24.1.14

The Woman in the Fifth (2011)

Είδος: Θρίλερ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ
Σκηνοθεσία:Pawel Pawlikowski
Σενάριο:Pawel Pawlikowski, 
Douglas Kennedy (novel)
Παίζουν: Ethan Hawke, 
Kristin Scott Thomas, 
Joanna Kulig
Γράφει η Γκρέτα Λαϊνά
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας Αμερικανός συγγραφέας έρχεται στο Παρίσι όπου ζει η εν διαστάσει γυναίκα του και η μικρή κόρη τους. Πέφτει θύμα ληστείας, πιάνει δουλειά ως νυχτοφύλακας κι ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα με ένα σκοτεινό μυστικό.

ΑΠΟΨΗ: Ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης (Πάβελ Παβλικόφσκι), στα βαθιά νερά του ψυχολογικού ατμοσφαιρικού θρίλερ. Μια προσπάθεια που λίγοι την παραδέχτηκαν και αμέτρητοι καρχαρίες του τύπου και της κριτικής βιάστηκαν να την χαρακτηρίσουν άθλια.
  Ας αρχίσουμε με το φανερό της υπόθεσης... Ένας επηρεασμένος από τον Πολάνσκι, Παβλικόφσκι δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για το είδος της ταινίας του ,ωστόσο την διατηρεί μ' ένα περίεργο τρόπο που στα μάτια του απλού θεατή μοιάζει προσπάθεια να καλύψει άλλα μικρά λάθη της ταινίας. Δεν θα σας πω ψέμματα. Η ταινία είναι δυστυχώς γεμάτη κενά και το μόνο που καταφέρνει είναι να σε εκνευρίζει. Αργή (όχι Αγγελόπουλος αλλά αργή) πλοκή, τόσο που μπορείς να κάνεις πράγματα στο ενδιάμεσο χωρίς να έχεις χάσει και κάτι. Βάλε πλυντήριο, πλύνε τα πιάτα, άπλωσε τα ρούχα, ο Ιθαν Χοκ εκεί θα είναι ακόμα πασχίζοντας να βρει τον εαυτό του, την συγγραφική του ταυτότητα, τη γυναίκα του πέμπτου. Να σημειώσω εδώ ότι οι ερμηνείες είναι πολύ καλές! Έχουμε έναν Ιθαν Χοκ, που μια χαρά μπερδεμένος μοιάζει να ζει μέσα στη μιζέρια της ανύπαρκτης δημιουργίας του και της κακής του τύχης ,μια Κριστιν Σκοτ Τόμας που δείχνει λόγω αύρας ότι κρύβει διάφορα και για τον Χοκ και για τον θεατή. Έχει και το attitude στο ύφος άλλωστε ,αυτό το μισό χαμογελάκι που θέλει να σου πει "εγώ κάτι κρύβω να ξέρεις!".Ο κύκλος των αναπάντητων ερωτημάτων στο τέλος θα πω ....

Με λίγα λόγια: Eάν έχετε κάτι άλλο να δείτε σας προτείνω το άλλο... Όχι! Όχι επειδή δεν μου άρεσε αλλά απλά επειδή από παρέα 5 ατόμων άρεσε μόνο σε μένα! Καθόλου καλή αναλογία όπως καταλαβαίνετε!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου