10.2.15

Action Heroes : Delta Force 2 The Colombian Connection (1990)

Είδος : Δράση, Περιπέτεια

Delta Force 2 The Colombian Connection
ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΛΤΑ 2
Σκηνοθεσία:Aaron Norris
Σενάριο:Lee Reynolds
Παίζουν:Chuck Norris,John P. Ryan,
Billy Drago
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ραμόν Κότα, μεγαλέμπορος ναρκωτικών, συλλαμβάνεται από το συνταγματάρχη Μακκόυ και το συνάδελφό του Μπόμπι Τσάβεζ, επίλεκτα μέλη της Δύναμης Δέλτα, και δικάζεται στην Αμερική. Μετά τη δίκη ο Κότα αφήνεται ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση και τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή. Ο μικρός αδερφός του Μπόμπι Τσάβεζ και η έγκυος γυναίκα του δολοφονούνται και λίγες μέρες αργότερα το ίδιο συμβαίνει και στο Μπόμπι, ενώ τρεις άνδρες της δίωξης ναρκωτικών κρατούνται όμηροι από τον Κότα. Ο Μακκόυ και οι άνδρες της Δύναμης Δέλτα αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν τους ομήρους και να συλλάβουν ξανά τον Κότα.

ΑΠΟΨΗ: Το Delta Force 2 είναι αυτό που λέμε "ταινία του Τσακ Νόρις", με τα όλα της. Αυτομάτως, στο άκουσμα αυτής της φράσης, κάποιοι σηκώνονται και φεύγουν, ενώ κάποιοι χαλαρώνουν και στήνονται μπροστά από την οθόνη τους, γνωρίζοντας τι ακριβώς θα ακολουθήσει. Μπορεί το πρώτο Delta Force να έχει αποκτήσει μια πιο cult φήμη αλλά, πιστέψτε με, ούτε το σίκουελ πάει πίσω κι ας το έχει σκηνοθετήσει η μεγάλη μου "συμπάθεια", ο φίλτατος Άαρον Νόρις.
  Αυτό που προσφέρει το Delta Force 2 είναι αρκετή δράση, ανεγκέφαλη συνήθως, καλογυρισμένη περιστασιακά και υπερβολική πολλές φορές (τις περισσότερες). Με λίγα λόγια, σφαίρες πέφτουν βροχή γύρω από τους "καλούς" αλλά αυτοί ατσαλάκωτοι. Όλοι εκτός από αυτούς που πρέπει να θυσιαστούν αρχικά, για να δώσουμε αφορμή στον Τσακ να θυμώσει και να "πάρει μπροστά". Οπότε ο καλύτερος φίλος του Μακκόυ, Μπόμπι, και η οικογένειά του δολοφονούνται, τρεις Αμερικανοί πράκτορες κρατούνται όμηροι, ε, δε χρειάζεται κάτι άλλο. Στείλτε τον Τσακ!
  Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το πρώτο μισάωρο, το φιλμ δεν ξεφεύγει και στήνει καλά την πλοκή του, χωρίς πρωτοτυπίες βέβαια αλλά με σταθερά βήματα. Παρουσιάζει τον κακό του, που εδώ έχει τη μορφή του Μπίλι Ντράγκο, ενός ηθοποιού που είναι καταδικασμένος λόγω φυσιογνωμίας να παίζει κακούς τύπους, πάντα επιτυχημένα όμως, και μας δίνει κάθε λόγο να τον αντιπαθήσουμε. Στη συνέχεια έχουμε μια θεαματική σκηνή ελεύθερης πτώσης από ένα αεροπλάνο και μέχρι και τη δολοφονία της οικογένειας Τσάβεζ, το φιλμ είναι συγκρατημένο κι εσύ αρχίζεις να παραξενεύεσαι.
Από κει και πέρα, όμως, μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, έστω και με μια μικρή κοιλιά ενδιάμεσα, για να πει και δυο κουβέντες ο Τσακ και να δείξει λίγο χαρακτήρα πριν πάρει τα τουφέκια. Έτσι, κάπου μισή ώρα πριν το τέλος, φτάνουμε σε μια τρίτη πράξη αντάξια στο όνομα που έχτισε ο γενειοφόρος Τεξανός τόσα χρόνια. Πυροβολισμοί στο φουλ, κλοτσιές, μπουνιές, μερικά ακροβατικά, καταδίωξη μέσα στη ζούγκλα με λιμουζίνα και ελικόπτερο και το απίστευτο φινάλε με Τσακ Νόρις και Μπίλι Ντράγκο να κρέμονται από τα σχοινιά του ελικοπτέρου και να σέρνονται μέσα στη ζούγκλα!
  Όπως έχετε καταλάβει, ούτε αυτό το φιλμ του Τσακ Νόρις είναι για πολλούς. Είναι ιδανικό για τους φαν του και θα προσφέρει διασκέδαση σε αυτούς που έζησαν τη δεκαετία του 1980 και ξέρουν πως ήταν οι κινηματογραφικές περιπέτειες εκείνης της εποχής. Δεν προσπαθεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί, παρότι αρχικά μοιάζει να το επιθυμεί, και κρατάει τον πήχη σε ένα ύψος που μπορεί να κουμαντάρει. Μην ψάχνεις ερμηνείες, παρότι συνολικά υπάρχει ισορροπία, αν εξαιρέσεις τον πολύ εκνευριστικό και μέσα στην υπερβολή Τζον Π. Ράιαν, που υποδύεται τον Στρατηγό Τέιλορ, ο οποίος είναι με διαφορά ο πιο υπερβολικός του καστ. Μην ψάχνεις σενάριο, το οποίο εμβαθύνει σε χαρακτήρες και καταστάσεις. Δράση θα βρεις και όπως είπα και πριν θα βρεις τη δράση που υπόσχεται μια "ταινία του Τσακ Νόρις"! Αυτό αρκεί για να καταλάβεις! 




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Delta Force 2: The Colombian Connection (1990) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου