19.11.13

Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)

Είδος: Φαντασίας, Κωμωδία

Teenage Mutant Ninja Turtles III
ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ 3:
ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Σκηνοθεσία:Stuart Gillard
Σενάριο:Stuart Gillard
Παίζουν:Elias Koteas, Paige Turco, 
                     Stuart Wilson
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Όταν ένα μαγικό σκήπτρο θα πέσει στα χέρια της Έϊπριλ και θα τη μεταφέρει πίσω στο χρόνο, στην Ιαπωνία του 1603, οι Χελώνες σπεύδουν να βοηθήσουν. Έτσι βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στο χρόνο, αντιμετωπίζοντας αληθινούς Σαμουράι, έναν σατανικό αυτοκράτορα αλλά και Άγγλους κατακτητές.

ΑΠΟΨΗ : Η τρίτη ταινία της σειράς των Χελωνών απευθύνεται πλέον ξεκάθαρα σε πιτσιρίκια. Μαγικά σκήπτρα, ταξίδια στο χρόνο κλπ. Όλα είναι απλοϊκά εδώ. Η πλοκή, η κινηματογράφηση, τα κοστούμια, τα animatronics, είναι όλα ένα επίπεδο κάτω σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες.
  Το όλο εγχείρημα θυμίζει 90λεπτο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων της εποχής, η οποία είχε την πλάκα της αλλά ήταν κινούμενα σχέδια, ήταν εικοσάλεπτης διάρκειας και παίζονταν απ' την τηλεόραση τα πρωινά του σαβ/κου. Μια κινηματογραφική ταινία απαιτεί λίγα πράγματα παραπάνω, εκτός κι αν στοχεύει απλά και μόνο στο κοινό των 10 ετών και κάτω και ζητούμενο είναι να μπουν μερικά χρήματα ακόμη στα ταμεία, εύκολα και γρήγορα. Το μπάτζετ εδώ, είναι στα 17 εκ.$, δηλαδή 4 εκ. πάνω από την αρχική ταινία και 8 εκατομμύρια κάτω από τη δεύτερη. Τα λεφτά τους τα έβγαλαν και πάλι οι Χελώνες, δεν ήταν όμως αρκετά, για να υπάρξει και μια τρίτη συνέχεια κι έτσι η κινηματογραφική τους καριέρα πάγωσε για 14 χρόνια.

Με λίγα λόγια : Η χειρότερη ταινία της σειράς και ο λόγος που θάφτηκε το franchise για 14 χρόνια. Μόνο για πιτσιρικάδες κάτω των 10 ετών.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου