animated Series και από τότε δανείζει του φωνή του στον Μπάτμαν συνεχώς, είτε σε τηλεοπτικές σειρές είτε σε animation και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εδώ τον ακούμε στο ρόλο του Τόμας Γουέην, πατέρα του Μπρους.
  Αυτά για το Batman Vs Robin! Καλή περίπτωση animation για τους φίλους της DC και των κόμιξ γενικά, ανεξαρτήτου ηλικίας.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Batman vs. Robin (Video 2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου