5.2.16

Πριν το Τέλος...: The Vatican Tapes (2015)

Είδος : Τρόμου

ΒΑΤΙΚΑΝΟ:
ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ
Σκηνοθεσία:Mark Neveldine
Σενάριο:Christopher Borrelli,
Michael C. Martin
Παίζουν:Olivia Taylor Dudley,
Michael Peña,Dougray Scott
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Νεαρό κορίτσι, φυσιολογικό σε γενικές γραμμές, αρχίζει να παρουσιάζει περίεργα συμπτώματα. Αυτοτραυματίζεται ενώ βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή των γύρω της αρκετές φορές. Η πρώτη αντίδραση των δικών της είναι ψυχιατρική έρευνα και φροντίδα, όμως, σύντομα ζητούν τη βοήθεια της εκκλησίας, με έναν ντόπιο ιερέα και στη συνέχεια δύο εξορκιστές από το Βατικανό να καταφθάνουν.


ΑΠΟΨΗ: Το Βατικανό έχει και αρχεία βίντεο αν σας ενδιαφέρει! Δαιμονισμοί και λοιπά ύποπτα φαινόμενα καταγράφονται και μπαίνουν στα αρχεία των Μυστικών Υπηρεσιών του Βατικανού και οι πράκτορες-ιερείς είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ξαμοληθούν στα πέρατα της Γης, για να πολεμήσουν το κακό. The V-Files: The Devil is Out There!
  Όταν δεν περιμένεις πολλά από μια ταινία, συνήθως η προβολή της σου βγαίνει σε καλό. Μικρές απαιτήσεις, μικρά οφέλη και όλα καλά. Κανείς, όμως, δε με είχε προετοιμάσει για το απόλυτο τίποτα του Vatican TapesΑπό τα πρώτα λεπτά παρακολουθείς μια ταινία που έχει μεν καλό καστ ηθοποιών αλλά που σου δίνει την αίσθηση κακής τηλεταινίας. Δε σας κρύβω ότι στο μυαλό μου είχα τις Οικογενειακές Υποθέσεις, του Alpha. Τέτοια προχειρότητα και τέτοια ανικανότητα καθοδήγησης των ηθοποιών δεν συναντάς εύκολα. Καλοί ηθοποιοί όπως ο Μάικλ Πένια, ο Ντούγκρεϊ Σκοτ και ο Ντζίμον Χούνσου, ο οποίος έχει μικρότερη συμμετοχή, δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Περιφέρονται άσκοπα μέσα στις κάκιστα μονταρισμένες σκηνές που φτιάχνουν ο Νέβελντιν κι ο μοντέρ του, Έρικ Πότερ, μέσα σε ένα φιλμ που ξεκινά άσχημα και προχωρά προς το χειρότερο. 
  Αν δεν περίμενα πολλά από κάποιο τομέα της ταινίας, αυτός ήταν κυρίως το σενάριο αλλά δυστυχώς έπεσα έξω γενικότερα. Ούτε υποτυπώδης ατμόσφαιρα, ούτε τρόμος (με την επιδημία των jumpscares δεν ασχολούμαι πλέον), ούτε μια ενδιαφέρουσα σκηνή! Κάτι, τέλος πάντων, για να δικαιολογήσεις την ύπαρξη αυτού του δημιουργήματος. Φανταστείτε ότι για κάθε ταινία που παρακολουθώ έχω δίπλα μου το σημειωματάριό μου και σημειώνω με ένα συν (+) τα θετικά που βρίσκω και με ένα μείον (-) τα αρνητικά. Το The Vatican Tapes είναι το πρώτο φιλμ που δε μπόρεσα να σημειώσω ούτε ένα + στο μπλοκάκι μου! Όλα αυτά βέβαια μέχρι το πεντηκοστό λεπτό, όπου και παρέδωσα τα όπλα, σταμάτησα την προβολή, άνοιξα το βιβλίο μου και περίμενα υπομονετικά το Μορφέα να με επισκεφθεί, απαλλάσσοντάς με από το εφιαλτικό πενηντάλεπτο αυτής της ανεκδιήγητης ταινίας "τρόμου". Μην επιχειρήσετε να δείτε αυτό το φιλμ. Χίλιες φορές ψάξτε στο YouTube για τρομακτικά βίντεο εξορκισμών και δαιμονισμών, αν θέλετε να τρομάξετε. Σας εγγυώμαι ότι θα σας επηρεάσουν περισσότερο. Υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση του να ξαναδείτε τον Εξορκιστή! Αυτό κι αν σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!


(Οι ταινίες της στήλης Πριν το Τέλος δεν βαθμολογούνται)



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Βατικανό: Απόρρητοι φάκελοι (2015) on IMDb



2 σχόλια:

  1. Αφού μύριζε λιβάνι από μακριά! Που πας και μπλέκεις, με το σταυρό στο χέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!!! Είναι αυτές οι σαδομαζοχιστικές τάσεις που με διακρίνουν ανά διαστήματα...

      Διαγραφή