9.2.15

Στα Γρήγορα...: Vice (2015)

Είδος : Περιπέτεια, Επιστημονική Φαντασίας

Vice
VICE:
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Σκηνοθεσία:Brian A Miller
Σενάριο:Andre Fabrizio,
Jeremy Passmore
Παίζουν:Thomas Jane,Bruce Willis,
Ambyr Childers
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το Vice είναι το απόλυτο θέρετρο, δημιούργημα του Τζούλιαν Μάικλς. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το VICE είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να ζήσουν οποιαδήποτε ακραία εμπειρία επιθυμούν, χωρίς καμία νομική επίπτωση καθώς το θέρετρο ανδρώνεται από ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία μέσω του κεντρικού συστήματος του VICE μπορούν να τερματιστούν ή να επανεκκινηθούν. Με αυτό τον τρόπο τα ανθρωποειδή μπορούν να γίνουν θύματα φόνου, βιασμού, ξυλοδαρμού, χωρίς την επόμενη μέρα να θυμούνται τίποτα. Όμως, ένα θηλυκό ανθρωποειδές ξυπνά έχοντας μνήμη γεγονότων που συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ και καταφέρνει να αποδράσει από τις εγκαταστάσεις, ξεκινώντας έτσι ένα κυνηγητό, που μπλέκει την αστυνομία αλλά και τους ανθρώπους τις VICE. 


ΑΠΟΨΗ: Και τι δε σου θυμίζει το Vice! Από τον ξεκάθαρο δανεισμό της βασικής ιδέας από το Westworld του Μάικλ Κράιτον, μέχρι το I, Robot, το RoboCop και αρκετά ακόμα φιλμ επιστημονικής φαντασίας. Η μεγάλη διαφορά του VICE με τα υπόλοιπα φιλμ που ανέφερα βρίσκεται στην ποιότητα. Το Vice είναι κακό φιλμ, ενώ τα προηγούμενα είχαν κάποιες αρετές να επιδείξουν.
  Ο βαριεστημένος Μπρους Γουίλις δεν ενδιαφέρεται μάλλον να επιλέξει καλά σενάρια τελευταία και παίζει σε οτιδήποτε του προτείνουν, βγάζοντας πάντα τον χειρότερο εαυτό του, ενώ κι ο συμπαθής συνήθως Τόμας Τζέιν, που στο τσακ βρέθηκε δυο, τρεις φορές να γίνει πρώτου μεγέθους όνομα αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε, κινείται σε χαμηλά στάνταρ, παίζοντας με όσο πιο κλισέ τρόπο μπορεί το "κακό παιδί". Η κυρία της παρέας, Άμπερ Τσάιλντερς, που κρατά τον πιο σημαντικό ρόλο του φιλμ, αυτόν του ανθρωποειδούς ρομπότ, δεν καταφέρνει ούτε αυτή κάτι παραπάνω, εκτός ίσως από το να μας είναι λίγο πιο συμπαθής από τους υπόλοιπους.
  Φυσικά και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το ναυάγιο αυτού του φιλμ πάει στη σκηνοθεσία του Μπράιαν Α. Μίλερ αλλά και στο σενάριο των Αντρέ Φαμπρίτσιο και Τζέρεμι Πάσμοουρ. Η ανέμπνευστη σκηνοθεσία του Μίλερ και το βαρετό τέμπο, συμπληρώνεται από το εξίσου ανέμπνευστο σενάριο, κακή αντιγραφή των κλασικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας που αναφέρω στην αρχή.
  Δεν πέρασε ευχάριστα η ώρα με το Vice. Ούτε διασκεδαστικό ήταν, ούτε κάτι ιδιαίτερο είχε να πει. Ανήκει στα φιλμ που δεν θα πρότεινα σε κάποιον, ακόμα κι αν αυτός είναι φαν του Μπρους Γουίλις. Θα το πρότεινα σίγουρα στον ίδιο τον Γουίλις μαζί με τρία τέσσερα ακόμα από τα τελευταία φιλμ που έχει γυρίσει, για να κατανοήσει τον κατήφορο της καριέρας του.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Vice (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου