22.12.14

The Santa Clause 2 (2002)

Είδος : Κωμωδία, Φαντασίας

The Santa Clause 2
Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥ 2:
Ο ΑΤΖΑΜΗΣ
ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 
Σκηνοθεσία:Michael Lembeck
Σενάριο:Don Rhymer,Cinco Paul,
Ken Daurio,Ed Decter,John J. Strauss
Παίζουν:Tim Allen,Spencer Breslin,
Elizabeth Mitchell
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Σκοτ Κάλβιν έχει αναλάβει το ρόλο του Άγιου Βασίλη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Ενώ είναι αφοσιωμένος στο έργο του, προκύπτει ένα αναπάντεχο πρόβλημα. Αν θέλει να παραμείνει Άγιος Βασίλης πρέπει πριν τον ερχομό των επόμενων Χριστουγέννων να παντρευτεί!


ΑΠΟΨΗ: Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη ταινία της Ντίσνεϊ με πρωταγωνιστή τον Τιμ Άλεν στο ρόλο του στρουμπουλού Αγίου, ακολουθεί το Santa Clause 2. Το μπάτζετ μεγαλώνει και είναι ολοφάνερο σε όλη την παραγωγή. Σκηνικά, ειδικά και ψηφιακά εφέ βρίσκονται όλα αρκετά "κλικ" παραπάνω από το προηγούμενο φιλμ. Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία θα μου πείτε και το Χόλιγουντ έχει εξελίξει το ζήτημα των εφέ από το 1994 αλλά, όπως και να 'χει, οπτικά το φιλμ είναι φανερά πιο ακριβό σε σχέση με το προηγούμενο. Τώρα, το αν είναι καλύτερο, εξαρτάται από τη σκοπιά που θα το δεις.
  Ο Άγιος Βασίλης Μου 2, μας μεταφέρει κυρίως στον φανταστικό κόσμο του Άγιου Βασίλη. Δίνεται βάση στο χωριό του Άγιου και στήνεται ένα πολύχρωμο σκηνικό, το οποίο είναι αρκετά παραμυθένιο. Την εμφάνισή τους κάνουν και άλλες μυθικές μορφές της αμερικανικής και ευρωπαϊκής παράδοσης όπως ο Πατέρας Χρόνος, ο Ύπνος (Sandman), η Μητέρα Φύση, ο Λαγός του Πάσχα αλλά και η Νεράιδα των Δοντιών, που εδώ είναι νεράιδος και προσπαθεί να αλλάξει το όνομα του με κάτι πιο αντρικό! Όλες οι μυθικές μορφές παρουσιάζονται με κουσούρια, διακωμωδώντας έξυπνα της ιδιότητες τους. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση είναι οι δύο τάρανδοι, Κόμετ και Τσετ, με τον πολύ καλό σχεδιασμό τους και το "χαρακτήρα" τους, έστω κι αν εμφανίζονται ελάχιστο χρόνο.
  Όσον αφορά το φιλμ, στο σύνολό του δε θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Προσφέρεται περισσότερο για τα πιτσιρίκια, λόγω των πολύχρωμων σκηνικών και του χαλαρού σεναρίου, ενώ οι μεγαλύτεροι νομίζω ότι θα τη βαρεθούν εύκολα. Ο Άγιος Βασίλης που προσπαθεί να βρει την κυρία Βασίλη, ο πλαστικός κλώνος του στο Βόρειο Πόλο, τα ξωτικά και οι τάρανδοι, συμπληρώνουν το σκηνικό μιας λιγότερο ουσιαστικής οικογενειακής ταινίας απ' ότι ήταν η προηγούμενη, χωρίς όμως να μπορείς να την πεις κακή. Τα παιδιά θα την βρουν καλή και διασκεδαστική, οι μεγάλοι είναι πιθανό να κουραστούν.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
The Santa Clause 2 (2002) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου