19.11.13

Teenage Mutant Ninja Turtles II : The Secret Of The Ooze (1991)

Είδος: Φαντασίας, Κωμωδία

Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze
ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ 2:
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΥΖΙ
Σκηνοθεσία:Michael Pressman
Σενάριο:Todd W. Langen
Παίζουν:Paige Turco, David Warner, 
                        Michelan Sisti
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Οι Χελώνες πρέπει να τα βάλουν ξανά με τον Σρέντερ, τον οποίο νόμιζαν νεκρό. Το σχέδιο του Σρέντερ είναι να δημιουργήσει ένα στρατό μεταλλαγμένων τεράτων, χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό το οποίο μετάλλαξε τις Χελώνες.

ΑΠΟΨΗ : Η ταινία Teenage Mutant Ninja Turtles είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ανεξάρτητες παραγωγές καθώς με προϋπολογισμό γύρω στα 13.000.000 $ απέφερε κέρδη 135 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της προβολής της, στις αίθουσες της Αμερικής μόνο. Οι εισπράξεις δε από τις ενοικιάσεις στο βίντεο έφτασαν τα 65 εκατομμύρια, οπότε ήταν αδύνατον να αντισταθούν τα στούντιο σε μια συνέχεια της ταινίας.
  Το σίκουελ λοιπόν των Χελωνών ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αν αναλογιστούμε ότι το μπάτζετ αυξάνεται κατά 12 εκ. $. Η διαφορά είναι εμφανής σε δύο τομείς. Ο ένας είναι τα κοστούμια και τα animatronics του Jim Henson, τα οποία είναι αρκετά αναβαθμισμένα εδώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη ταινία ο χειρισμός στις εκφράσεις των προσώπων των χελωνών, γίνεται με καλώδια ενώ στο σίκουελ υπήρχε πλέον η δυνατότητα να σχεδιαστούν τα animatronics με βάση το πρόσωπο κάτω από τη μάσκα. Ο δεύτερος τομέας, που κάνει εμφανή τη διαφορά του μπάτζετ είναι τα σκηνικά, τα οποία είναι μεγαλύτερα και αρκετά προσεγμένα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε κι ένα τρίτο στοιχείο θα αναφέραμε και την guest εμφάνιση του μεγάλου σταρ εκείνη την εποχή στην ποπ σκηνή, Vanilla Ice, καθώς δε νομίζω να δέχτηκε να εμφανιστεί αφιλοκερδώς.
  Η συνέχεια λοιπόν των Χελωνών είχε αρκετές προϋποθέσεις για να πετύχει κάτι καλύτερο αλλά δεν το κατάφερε. Όχι πως εισπρακτικά τα πήγε άσχημα καθώς οι εισπράξεις στην Αμερική και μόνο έφτασαν τα 78 εκ. $ κατά την προβολή της και 42 εκ. $ στο βίντεο, οπότε τα λεφτά της τα έβγαλε και με το παραπάνω. Αυτό που έλειπε από το σίκουελ ήταν η χημεία των συντελεστών της πρώτης ταινίας και προφανώς η πιο σκοτεινή σκηνοθετική άποψη του Barron, η οποία έδωσε μια άλλη προοπτική και έκανε την ταινία πιο εύκολα παρακολουθήσιμη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Εδώ ο σκηνοθέτης και οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα η ταινία να χάνει πόντους στις φωνητικές ερμηνείες (και στις ερμηνείες γενικότερα) και να μην υπάρχει η φρεσκάδα που είχαμε αρχικά.
  Δυστυχώς το σίκουελ των Χελωνών είναι κατώτερο της αρχικής ταινίας. Το χιούμορ, οι διάλογοι και όλα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη απευθύνονται κυρίως στις μικρές ηλικίες και οι άνω των 15, μάλλον, θα βαρεθούν σύντομα. Ωστόσο, αν ανήκετε στους νοσταλγούς των '80ς και σε αυτούς που μεγάλωσαν με τα Χελωνονιντζάκια, μπορεί, λέω μπορεί, ένα βροχερό σαβ/κο, που δεν έχετε τι να κάνετε το μεσημέρι στο σπίτι, μια προβολή της ταινίας στο DVD player, να σας αφήσει μια ευχάριστη γεύση στο τέλος.

Με λίγα λόγια : Κατώτερη συνέχεια, που απευθύνεται κυρίως στις μικρές ηλικίες αλλά και σε όσους λατρεύουν τις Χελώνες. Για να μην ξεχνιόμαστε... Cowabungaaaaa!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου