18.10.13

The Conspiracy (2012)

Είδος: Θρίλερ, Found Footage

The Conspiracy 2012
Σκηνοθεσία:Christopher MacBride 
Σενάριο:Christopher MacBride
Παίζουν:Aaron Poole, James Gilbert, 
                                 Ian Anderson
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Δύο φίλοι γυρίζουν ντοκυμαντέρ με θέμα τις παγκόσμιες θεωρίες συνωμοσίας και την επίδραση, που έχουν στην κοινωνία. Όταν ο Terrance, ένας συνωμοσιολόγος, τους δίνει συνέντευξη, τους αποκαλύπτει πως υπάρχει μια ακόμα μυστική οργάνωση, που δεν είναι ευρέως γνωστή. Ο Terrance λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους θα εξαφανιστεί και οι δύο φίλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

ΑΠΟΨΗ : Αν σου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας και "παθαίνεις" κάτι στο άκουσμα λέξεων όπως Μασονία, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Σιωνιστές, Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ε, τότε πρέπει να δεις τη συγκεκριμένη ταινία. Παρότι προσωπικά οι ταινίες found footage ( π.χ.The Blair Witch Project, Paranormal Activity) με κουράζουν, το  The Conspiracy με κράτησε με ενδιαφέρον και αγωνία ως το τέλος. Το πρώτο κομμάτι της ταινίας κινείται στα γνωστά πλαίσια του ψευδο-ντοκυμαντέρ, αναφέροντας γνωστές θεωρίες συνωμοσίας, για να τις δέσει σιγά-σιγά με τη δική του, φανταστική (;) θεωρία, που έχει να κάνει με το Tarsus Club. Το δεύτερο κομμάτι, με έμφαση στο τελευταίο 20λέπτο, είναι αγωνιώδες και αρκετά αγχωτικό, καθώς ο τρόπος που έχει γυριστεί, είναι τέτοιος που σε βάζει  για τα καλά στη θέση των πρωταγωνιστών.
  Δε θα γράψω κάτι άλλο για το The Conspiracy, γιατί θεωρώ πως όσο λιγότερα ξέρεις για την ταινία, τόσο το καλύτερο. Μη σας τρομάζει το άγνωστο των συντελεστών και η μικρή διαφήμιση του φιλμ. Αν κάποια στιγμή πέσει στα χέρια σας, δώστε του μια ευκαιρία και δε θα απογοητευτείτε.





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
The Conspiracy (2012) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου