13.10.14

Son Of Batman (2014)

Είδος : Animation, Περιπέτεια

Σκηνοθεσία:Ethan Spaulding
Σενάριο:James Robinson(story),
Joe R. Lansdale
Παίζουν:Jason O'Mara,
Stuart Allan,Thomas Gibson
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπάτμαν μαθαίνει για το θάνατο του Ρας Αλ Γκουλ, του ανθρώπου που τον εκπαίδευσε, μετά την επίσκεψη της κόρης του, Ταλία, στο Γκόθαμ Σίτι. Το σημαντικότερο, όμως, νέο για τον Μπάτμαν είναι η ύπαρξη ενός δεκάχρονου, βίαιου και δύστροπου αγοριού, του οποίου πατέρας φαίνεται να είναι ο ίδιος και τώρα πρέπει να το προστατέψει από τον άνθρωπο που σκότωσε τον Ρας Αλ Γκουλ. 


ΑΠΟΨΗ: Τα animation της DC, όπως έχω ξαναγράψει, είναι στην πλειοψηφία τους αξιόλογα και όλα πολύ πάνω του μετρίου. Μοναδικό τους πρόβλημα είναι συνήθως το ότι δεν αποφασίζουν πλήρως σε ποιο ηλικιακό κοινό θέλουν να απευθυνθούν, με αποτέλεσμα η δράση και το σενάριο να κινούνται στα όρια των ηλικιών. Μερικές στιγμές νιώθεις ότι παρακολουθείς ένα animation για ενήλικους, ενώ άλλες στιγμές ο χαρακτήρας γίνεται animation μικρότερων ηλικιών. Όπως και να 'χει, τα περισσότερα φιλμ της DC κρατάνε ένα αρκετά καλό επίπεδο αφήγησης και φωνητικών ερμηνειών.
  Το Son of Batman βασίζεται στη ομότιτλη ιστορία που κυκλοφόρησε στα Αμερικανικά τεύχη του Μπάτμαν, 655-658 το 2006, ενώ έχει κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά από την Anubis. Η ιστορία δε νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες του Μπάτμαν, τόσο στο χαρτί, όσο και στην οθόνη. Ίσως οι υπεύθυνοι της DC θέλησαν με την ιστορία αυτή να προσεγγίσουν περισσότερο τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν λίγο από τις τελευταίες κυκλοφορίες ταινιών της εταιρείας και γι αυτό το λόγο επιλέγουν μια ιστορία αδύναμη μεν αλλά με πρωταγωνιστή ένα πιτσιρίκι δίπλα στον Μπάτμαν.
  Τα καλά στοιχεία της ταινίας είναι οι φωνητικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και κυρίως του Τζέισον Ο' Μάρα ως Μπάτμαν, ενώ σε αρκετά καλό επίπεδο διατηρείται και η ροή της δράσης.
  Το αδύναμο σημείο του Son Of Batman είναι το λίγο αφελές σενάριο, πρόβλημα το οποίο προκύπτει πολλές φορές στις ταινίες της DC, λόγω όσων ανέφερα στην πρώτη παράγραφο, αλλά εδώ είναι πιο διακριτό. Μόνο και μόνο η βασική ιδέα του γιου του Μπάτμαν και ο εύκολος τρόπος που ο Μπάτμαν αποδέχεται κάτι τέτοιο είναι παράταιρα με τον τίτλο του "καλύτερου ντετέκτιβ στον κόσμο". Άσε που πάντα, από πιτσιρικάς ακόμα, αντιπαθούσα τους νεαρούς βοηθούς των υπερηρώων, τύπου Ρόμπιν. Ειδικά αυτός ο Ρόμπιν...
  Συνοψίζουμε λοιπόν, λέγοντας ότι το Son of Batman απευθύνεται αποκλειστικά στους φίλους των κόμιξ του Μπάτμαν και αποτελεί ξεκάθαρα μια από τις πιο αδύναμες ταινίες της DC. Προσωπικά το τοποθετώ τελευταίο στη λίστα των animation του Μπάτμαν καθώς ακόμα και ταινίες όπως το Μπάτμαν εναντίον Δράκουλα ήταν περισσότερο διασκεδαστικές και ατμοσφαιρικές από τη συγκεκριμένη.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Son of Batman (Video 2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου