28.2.14

Shooter (2007)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

O ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ
Σκηνοθεσία:Antoine Fuqua
Σενάριο:Jonathan Lemkin,
Stephen Hunter
Παίζουν:Mark Wahlberg,
Michael Pena,Rhona Mitra
Γράφει ο Αλέξανδρος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ:Ο Bob (Mark Wahlberg) είναι ένας σκοπευτής που έχει αποσυρθεί από το επάγγελμα ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή. Μια μέρα καλείται ξανά στην ενεργό δράση, προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ. Η κατάσταση θα φύγει εκτός ελέγχου και σύντομα ο Bob θα βρεθεί κατηγορούμενος με μια τόσο βαριά κατηγορία, ενώ μη μπορώντας να εμπιστευθεί κανέναν, προσπαθεί να βρει μόνος του την άκρη... (cine.gr)


ΑΠΟΨΗ: Άφθονο πιστολίδι,καλά στημένο πολιτικό σκάνδαλο, προδοσία και φυσικά Mark Wahlberg.Tι άλλο να ζητήσει κανείς από μία ταινία πραγματικά.Σας φαίνομαι λίγο προκατειλημμένος;Πιθανόν.Ξέρετε τρέφω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στον κύριο Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg).Δεν είναι ότι οι ερμηνείες του είναι φοβερές ,ούτε οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε,απλά πρωταγωνιστεί στο είδος των ταινιών που έχω ορισμένη αδυναμία (ναι καλά το σκεφτήκατε,ξύλο και πιστολίδι) .

Ας αφήσουμε τον πρωταγωνιστή στην άκρη και ας εστιάσουμε στην ταινία. Όντως δεν παρέχει και το καλύτερο σενάριο, υστερώντας κάπως στην όλη φάση του πολιτικού δράματος και φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη σκηνοθεσία ,άμα αναλογιστούμε ότι ο κύριος Antoine Fuqua(Training Day) δεν είναι κάποιος δευτεροκλασάτος σκηνοθέτης,αλλά προσωπικά δεν με απασχόλησαν ιδιαίτερα.Oι σκηνές δράσης ήταν άφθονες,τα εφέ ικανοποιητικά και γενικά δεν κατάλαβα  πως πέρασαν τόσο γρήγορα ,οι κοντά δύο ώρες της ταινίας.


Με λίγα λόγια: Mία από τις καλύτερες περιπέτειες που έχω δει, με τον Mark Wahlberg (σε συνεχή ανοδική πορεία) να αφήνει το στίγμα του και να με κάνει να περιμένω εναγωνίως πότε θα ξαναπιάσει το...sniper.





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Shooter (2007) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου