6.2.15

Στα Γρήγορα...: The Frozen Ground (2013)

Είδος : Αστυνομική, Θρίλερ

ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
Σκηνοθεσία:Scott Walker
Σενάριο:Scott Walker
Παίζουν:Nicolas Cage,
Vanessa Hudgens,John Cusack
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η αληθινή ιστορία μιας νεαρής πόρνης στην Αλάσκα. που είναι το μόνο θύμα που ξέφυγε από τον κατά συρροή δολοφόνο Ρόμπερτ Χάνσεν. Ο αστυνόμος Τζακ Χάλκοουμπ την παίρνει υπό την προστασία του για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει ενάντια στο Χάνσεν στο δικαστήριο και να κλείσει μια υπόθεση ανοιχτή περίπου μια δεκαετία, με δεκάδες γυναίκες αγνοούμενες. 


ΑΠΟΨΗ: Το The Frozen Ground είναι ένα φιλμ από αυτά που δεν διαφημίστηκαν και πέρασαν στα ψιλά, όπως συμβαίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τα καλά φιλμ τόσο του Κέητζ όσο και του Κιούζακ (αν και ο τελευταίος κάνει χειρότερες επιλογές κι από αυτές του Κέητζ εδώ και 7-8 χρόνια). Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, με ενδιαφέρον σενάριο και πολύ καλές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό τρίο Κέητζ-Κιούζακ-Χάτζενς. Γυρισμένο στην Αλάσκα, στον τόπο όπου συνέβησαν όλα τα γεγονότα που περιγράφει, το φιλμ είναι αρκετά "παγερό", ελαφρώς πεσιμιστικό και ρεαλιστικό, κυρίως χάρη στις ερμηνείες. Ο Κέητζ δείχνει ανά τακτά διαστήματα όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι καλός ηθοποιός αλλά με άνισες επιλογές. Το έχω ξαναπεί, ότι για κάθε καλή του ερμηνεία, μας δίνει άλλες τέσσερις, πέντε μέτριες ή τουλάχιστον αδιάφορες. Το αντίπαλο δέος του Κέητζ στο φιλμ είναι ο Τζον Κιούζακ, ο οποίος δίνει μια πολύ "εύκολη" ερμηνεία ως κατά συρροήν δολοφόνος, ως ένας από αυτούς τους ανθρώπους που όταν βλέπουμε στις ειδήσεις τι έχει κάνει, ακούμε τους γείτονες να λένε ότι "ποτέ δεν έδινε δικαιώματα, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος" κλπ. Αυτό ακριβώς κατάφερε με ευκολία ο Κιούζακ να περάσει.


  Υπάρχει κάτι που δεν επιτρέπει στο φιλμ να σε απορροφήσει απόλυτα και νομίζω ότι αυτό είναι η συνεχώς ασταθής κάμερα. Το φαινόμενο της shaky camera είναι συχνό τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν στιγμές που βοηθά το φιλμ. Η ασταμάτητη χρήση, όμως, ειδικά σε σκηνές διαλόγων θεωρώ ότι κουράζει και αποσπά το θεατή.
  Ρίξτε μια ματιά στο The Frozen Ground αν σας αρέσουν τα αστυνομικά θρίλερ με πρωταγωνιστές φυσιολογικούς ανθρώπους και όχι "υπερμπάτσους". Δε θα δείτε κάτι καινοτόμο ούτε κάτι άρτιο αλλά μια ενδιαφέρουσα αστυνομική ιστορία, που στηρίζεται απόλυτα από (και στους) πρωταγωνιστές της, δίνοντας μας και μερικές δόσεις σασπένς όσο η ώρα περνά.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
The Frozen Ground (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου