24.1.14

Big Ass Spider (2013)

Είδος: Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Mike Mendez
Σενάριο:Gregory Gieras
Παίζουν:Greg Grunberg,
Lombardo Boyar, Ray Wise
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μεταλλαγμένη αράχνη που συνεχώς μεγαλώνει σε μέγεθος, λόγω δοκιμών που έγιναν πάνω της σε στρατιωτικό εργαστήριο, το σκάει και προκαλεί πανικό στους δρόμους του Λος Άντζελες. Όταν ο στρατός αποτυγχάνει να τη σταματήσει, όλες οι ελπίδες εναποτίθενται σε ένα πανέξυπνο... εξολοθρευτή εντόμων!

ΑΠΟΨΗ: Τι πρέπει να περιμένεις από μια ταινία που στον τίτλο της διαφημίζει τα οπίσθια γιγαντιαίας αράχνης; Δύο πράγματα. Να μην πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά και να έχει δόσεις καλού χιούμορ. Το Big Ass Spider τα καταφέρνει σχετικά καλά σε αυτούς τους δύο τομείς ενώ έχει μεγάλο προτέρημα τη χημεία των δύο πρωταγωνιστών της, οι οποίοι μοιάζουν να το διασκεδάζουν αρκετά.
Ο γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Heroes, Greg Grunberg και ο Lombardo Boyar "έχουν την ατάκα" και είτε μόνοι τους στην οθόνη είτε μαζί προκαλούν αβίαστο γέλιο. Δίνουν τις κατάλληλες ερμηνείες για ταινία τέτοιου ύφους και είναι ο κύριος λόγος που το διασκεδάζουμε κι εμείς παρακολουθώντας τα απίστευτα που διαδραματίζονται στην οθόνη. Στέκονται όπως πρέπει απέναντι στη σοβαροφάνεια του Ray Wise ως στρατιωτικού που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, θυμίζοντάς μας συνεχώς ότι η ταινία που παρακολουθούμε είναι ένα μεγάλο αστείο, το οποίο θα ευχαριστηθούμε μόνο αν το παρακολουθήσουμε με χαλαρή διάθεση.
  Ο Μέντεζ, ο σκηνοθέτης της ταινίας, ρίχνει τις σινεφιλικές αναφορές για ταινίες του είδους, παρωδώντας εμφανώς την ιστορία του Κινγκ Κονγκ, και κρατάει το φιλμ του σε ένα καλό επίπεδο, προσπαθώντας να το κάνει πιο εύκολα παρακολουθήσιμο για μεγαλύτερο κοινό και όχι μόνο για το κοινό των b-movies, το οποίο κοινό και μόνο από τίτλο της ταινίας θα την παρακολουθήσει. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρει αυτό ο Μέντεζ, γιατί παρά την προσπάθειά του, το φιλμ παραμένει μια αξιοπρεπής b-movie, η οποία θεωρώ ότι απευθύνεται σε περιορισμένο, όχι μικρό ωστόσο, κοινό.
  Δείτε το Big Ass Spider άφοβα αν ανήκετε στους φίλους των b-movies καθώς έχει πολλά στοιχεία από αυτά που ζητάτε στα φιλμ του είδους. Αν είστε πιο mainstream τύπος, τότε δύσκολα θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε ταινία με τέτοιο τίτλο αλλά αν για κάποιο λόγο το κάνετε, υπάρχει πιθανότητα να το διασκεδάσετε χάριν των κεφάτων ερμηνειών των Grunberg και Boyar.

Με λίγα λόγια : Αξιοπρεπής προσπάθεια σάτιρας των κλασικών ταινιών με γιγαντιαία πλάσματα, με χαλαρές και αστείες ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Big Ass Spider! (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου