27.2.14

Rush (2013)

Είδος: Βιογραφική, Δραματική

Σκηνοθεσία:Ron Howard
Σενάριο:Peter Morgan
Παίζουν:Chris Hemsworth, 
Olivia Wilde, Daniel Brühl
Γράφει ο Αλέξανδρος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Τοποθετημένη χρονικά στη σέξι, γοητευτική και θεαματική χρυσή εποχή των αγώνων της Φόρμουλα 1, το RUSH αφηγείται την απολαυστική αληθινή ιστορία δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Του γοητευτικού Άγγλου πλεϊμπόι Τζέιμς Χαντ και του μεθοδικού, ευφυούς αντιπάλου του, του Νίκι Λάουντα. Παρακολουθώντας τις προσωπικές τους ζωές εντός και εκτός της πίστας, το RUSH ακολουθεί τους δύο οδηγούς καθώς αυτοί εξωθούν τον εαυτό τους μέχρι τα όρια της φυσικής και ψυχολογικής αντοχής τους. Εκεί όπου δεν υπάρχει συντομότερος δρόμος προς τη νίκη, ούτε περιθώριο λάθους. Αν κάνεις ένα λάθος, πεθαίνεις.(cine.gr)

ΑΠΟΨΗ: Καταρχήν, η ταινία σαφώς και απευθύνεται στο κοινό που αγαπά το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή τέλος πάντων έχει μία έφεση προς αυτόν. Οποιοσδήποτε άλλος προσπαθήσει να δει την ταινία μπορεί να την χαρακτηρίσει και αδιάφορη ως και κουραστική γεγονός μη αληθές.

Η ταινία πραγματεύεται τις ζωές του James Hunt(Chris Hemsworth) και του Νiki Lauda(Daniel Bruhl),2 εμβληματικών προσώπων της Formula 1, που το αξιοζήλευτο πάθος τους για τη νίκη, τους ωθούσε πάντα στα όριά τους.Ακόμη και σήμερα μνημονεύεται από πλήθος κόσμου η μεγάλη τους κόντρα μέσα στις πίστες.
Οι δύο ηθοποιοί έχουν μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου ,δημιουργώντας την εντύπωση στο θεατή ότι ξαναζεί τους δύο αυτούς θρύλους. Σε αυτό άλλωστε βοήθησε και ο εξαιρετικός Ron Howard ,με την καθοδήγησή του.Μην ξεχνάτε ότι έχει ήδη βραβευθεί με 2 Oscar ,καλύτερου σκηνοθέτη και φωτογραφίας στην ταινία Beautiful Mind(2001).
Οι σκηνές μέσα στην πίστα είναι καλογυρισμένες και αρκετά ρεαλιστικές,ακόμη και σε δύσκολα σημεία όπως πάνω στις στροφές.Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο σκηνοθέτη για τη λεπτομέρεια της δουλειάς του.

Με λίγα λόγια: Καιρό είχα να δω μία τόσο αξιοπρεπή ταινία πάνω στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δεν με κούρασε καθόλου και μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και τις δύο ώρες που βρέθηκα στην κινηματογραφική αίθουσα για να το παρακολουθήσω,παρότι γνώριζα το τέλος(αναφέρομαι στο ατύχημα του Niki Lauda).Αν είστε φαν του είδους ,αξίζει να τη δείτε.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Rush (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου