10.10.14

Trick 'r Treat (2007)

Είδος : Τρόμου

Trick 'r Treat
ΦΑΡΣΑ Η ΚΕΡΑΣΜΑ
Σκηνοθεσία:Michael Dougherty
Σενάριο:Michael Dougherty
Παίζουν:Anna Paquin,Brian Cox,
Dylan Baker
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Την ημέρα του Χάλοουίν, πέντε διαφορετικές ιστορίες που συμβαίνουν σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, συνδέονται μεταξύ τους με παράξενο τρόπο. Ένα ζευγάρι, που ο σύζυγος είναι παθιασμένος με το Χάλοουιν ενώ η σύζυγος το βαριέται, ένας δάσκαλος, ο οποίος κρύβει καλά τον κατα συρροή δολοφόνο που έχει μέσα του, μια παρθένα, που ψάχνει τον "ένα", μια παράξενη πιτσιρίκα, μικρή μάγισσα, κι ένας απομονωμένος ηλικιωμένος, που μισεί το Χάλοουιν, θα ζήσουν την πιο τρομακτική νύχτα της ζωής τους.


ΑΠΟΨΗ: Η τρέλα των Αμερικάνων με το Χάλοουιν είναι γνωστή. Τριάντα μία του Οκτώβρη, παραμονή των Αγίων Πάντων (all-Hallows-eve) των Καθολικών, οι μικροί (και μεγάλοι) παίρνουν τους δρόμους και χτυπούν πόρτες, ντυμένοι με τρομακτικές στολές, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του κάθε σπιτιού κέρασμα, με τη φράση "Trick or Treat". Το κέρασμα-treat- είναι συνήθως κάποιο γλυκό, ενώ το trick υποδηλώνει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει κέρασμα οι επισκέπτες μπορούν να προκαλέσουν κάποια μικροφθορά στο σπίτι! 


  Έθιμο είναι πλέον στην Αμερική, λίγο πριν το Χάλοουιν να κυκλοφορούν αρκετές ταινίες τρόμου. Το Trick 'r Treat έδειξε ξεκάθαρα ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καταφέροντας όμως να ξεχωρίσει από το σωρό των ταινιών που βγαίνουν κάθε χρόνο προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή Αμερικανική γιορτή. Συνδυάζει έξυπνα πέντε μικρές, ατμοσφαιρικές ιστορίες που στις περισσότερες από αυτές μοιάζει να πρωταγωνιστεί ένα περίεργο μασκαρεμένο παιδάκι, ενώ πάντα είναι διακριτό το χιούμορ, αφήνοντάς σου την αίσθηση της τρομακτικής ιστορίας που διηγείται κάποιος από την παρέα, με σκοπό αμέσως μετά τη λαχτάρα, να σε κάνει να γελάσεις. 
  Λυκάνθρωποι, ζόμπι, μάγισσες θα περάσουν από την οθόνη σας, ενώ ο Μπράιαν Κοξ θα εμφανιστεί ως ένας Εμπενίζερ Σκρουτζ του Χάλοουιν, στην πιο ατμοσφαιρική, θεωρώ, σκηνή του φιλμ. Αν το A Charlie Brown Christmas αποτελεί Χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική παράδοση για τους Αμερικανούς, νομίζω ότι το Φάρσα ή Κέρασμα μπορεί να χτίσει σιγά σιγά το δικό του μύθο στην Αμερικανική τηλεόραση!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Trick 'r Treat (2007) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου