18.10.13

The Purge (2013)

Είδος: Θρίλερ

The Purge 2013
ΚΑΘΑΡΣΗ
Σκηνοθεσία:James DeMonaco 
Σενάριο:James DeMonaco
Παίζουν:Ethan Hawke,Lena Headey,
Max Burkholder
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ένα νέο πολιτικό κίνημα, οι Νέοι Ιδρυτικοί Πατέρες της Αμερικής, αποπειρούνται να πάρουν τον έλεγχο κατά τη βίας με την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Μαζί με αυτόν, επιβάλουν ένα νέο πείραμα με την ονομασία «εξαγνισμός», κατά το οποίο μια φορά τον χρόνο και για 12 ώρες, ο φόνος είναι τελείως νόμιμος. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας βραδιάς, μια οικογένεια πασχίζει να επιβιώσει. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Στο πολύ κοντινό μέλλον, η Αμερική έχει μειώσει την ανεργία στο 1% και έχει εξαφανίσει την εγκληματικότητα. Πώς το κατάφερε αυτό; Με την επιβολή της Κάθαρσης. Μια νύχτα κάθε χρόνο, από τις 7μμ έως τις 7πμ, επιτρέπονται οι φόνοι και οι κάθε λογής βανδαλισμοί. Πώς σας φαίνεται; Ελπίζεις ότι δε θα δεις μια απ' τα ίδια κι ότι η καλή αρχική ιδέα θα οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα; Λυπάμαι, αλλά κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.
  Το φιλμ εξελίσσεται στο κλασικό μοτίβο των θρίλερ "παγιδευμένοι-στο-σπίτι" και την περισσότερη ώρα του, την σπαταλάει εκεί. Δεν είναι απαραίτητα κακό στη διάρκεια που το κάνει αυτό, είναι όμως  προβλέψιμο υπέρ του δέοντος. Δεν ξέρω αν μπορούσε η συγκεκριμένη αρχική ιδέα να οδηγήσει την ταινία σε άλλα μονοπάτια, παρότι πρωτότυπη. Το θέμα είναι ότι απλώς χρησιμοποιήθηκε, για να παγιδευτεί η οικογένεια στο σπίτι της και να εξελιχθεί το story με ένα πολύ τυπικό τρόπο. Όσο για το ηθικοπλαστικό φινάλε, το κλασικό αμερικανικό φινάλε πια, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Ούτως ή άλλως το The Purge με είχε χάσει ώρα πριν.

Με λίγα λόγια : Θρίλερ δωματίου, που πλασαρίστηκε σαν κάτι διαφορετικό χωρίς να καταφέρνει να το αποδείξει. Κακό; Όχι. Μέτριο; Σίγουρα. Καλό; Επ' ουδενί.






Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
The Purge (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου