26.2.14

The Wolf of Wall Street(2013)

Είδος: Δραματική, Βιογραφική

Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ WALL STREET
Σκηνοθεσία:Martin Scorsese
Σενάριο:Terence Winter,Jordan Belfort
Παίζουν:Leonardo DiCaprio,
Jonah Hill,Margot Robbie
Γράφει ο Αλέξανδρος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ ήταν μια άρρωστη διάνοια, που με το παρατσούκλι «ο λύκος της Γουόλ Στριτ» πετύχαινε σε κάθε απάτη που έβαζε μπρος. Ένας ενεχυροδανειστής που δεν μπορούσε να κρατήσει όρθια την οικογένεια του, αλλά αντιπροσώπευε το αμερικανικό όνειρο τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. Όταν, όμως, πήγαν να τον εμπλέξουν σε μια τεράστια απάτη με ασφάλειες, στην οποία εμπλέκονταν και η μαφία, η άρνηση του να συνεργαστεί με τις αρχές, τον οδήγησε σε είκοσι μήνες φυλάκισης.(cine.gr)

ΑΠΟΨΗ: Ο Martin Scorsese στα καλύτερα του. Τι και αν διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του,τι και αν έχει στο ενεργητικό του πάμπολες επιτυχίες,τίποτα δεν τον σταματά από το να δίνει στον απλό θεατή κινηματογραφικές δημιουργίες.
Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει την ιστορία ενός υπαρκτού προσώπου ,του Jordan Belfort(Leonardo DiCaprio), ενός χρηματιστή της δεκαετίας του 80', που έχτισε την περιουσία του εξαπατώντας κάθε λογής άνθρωπο και την σπατάλησε σε άσχημες συνήθειες(ναρκωτικά,πόρνες).
Αυτό που πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι το πώς παρουσιάζει, χωρίς ταμπού,το αν μη τι άλλο αηδιαστικό πρόσωπο της εξουσίας του χρήματος.Είναι αριστουργηματικός στο φακό τελικά.
Τώρα θα μου πείτε,και δικαίως,ένας Scorsese είναι αρκετός χωρίς τις κατάλληλες ερμηνείες; Και εγώ θα σας απαντήσω το εξής: Με έναν τέτοιο Leonardo DiCaprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο τα λόγια είναι περιττά.Αρκετά "διαβασμένος" στο ρόλο του και με την καθοδήγηση του Scorsese αλλά και τη δυναμική του υπόλοιπου cast το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.Αποκορύφωμα η  σκηνή που ώντας μαστουρωμένος προσπαθεί να πάρει το αμάξι του και να οδηγήσει μέχρι το σπίτι(πρόσφατα ανακάλυψα ότι στο Hollywood την θεωρούν ήδη κλασική σκηνή).Δικαίως λοιπόν παίρνει την υποψηφιότητα για Oscar χωρίς να έχει κάποιο στην κατοχή του ακόμη.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στη διάρκεια της ταινίας. Μερικοί την θεωρούν κουραστική,αλλοί απίστευτα μεγάλη.Λοιπόν, άποψή μου είναι ότι κουραστική δεν είναι σε καμία περίπτωση,ίσως μερικές φόρες επαναλαμβάνονται μερικά γεγονότα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Με λίγα λόγια: Ίσως να είναι η ταινία που θα δώσει στον "λύκο" το πρώτο του Oscar μέτα από 3 αποτυχημένες προσπάθειες.Δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
The Wolf of Wall Street (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου